Jumaat, 16 April 2010

cube carik betul2....

hari nih aku nak buat kuiz. nama kuiz nih sama tapi tak serupa. syaratnyer mudah. cuma cari 5 saja perbezaan pada setiap gambar di bawah. ada 3 pics kan so kene carik 15 lah (5 each).

hadiah misteri akan diberikan kpd pemenang2 yg memberikan jawapan yg tepat dan cepat so apa tunggu lagi? gunakan kepakaran jari, mata dan mungkin otak anda utk memenangi hadiah misteri tersebut.

ingat!!! anda buat, anda dapat!!!!!!









memang agak payah utk carik perbezaan lebih2 lagi pada gambar yg last....

tp ingatlah yer adik2... usaha itu tangga kejayaan. tangga tuh plak staircase. ngegehehe...


ps: thanx suara sepi yg buat entry khas utk blog ini... terharu sangat.

16 ulasan:

  1. perbezaan gmbr ke3..

    senyuman pakcik lagi menawan..
    rambut pakcik lg stylo..

    tu je dpt..

    dpt x adiah??

    org first ni..

    BalasPadam
  2. OMG OMG OMG! Uncle. gambar yang terakhir tu senang gila nak cari differences! Next time buat yang susah2 seperti yang atas2 tu! senang sangat lah uncle! tak berkembang otak saya! haha :D

    BalasPadam
  3. haha..kelakar laaa..xpe2..please try again..

    BalasPadam
  4. salam... gila comel semuanya. yang nombor tiga tu mungkin boleh juga dikategorikan comel. nak try ney :

    1) apa yang sama antara apek tu dengan tikus tu adalah mata sepet, rambut@bulu tikus tu, pastu warna rambut@bulu tikus tu, kaler kulit dye, janggut dan misai. tak ketinggalan, alat sulit yang mungkin sama. haha =D

    2) kartun no 2 tu agak rumit jugak. apa yang sama, warna, rupa dan mungkin apa yang dia pakai kat kepala dia tu. erm, susahlah. sikit jer dapat.

    3) haha. gambar ketiga plak, tak terkata lah kita. tak mampu nak lawan. =) hahakz.

    BalasPadam
  5. syah: jawapan macam dah betul tp kita tengok jawapan lain yg lebih kreatif.

    FN: salah! anda gagal. sila cube lagi.

    iyll: yer. next!!

    may: gambar ketiga tuh bkn jungkin bole yer... memang bole dikategorikan comel.

    faiz: apa ko nih? ko baca tajuk kuiz je kan?

    BalasPadam
  6. hm.............................Perlu?

    BalasPadam
  7. haampir nk menang ni... hehhe..

    BalasPadam
  8. Faiz: perlu

    Syah: kita nntkan keputusannya ya

    BalasPadam
  9. gambar last tu pki photoshop kannn......??????haha!

    BalasPadam
  10. excited giler nak jawab kuiz nih! tp bila tgk gmbr last....omaigod!!!rase cam nak baling kasut je! hahaha =P

    BalasPadam
  11. ahahahhaha...

    1. gambar tu ada kesamaan dari mata,misai dan jnaguut

    2. gambar tu ada kesamaan dari warnanya

    3. gambar ketiga itu......"sambil mengaru kepala..."..ada kesamaan dari segi mata cuma kekurangan edit kot..ahahha

    kenalah promot yg baik2 sebab nantikan lain plak yg jadinya..ahahhaha

    BalasPadam
  12. baru jak mau join. sekali tengok gambar ketiga terus kensel niat. haha

    BalasPadam
  13. buyui: tulen bang....

    alien: kasut jimmy choo ker alexander mcqueen?

    aireel: yg baik x bererti betul....

    vivi: ko mmg dengki.

    BalasPadam