Isnin, 5 April 2010

hiburan yg menyesatkan telinga.

memule skalik aku nak tanya, sapa di kalangan pembaca blog aku nih yg masih setia menonton AF?

huh?! maseh ada? kenapa?!!!!



setelah 3 minggu aku luangkan masa menonton AF, aku rase citer lawak nyanyian nih mmg betul mencabar intelektual aku sebagai penggemar lagu. aku rase macam menonton bintang RTM zaman siti menang dulu. no wait, aku rasa bintang RTM tuh pun lagi bagus. eh jap, bintang kecil lagi bagus dr bebudak tuh semua. budak2 AF nih dah lah xder bakat, rupa pun ke laut. sian.

aliff, pls la hentikan suara parau ko tuh cuz its very annoying n maulana, be realistic. you are in the competition so you shd smile and happy kalo ada org yg kuar so stop crying for god sake. ko ingat ko nangis tuh org nak vote ko? ko tetap kat bottom three every week kan? and sarimah, x yah jadik aznil. x yah nak buat drama sedih2 masa ko nak announce sapa yg kena kuar. your malay isnt that good so dont waste your time. ckp jer, "OK, you're out. adios. see you after the show," mcm ryan seacrest. kan abis citer....





then, mari kite beralih plak ke anugerah bintang popular 2009 (or "sort of award" bak kata dato khaty) malam tadi.

overall, i think it is just oke. pemenang semua dah well expected. siti again? of course. nabil? of course! aznil? fafau? rabbani? of course! of course! of course! tp aku x nak blame org msia cuz dah balik muke2 tuh jugak yg disogok kat mass media so muke2 tuh jugaklah yg glamer, kan?




n aku jugak setuju sgt bila siti kata dia dah x nak bertanding dlm anugerah nih lagi. 1st, dia sendiri dah muak jadik pemenang so hadiah keta yg dia dpt tuh dia bole beli lagi sepuluh bagi kat org lipis. n 2nd, better dia tarik diri sekarang b4 jatuh tersungkur mcm artis yg kene boo mlm tadik. sian ek?

performance, xder satu pun yg buat aku wow. aku tunggu gak gaya performance ala pink, or beyonce or gaga tp haram... yg ada gaya budak2 mana ntah nyanyi lagu feminin dgn pitching entah ke mana, penyanyi nasyid yg lupe lirik (how could you lupe lirik masa nyanyi lagu utk kawan sendiri?), and penyanyi rock (or pop rock) yg merasakan jeritan itu wajib jika anda mau menjadi pendengar setia lagu2 rock tegar.



x cukup dgn tuh, dress artis yg naik pentas plak mmg OMG. aku speechless so i thk i better reserve my comments la. i x nak jadik mcm joan rivers. ucapan2 pendek mmg bersesuaian so org x komplen cuma yg buat aku tertarik bile mendengar ucapan dato khaty yg dah mcm khutbah jumaat. n david teo.... kau kenapa?

oke. oke. cukup dgn komplen. kang ada plak org yg saman aku. tp apa2pun aku tetap nak ucapkan kudos pada kak engku n shira yg jadik host mlm tuh. at least lawak korang buat aku gelak sikit. n bebudak adnan sempit yg klaka, statement "ticklish ticklish stock" korang tuh mmg buat aku gelak cam shial. n 1 more thing, aku baru perasan yg tiz zaqyah tuh chantek orangnyer....






ps: buyui tanya napa aku x review american idol lagi. jawapannya mudah. american idol thn nih pun x best. so far, xder sorang pun yg berjaya kalahkan crystal bowersox. kalo dia kuar mcm nasib daughtry, mmg kesian.

22 ulasan:

  1. tahun ni talent cam hampeh je kann

    BalasPadam
  2. bilis: awalnya bg komen... hehehe. i tgh edit. hahahah.

    BalasPadam
  3. ini menunjukkan industri hiburan kian tenat dan ketandusan idea...dan sememangyer memerlukan satu anjakkan paradigma....menonton AF8 sudah pasti amat menjengkelkan...tapi rasanyer ada tiket untuk minggu nie..nak ikut tak en shaz...eh? sign off sambil mengomel...

