Khamis, 31 Disember 2009

tua or youthfully challenged?




happy 2010 everyone..... kat sini akan sambut tahun baru 13 jam lewat dr korang yg berada di msia so aku nak mengambil kesempatan ini utk wish korang semua selamat tahun baru & maaf zahir batin... (heheh. ko ingat nak tunggu raya jer baru nak maaf zahir batin?).

so apa yg korang dah achieve sepanjang thn 2009 nih? kalo aku spt tahun2 yg sudah, aku x achieve apa2 pun. disebabkan oleh itu, aku dah jadik malas nak wujudkan azam baru utk thn 2010 nih cuz aku tau mmg aku x kan capai punyer. so drpd aku buang masa baik aku ikut jer aliran hidup aku kan? kalo ada rezeki ker, datang seru ker, masa tuh baru aku nak sungguh2 buat. bole?


* baby riley, madison and i. pic diambil seminit sebelum madison menangis akibat diketuk oleh adiknya dgn mic hannah montana. sian.

and yea, hari nih hari jadi madison yg ke 4. sehari selepas bday aku semlm. aku xder celebrate apa pun. mak ayah bg aku usd50 utk aku spend. adik aku akan bg hadiah dia hari nih. dato K bagi aku 2 beg besar potato chips. hahah. saja niat nak menggemukkan aku lah tuh. n aku plak treat diri sendiri dgn shopping lagi. beli jeans, cincin, gelang, baju - usd90 abis. okelah tuh setahun sekali. (kat KL jgn harap ko leh belanja byk brg dgn harga yg sama).

oke. mlm nih ada dinner umah adik aku utk bday si madison nih. x tau lah hadiah apa yg dia bg anak dia tuh. hadiah xmas ari tuh pun lom sempat main semua. aku bagi dia magnetic drawing board. yer la selama nih pun dia dok sibuk conteng dinding umah ngan crayon kan so baik aku bg bende2 camtuh utk dia asahkan bakat melukis yg terpendam tuh. dok gitu?



okelah. aku x tau bile aku leh online lagi. maybe kita akan jumpa thn depan. till then, selamat berparty liar mlm nih n kalo minum todi tuh ingat2 sikit org belakang. jgn sebab ko, org lain mati. sekian.





ps: aku ternampak dato K tengah cek lady gaga nyer tiket konsert 3hb nnt kat sini. apakah????


Isnin, 28 Disember 2009

mari mengkayakan tokey kedai!

ada ke pembaca aku kat sini yg beragama kristian? kalo ada, selamat hari gatal natal kpd kalian semua. kpd org melayu yg sibuk2 nak gak tukar2 hadiah n celebrate xmas ngan rakan2 non malay kat sana, selamat hari natal jugak. 1Malaysia, kan?



dah lama aku x post entry kat sini. korang rindu ngan entry aku x? bukan aku x nak post. citernye begini, mak bapak aku kat sini baru pindah umah baru. memandangkan skang musim cuti panjang kat sini, bapak aku ckp org verizon kata akan dtg pasang line internet 4hb nanti. cam cibai x? so bile aku nak online terpaksa la aku curik2 kuar gi carik restaurant yg ada free wifi.

bile dah lama x tulis plak, segala citer yg aku kumpul dlm kepala utk korang semua dah terpadam. maafla. aku nih ada penyakit lemah daya ingatan.

so in short nyer aku nak beritahu yg aku xder mende apa nak tulis skang nih. tapi aku ada few pics n vid utk dipaparkan kpd korang semua. bersesuaian ngan tajuk di atas, aku nak korang semua tgk macamana omputeh kat sini celebrate xmas dgn melampau.



*nih hadiah yg kitorg kumpul satu famili. banyak gile. lagi banyak dr kedai Toys R Us aku rase. perlu?


*Madison yang paling excited. lebih dr separuh hadiah tuh dia yang punya ye. bukan ahmat albab yg punye....


*Riley plak x berapa nak kisah sgt cuz dia baby lagi kot? tp korang perasan x wajah keibuan aku yg terserlah dlm pic nih?


*nih hadiah yg sempat aku kumpul utk xmas thn nih. hadiah paling best buku yg aku dpt dr dato K - Eat, Pray, Love. buku nih akan jadi filem thn depan lakonan Julia Roberts. sure malatop!


*Rex pun dpt gak hadiah... apa korang ingat manusia jer yg sambut xmas? haiwan pun sambut jugak....


last but not least, nih vid aku bukak hadiah yg pertama....




hahaha. so kerusi wayang mana plak bakal aku kesat kali nih???



on the way balik, terjumpa plak dinosaur avatar ni melintas jalan... org hon buat x reti. mampus?





ps: selasa nih harijadi aku plak yer kengkawan so makin bertambah la hadiah yg bakal aku bawak pulang ke KL. jgn excess baggage dah la!!

