Ahad, 18 April 2010

posing maut.


salam 1malaysia dan salam berhujung minggu

hari nih aku nak citer pasal cara berposing. memandangkan aku nih bekas model & catwalk extraordinaire era 90an, so aku nak bagi tips2 pada adik2 yg baru nak meningkat naik dlm dunia model nih cara berposing yg betul yg juga boleh membuatkan tyra banks kagum n model lain makan ati.

so kat bawah nih aku ada kepilkan (attach: kepil lah kan dlm bahsa melayu?) beberapa keping portfolio yg penah aku gayakan sewaktu beraksi di depan lensa kamera utk beberapa majalah peragaaan antarabangasa dulu2.




antaranya pose menanti laki x pulang di malam jumaat....



atau pose bermandikan serbuk penaik di dalam makmal di rumah sendiri...




atau pose sidai kain selepas seminggu terbiar di dlm bilik air...



dan last skalik pose buang kotak2 lepas pindah umah baru....



haaaa...... so caner? dah dpt idea yg sesuai utk berposing?

aku bukannya apa, sengajalah nak bagi tips nih. yer lah drpd korang amik gambar waktu clubbing dgn botol2 arak atau cium2 ngan couple masing2 kat dlm swimming pool pastuh post kat dlm FB, baik korang pose gambar2 mcm yg aku buat nih. at least, xder lah kene kecam dek wartawan. wartawan skang nih dah suke godek FB orang carik story yg bukan2 u ols. hati2.


ps: al fatihah kepada keluarga achik spin. semoga rohnya disayangi allah swt. amin. bagai terngiang2 suara arwah n si nana tanjung nih nyanyi lagu bola bola api kat radio dulu2.





17 ulasan:

  1. waah hebat betul pose pakcik.. meletop!

    alfatihah untuk achik spin..

    BalasPadam
  2. paling best pose laki x blk mlm jemaat...dan mlm2 lain jugak....kalau terpusing pinggang tu mmg membawa maut..brlah panggil pose maut kan?JA ptt nyer tanya survey mana satu gambar paling best or vote paling tinggi dr diorg membazir vote kt AF lagi baik vote kt sini je..

    BalasPadam
  3. hahaha..

    bole tekehel tulang belikat..
    cacat seumur hidup..

    BalasPadam
  4. tersentap! teringat zaman jadi model dulu2.. ahaks..

    takziah utk family achik... br je nak kuar tivi jgn tdo lagi.. rupenye dia dh pegi dulu...

    BalasPadam
  5. haha..menarik betul pose2..ja mmg dah penah try ek??

    BalasPadam
  6. erkkk...plzz...ang tlg l ajgn posing2 camtu...muntah2 aku t...kakakaka...

    BalasPadam
  7. mantap gitu pose menanti laki x pulang di malam jumaat! pose terkangkang upside down tade ker?

    BalasPadam
  8. gadis: of course!!!

    syah: tuh baru sikit... ahaks!

    buyui: oke gak idea tuh....

    nasi: insyaallah x, kita doakan yg terbaek oke?

    aznee: awak pun model jugak? napa x penah selisih kat mane2 foto shoot?

    iyll: kata pic sendiri kan?

    ray: aku yg terkehel ko plak yg nak muntah?

    alien: ada.....

    BalasPadam
  9. wow! ade jgk??? mesti lagi meletop kan JA wat pose cam tu...

    BalasPadam
  10. xder la meletop sgt.... bolela carik makan....

    BalasPadam
  11. al-fatihah buat arwah achik spin....

    al-fatihah

    BalasPadam
  12. AL FATIHAH.....Moga Rohnya di tempatkan di kalangan orang yang soleh Amin......

    Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
    2 Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
    3 Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
    4 Yang menguasai di Hari Pembalasan مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
    5 Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
    6 Tunjukilah kami jalan yang lurus, اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
    7 (yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

    uhhhh aku suka pose gambo model laki tak balik sembayang jumaat.... oppppss saalah...

    aduh kesian lah tengok model tu gersang sangat nampaknya

    Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. aireel: alfatihah.

    afzai: stim x?

    BalasPadam
  14. wow! model? x mampu lah kita nak lawan bekas model ni. huhu.

    u, tadi kumpulan spin tanya i kalau2 ada singer yang boleh ganti arwah, i cadangkan u, nak x?

    BalasPadam
  15. x mo lah.... i x reti nyanyi. lolo reti. oke?

    BalasPadam