    BalasPadam
  4. urm... btul3, af kali ni ntah apa2. bakat macam haprak! abpbh plak memang layak anugerah tu untuk ct. puas hati i si tuttttt tu tak dapat. mesti dia dah bajet dia akan dapat kan? tapi apa ada? non ado!!!

    BalasPadam
  5. tanpa nama: ada tiket free? hahaha. perlu x aku pergi lepas tuh boo???

    may: dah bkn rezki dia....

    BalasPadam
  6. haha..1st time tgok af last week..tertido lepas org ke 2 perform..haha..nampak sgt xsedap..

    BalasPadam
  7. iyl: heheheh. oke gak tuh JA tgk sambil main zuma.

    BalasPadam
  8. i minat Iwan je. i tgk dye je yg bgus sikit. tp lemanye,asik leleh je.ayaaak. dan perempuan i minat ain. :)

    ehk,i xtgk ABPBH. sape artis yg kene boo JA??

    BalasPadam
  9. betol ada sorg tu kena boo...sian la satu arena boo dia...pastu x de lak sekor kameraman fokus kt dia....naseb la org tu....

    pemenang ABP mmg dh leh agak...nyesal x anta borang..untung2 menang dpt la livina free 1...

    BalasPadam
  10. tu lah...rasa x berbaloi tg astro kalu rancangan camni?rasabya diorang pakai cekup je kot mamat2 minah2 ni...

    kalau semua mcm "cristal atau aron"kat american idol kan ok....

    entahlah,mungkin hati ini teringin melihat jejaka anggun di ranccangan seperti itu

    apamacam ada berani?ahahhahahhahah

    ahaks..

    BalasPadam
  11. rosli: iwan tuh oke la... bole lah berlakon drama lepas kuar nnt.

    buyui: nyesal dulu pendapatan, nyesal kendian kurang pendapatan.

    aireel: JA sedar diri suaranya x sedap n mukenyer x camera frenly... ahaks!

    BalasPadam
  12. part kena boo tu aku tk pasan.. saper eh?

    BalasPadam
  13. aku dh tau AF tak best sbb tu aku tak tgk langsung,..hehehe

    BalasPadam
  14. ryan seacrest? hah! dia hot stuff! gila handsome ahh! haha! :D meh sepsep! heee :D Oh, pasal abpbh, banyak sungguh komen uncle! btw, setuju pasal david teo tu. haish. =_='

    masih tunggu reality show yang ala-ala american idol. bukan malaysia idol :)
    Suka sama casey and Lee! ;DD

    BalasPadam
  15. ya setuju sgt2!

    AF8 mmg nyampah! akademi fantasia-sia ajela.. apela bg semua lagu tak mencabar nih! aliff lg la.. bosan bangat nk dengar..

    jack pun lupe lirik uoall.. hahaha... ape da.. masuk pun tak kena,..

    BalasPadam
  16. ermm

    MAULANA ok kot! ahaks. i ade AFUNDI die hahaha

    ABP - alyah & dayang paling WOW kot.

    tiz zaqyah mmg chantek

    pling best : fasha kene boo masa nm die disebut!

    BalasPadam
  17. dua2 rancangan tu xtgk pun..
    tp pakcik tiz zaqyah tu mmg cantik..

    BalasPadam
  18. odel: scroll down bc komen org lain. nnt ko perasan la...

    putra: tuh la. baik pegi pasar malam.

    FN: bagusla kalo setuju..

    Hid: its a talent show. lebih kurang mcm little britain lawaknyer....

    aznee: akademi fantasia-sia... hahah.

    qarl: eee... bak kata faiz, maulana muke grebel. hahah.

    syah: kan? cantik kan?

    BalasPadam
  19. haha paling tak bleh blah ada benda hijau lilit2 kat tangan or dahi diorg tuh. *oppsss terpecah lubang tengok af jugek

    BalasPadam
  20. dah bosan ar tgk af nie..mcm cipan..american idol punjarang tgk pasal calon idaman tk terpilih.

    BalasPadam
  21. hid: hahahahha... kaaaaaaaaannnnnnnnn......


    akukah: tanyalah ustaz, tengok?

    BalasPadam