Selasa, 22 Disember 2009

filem biru keluar coklat


aku baru tgk citer avatar malam tadi. tgk 3D lagi. yg penting, buat bazir USD3 aku jer buat beli spek 3D tuh sebab xder apa yg spesel pun.

apa2pun, citer tuh mmg malatop. pic cantik betul. lebih2 lagi tang waktu mlm bile semua hidupan dlm utan tuh glow in the dark. sexy sgt. puak Na'vi tuh pun comel2. ala2 kaum asli afrika pun ada. bezanya dorang biru tp yg kat afrika tuh rentung.




wayang kat sini free seating so aku pun port la seat yg paling atas skalik. rasa sexy oke dpt duduk2 kat cinema besar ngan seat yg paling atas sambil layan coklat kit kat ngan hershey sepanjang 3 jam filem tuh berlangsung.

bile dah 3 jam tuh faham2 lah eh. ngan tisu xder, coklat pun dah cair di tangan sebelum cecah ke mulut, aku pun menggunakan kesempatan dlm kegelapan tuh utk mengesat jer lah lekit2 di tangan itu kat bawah kerusi ngan belakang kerusi depan. sesuai kan perangai aku?



abis 3 jam, kuar dr wayang, semua org pandang aku 2 kali imbas. memandangkan aku faham wajah anggun aku nih mmg x cukup kalo cume pandang skalik jer so aku biarkan jer lah mata2 nakal mereka itu memandang aku dgn rakusnya.

sampai kat keta, sebaik aku duduk jer aku nampak skinny jeans topman (nak gak letak jenama) itam aku , dah berwarna keperang2an. macam najis mutawasitah pun ada. tetibe plak aku sendiri terasa geli nak pegang.

rupa2nyer, coklat yg melts in your mouth, not in your hands td tuh dah terkena kat seluruh bahagian kaki seluar. siap belakang jaket skalik. aku sendiri x perasan ntah bile la tangan yg penuh coklat nih raba tubuh sendiri. hampeh betul. sudahnya plan nak melepak2 terpaksa dibatalkan. aku terpaksa balik ke rumah utk beristinjak.... cibai!




ps: so moral of the story, kalo makan coklat dlm wayang jgn suke kesat kat kerusi sebab nescaya akan terlekat kat suar sendiri.... setuju?

Isnin, 21 Disember 2009

dia x suke ko la!!!


hajat di hati nak melepak lepak di hard rock seminole malam tadi. nak tgk live band sambil minum minuman lembut (coke lah tuh) tp tuhan tuh maha kaya so niat ati ku yg itam nih dipadamkan bile HBO tetibe tayang filem yg aku x sempat nak tgk - He's Just Not That into You.

tau x filem nih? x tau. haaa... pada sesapa yg x tau, gi lah carik dvd citer nih. especially kpd sesapa di luar sana yg masih teraba-raba mencari jodoh. ataupun yg tibe2 terdetik utk bertanya kpd dirinya sendiri bahwa apakah jodoh di depan mata mrk itu benar2 milik mereka.

*best x ayat aku?


filem nih adaptasi dr buku karya Greg Behrendt n Liz Tuccillo. ada beberapa kisah relationship dlm filem nih. aku listkan jer lah eh sebab byk sgt karekternyer.





1. Gigi - pompuan yg x putus asa mengharap cinta dr first date. sian aku tgk watak dia nih. nampak desperate gile. tp aku kenal few girls (or boys) yg mcm ni kat KL tuh. heheh.

2. Alex - kaki pompuan n x percaya ngan relationship langsung.

3. Connor - mengharap cinta pada pompuan yg anggap dia best fren jer.

4. Anna - jatuh cinta ngan laki orang.

5. Ben & Janine - laki bini yg dah lama lost intimate.

6. Mary - pompuan yg jatuh cinta ngan jantan kat online. *funny.

7. Beth - tensi sebab dah tuo tapi x kawin2.

8. Neil - yg x percaya langsung pada institusi rumahtangga.


so.... kesemua karekter nih wujud dlm kehidupan seharian kita. rasa2 korang, korang jatuh dlm karekter yg mana? dont worry... semua karekter dlm movie nih berwajah anggun & comel2 so x rugi kalo mengaku. ahaks.





ps: movie seterusnye yg akan aku tonton - avatar. dgr citer dpt best reviews.

Sabtu, 19 Disember 2009

super nanny

malam tadi sempat aku gi visit anak2 buah aku 2 ekor terlampau nih. parents dia ada xmas dinner party katanya so kenelah aku ngan dato K jadik nanny sekejap. tp xperla, sebab ciri2 keibuan aku mmg terserlah so keje2 menjadik pengasuh nih bole la dikautim dgn sekelip mata.

lagipun aku mmg free kan so apa salahnyer berbakti sikit2. anyway, di bawah nih ada few pics yg sempat aku shoot ketika berada kat umah diorang. enjoy...



