Khamis, 1 April 2010

tamu tengah malam.


malam tadi tepat pukul 12.30 tgh malam hp nokia 3310 aku tetibe jer berbunyi. mulenyer aku ingatkan kawan aku yg kol nak ajak berembun tp rupe2nyer adik aku yg kol. dan2 tuh jugak darah aku berderau cuz slalunye kalo dia kol pasti ada family member yg masuk spital or meninggal.

bile aku jawab phone tuh dgn muke penuh ketakutan ala2 muke drew barrymore dlm filem the scream, skalik adik aku bgtau aku yg dia, mak aku ngan abg aku dah ada depan umah nak dtg bertandang..... hmmm... diulangi datang bertandang umah aku pukul 12.30 am. motif?


*sah2 la aku yg paling anggun dlm 4 jantan nih semua kan? pengantin tuh adik bongsu, yg manja tuh adik aku n yg muke poyo tuh abang aku la....


yer motif nyer lagi mengejutkan dr apa yg aku duga yer...

kata abang aku, dia dtg membawa niat. niatnya mudah jer. dia ada kenalan pompuan yg dia suke nak jodohkan ngan adik dia yg anggun sorang nih. budak tuh org johor, kerja sbg cikgu, orangya manis, sopan santun dan lemah lembut kire amat sesuai la dgn aku yg jugak manis, sopan santun dan lemah lembut nih kan???




blom pun dia sempat abis perenggan pertama ayat dia, aku terus gelak besar n jerit, "TAK MO LAH!!!"

dia terkejut. adik aku plak tumpang gelak. mak aku lagilah, gelak besar. lepas tuh ngan muke yg x reti nak cover terus tanya napa aku x nak plak?

aku lom jawab, mak aku dah jawab dulu.... "kalo dia kawin caner plak ngan dato K... sian dia tinggal sorang...." berani mati x statement mak aku?



skalik dia gelak. rupa2nyer abang aku tuh saja buat gempak jer. dia kata dia pun x hingin nak carik jodoh utk aku sebab kawan2 dia semuanyer x hensem. kaya pun x. hahahaha. baek punyer statement kan?

actually dorang dtg tgh2 malam semata2 nak bagi aku surat penting utk aku sign depan lawyer secepat mungkin. surat tuh utk tukar nama umah mak aku ke nama dia so lawyer nak lah semua adik beradik setuju b4 umah tuh bertukar milik.

motifnyer skang, perlu x gigih dtg ke rumah aku mlm2 buta semata2 sebab sekeping surat? nampak sgt aku kupu2 malam kan? ker dia yg gile harta? jeng! jeng! jeng!



ps: skang aku tgh fikir, nak pakai sunglasses besar yg mana mase jumpa lawyer tuh nanti. hmmm...

19 ulasan:

  1. wah open nye...

    ngehe... kawin la yg leklok jgn dipikir duit je janji cerah masa depan dunia akhirat..

    tp klu financially stable why not kan whoops =P

    BalasPadam
  2. haha..ingat betul2 ada calon..klo betul, kena pikirkan tu j.a..umur semakin meningkat..haha

    BalasPadam
  3. jgn lupa selendang skali

    BalasPadam
  4. ahhaahah
    naik court pakai kurung n tudung lah.
    :)

    jambul jangan lupa..
    :P

    BalasPadam
  5. Pakai beg tangan skali ala2 Fazura ok....

    BalasPadam
  6. sweet..
    kamu tau x saya suka tgk spek mata besar..
    mcm mata lalat..

    BalasPadam
  7. amboi JA, setia tol ngan dato k....ni pon motip gak hahahaha....

    BalasPadam
  8. kawen je la ngn dato K...tunggu ape lg...i jawab bg pihak mak u..voley???;P

    BalasPadam
  9. skandal la tu dgn dato k..ker sama jer mcm ricky martin..dah la posing mcm apa tah...bukan nampak anggun tpi nampak mcm yg salu ada kat lorong haji taib..sejibik..

    sah abg poyo gila harta..sah jugak la adik pada abg poyo mmg kupu mlm..

    BalasPadam
  10. HAHAHAHAHAHAH! Hebatlahh ayat mak uncle! :D

    BalasPadam
  11. pakcik umur makin meningkat.. jgnlah jadi antertu(anak teruna tua) plak.. semoga dapat jodoh cpt.. nasi minyak2!! lapor plak rase..

    BalasPadam
  12. syah: pakcik dah lama kawin lah .... kawin baru jer blom....

    FN: mak yg redha.

    akukah: biarla ai nak pose caner pun, nak jadik apa pun, nak buat apa pun, sebab yg pasti ai x nyusahkan sesapa mahupun diri sendiri. dok gitu?

    ibi: bromance.

    riben: lalat ker langau?

    faiz: handbag xder. mangkuk tingkat oke?

    mat: tuh mcm kene tangkap basah jer?

    karl: nak pakai tudung tok siti bole x? tutup ubun2 jer...

    iyl: ai dah lama kawin lah .... kawin baru jer blom....

    bilis: kawin make sure ngan org ada duit dik. tuh la masa depannya.... muke hensem tp poket kosong x ke mana perginya cinta tuh.

    BalasPadam
  13. terbaekkk...kakakaka...

    send aku satu kad jmptan kawennn....wakakkaka

    BalasPadam
  14. ray: no hal beb.... ko jadik pengapit eh?

    BalasPadam
  15. aku tgh gealk besar baca ayat2 jejak....wah.....memang gempak.....

    syabas

    i like u...uuhuhu

    BalasPadam
  16. ray: heheheh.

    aireel: i like u too.

    BalasPadam
  17. :D sakit pipi ni tahan gelak...baru baca yg ni..lawak tul la citer u..best2! btw,comey ler tahi lalat u..baru perasan :)

    BalasPadam