Khamis, 15 April 2010

tips meng-cover dahi licin sampai ke tengkuk


entry nih khas utk kaum lelaki.


aku terjumpa satu website yg berguna nih: Phil Says Head Design. website nih kepunyaan seorg mamalia kreatif bernama Philip dr London. dia nih katanya dah menggunakan kepala jingga dia tuh sbg canvas utk menghasilkan karya2 unik bg membantu menangani masalah dahi licin sampai ke tengkuk. kire selain cover ngan songkok atau shave kepala tuh, dia ada ide yg lebih bernas lah. lihat aje contoh2 di bawah:


*nak letak butterfly pun bole...


* kalo ada lebih2 jarum peniti pun bole buat hiasan cucuk2 ala akupuntur....


* nak jahit benang pun bole..... jahit tepi ngan tulang belut x sure la plak. mungkin bole jugak.



* nak letak glitter pun bole....



*letak bling-bling pada yg gile glitter pun boleh....


katanya skarang nih design2 kepala si phil nih dah jadik iconic utk fashion and art scenes di London & di merata tempat termasuk Japan & China. kat msia pun nampaknya dah ade org yg tiru. mcm pompuan kat bawah nih....



DIA LETAK TUDUNG SAJI DAAAAA.... KAU ADA X, DEK NON?????



so pada sesiapa yg mengalami masalah yg sama, kalo dah cube pelbagai jenis minyak bijan, kepala laut africa, & ramuan2 asli yg lain semata mata nak melebatkan rambut atau dah berabis ribuan ringgit kat yun nam tp ubun2 tetap jugak cukur bantal, so apa kata korang ikut jer idea "Head Art" si phil nih... mudah2an cita2 murni korang tuh kesampaian.... amin.

13 ulasan:

  1. Tudung Saji Istimewa.... Blink2 tu semat seh...

    BalasPadam
  2. tp ubun2 tetap jugak cukur bantal... Tak Paham yg ni... apekah?

    BalasPadam
  3. o yeahhhh....fesyen mnariikk....aq sukaaa...kakaka....

    BalasPadam
  4. tu bukan datok siti ker...

    pakcik xnk cuba ker.. heheh..

    BalasPadam
  5. faiz: cukur bantal pon x tau? tanya mak eh!

    ray: ko nak buat ker? jgn lupe amik gambar.

    syah: ntahlah datuk sapa tuh. x berapa cam.

    qarl: heheheh. jgn suh kak ZZ pakai yer.... huduh sgt!!

    BalasPadam
  6. "so pada sesiapa yg mengalami masalah yg sama, kalo dah cube pelbagai jenis minyak bijan, kepala laut africa, & ramuan2 asli yg lain semata mata nak melebatkan rambut atau dah berabis ribuan ringgit kat yun nam tp ubun2 tetap jugak cukur bantal, so apa kata korang ikut jer idea "Head Art" si phil nih... mudah2an cita2 murni korang tuh kesampaian.... amin."

    wah ayat ayat ni mendalam sungguh maksudnya...ahahhahaha

    BalasPadam
  7. hahaha nak cuba yg last tu la

    BalasPadam
  8. gambo last tu meletops uols!hahahaha...mcm siput tu ade ha...[tlg jgn saman saya]

    ala senang2 tamnam je rumput mcm entry JA yang hadiah kismes tu..kan senang...tp kena la siram sll...ni nk lukis bagai ni amik masa ni..kalau nk bersiap kena 2-3 jam awal...

    BalasPadam
  9. aireel: dalam lah best, senak.

    hid: bole halau lalat skalik.

    buyui: mr chia saya tuh dah kering dah. x letak2 lagi rambut yg baru... hehehe. malas.

    BalasPadam
  10. aah lupa lak nama dia mr chia...alamak adakah simptom rambut kering?pkilah conditioner lain kali....hehe!

    BalasPadam
  11. salam...
    haha, tak mampu lah nak letak tudung saji kat kepala. tapi kan, yang lain2 tu semua gila gempak kepala botak diorang! nak juga lah botak macam ni, nak letak kondom warna warni kat kepala. agak2 boleh tak? =p

    BalasPadam
  12. buyui: tuh la... conditioner lupe lak nak beli.

    may: bole jer. hidup lady gaga!!!!

    BalasPadam