*some of the stocking stuffers yg dah sempat aku balut. tau stocking stuffer? ala hadiah yg org sumbat dlm xmas stocking tuh dipanggil stocking stuffer la.


*pemandangan di luar rumah.


*piglet.

*borak jap ngan kuda kepang.


*with madison. abaikan muke aku yg sedikit tembam.


*with riley. anggun kan kami?



ps: so ada sesapa yg nak amik jejaka anggun jadi bapa tumpang?

Jumaat, 18 Disember 2009

aku dan facebook.

terlebih dahulu aku ingin mengucapkan salam maal hijrah kepada semua. semoga tahun baru ini menjadikan hidup dan amalan kita lebih sampoerna hendaknya yer. insya allah.

actually, aku xder idea apa nak tulis. agak sibuk sedikit dgn keje2 amal n dinner show (statement artis tempatan). so aku lampirkan video di bawah utk bahan gelak tawa anda semua. ianya tentang pertanyaan sorang anak gadis yg amat sukar utk dijawab.

sila gantikan nama ibu itu kepada ganti nama pertama yakni aku. dan sila juge abaikan telor jawa indon yg pekat itu. maafin dia lho....



Rabu, 16 Disember 2009

love, trust, n understanding



pic di atas adalah pic percutian kami di boston tahun lepas. abaikan muke masing2 yg mcm sembelit kesejukan itu.

hari nih hari ulangtahun perkahwinan mereka yg ke 32. tahniah kerana telah berjaya mengekalkan perkahwinan selama itu dan tidak menjadik spt sesetengah selebriti yg bercerai berai walaupun baru kawin setahun dua.

teringin jugak aku nak tau apa rahsia kebahagiaan rumahtangga mereka itu. tp spt biasalah setiap kali ditanya pasti jawapan skema yg kluar: love, trust, n understanding.



skang dah nak masuk 2010. aku rase nak jumpa org yg betul2 kita love, trust, n understanding tuh amat2 la payah. kengkadang kita rasa makhluk depan mata kita tuh la jodoh kita, tup2 dia main plak ngan org laen.

ada tuh plak, yg x chenta langsung ngan makhluk depan mata dia. dia anggap makhluk tuh cam makhluk halus jer. x wujud langsung. sudahnyer, bile sampai seru, dgn makhluk tuh juga dia kawin.


dlm family aku sendiri pun camtuh. abang aku beria-ia tunang ngan org laen, sudahnye nikah ngan org laen. kakak aku pulak nak bercerai berai masa ngandung anak kedua dulu, skang dah nak masuk lima org dah anak dia.

so... ntahla. jodoh pertemuan di tangan tuhan. kalo ada rezeki jejaka anggun kawin la thn depan. kalo xder, kite cube lagi... sebab apa yg penting??????? KERJASAMA!!!!




ps: dah nak masuk 10 hari aku kat sini, hari2 jugakla aku disogokkan ngan citer tiger woods sampai aku nak muntah tengok. ada x sesapa tau pasal citer si rimau nih?

pd sesapa yg blom update pasal dia aku nak bgtau yg maybe bini dia akan mintak cerai cuz press dah berjaya mengesan ramai lagi betina perempuan yg mengaku penah jadik mistress dia.

jumlah terkini dah seramai 14 orang. hamik kau!!!!

Selasa, 15 Disember 2009

gebu + itam = precious.


overall, two thumbs up dr aku.

aku berpeluang menonton filem Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire siang tadi. meletop sangat sangat citer dia. aku yg berjiwa kental nih tetibe leh meleleh especially lepas aku tgk mariah carey (yg tetibe menghuduhkan diri dlm filem nih) turut sama menangis.

pada yg belom tgk, gi lah carik dvd dia kat sg wang. aku x rase filem nih akan kuar kat msia. kalo kuar pun maybe dah lambat, kot?



anyway aku nak wish congrats to Mo'Nique yg berjaya membawa watak mak yg mendera si anak yg gebu dan itam nih dgn berkesan. congrats juge kpd Gabourey Sidibe (si Precious nih la) yg walaupun 1st time acting, tapi lakonan dia mmg tip top. n Mariah Carey, wow! watak kecik tp mantap! beza sungguh ngan watak gedik x menjadik ko dlm Glitter dulu.... tahniah!

n last but not least, thx jugak pada Lee Daniels, Tyler Perry n Oprah kerana sudah membikin satu movie yg membuka mata masyarakat utk tidak memandang rendah kpd makhluk tuhan yg lain.

filem nih jugak telah berjaya membuat aku terfikir kenapa pembikin2 filem kat msia lambat sgt nak buat citer2 bermanfaat mcm nih. balik2 buat citer rempit, lumbe keta, bohsia, antu n cinta 3 segi. tolonglah!



ps: kenapa aku rase cam bagi speech ala2 aku plak yg menang award pelakon terbaik nih?