Ahad, 11 April 2010

sampah masyarakat kata kau???

*gambar atas nih sampah masyarakat ker masyarakat sampah?


aku nak citer pasal si benjy ni ha. kenal x benjy yg mana nih? benjy saintis mude yg katanya buka makmal dlm umah tuh la. kenal?

tadi, kawan aku datang la keja masuk shif petang. blom sempat tarik nafas, terus kak nam sampaikan satu citer pasal si benjy punyer kes yg x abis2 nih.

dia kata kak yan nak pihak polis mintak maaf atas tuduhan dorang yg mendakwa anak dia tuh kene tahan sebab memiliki 800 gram kokain bernilai lebih RM650,000... padahalnya benda tuh cuma serbuk sodium bikarbonat atau serbuk penaik. ha.... kau ada?

*serbuk penaik tuh tabur sikit jer, dlm secubit... ha! naik lah kuih pau tuh setinggi langit nanti!


aku x sure plak camana kak yan tau bende alah tuh serbuk sodium bikarbonat. mungkin dia slalu buat kek atau kuih apam gula hangus so dia taulah rupenyer camner. aku carik2 gak berita pasal kisah benjy ngan serbuk nih kat online tp x jumpa plak.

balik2 aku jumpe entry dlm blog gossip. laporan polis ker, statement dlm berita online ker, mmg x der jumpa. so aku no komen lah... takut kene saman. aku pun xder duit... mcm kak yan jugak!

yg bestnyer, kawan aku musykil lagi. dia kata kalo betul serbuk tuh sodium bikarbonat, apa ke hey nyer siap nak bermakmal2 bagai? nak buat jualan secara besar2an ker? bazaar ramadhan blom bukak lagi. masjid india pun sunyi sepi jer lagi.



*sapa kata aku tokey dadah? aku tokey serbuk penaik la!! x nampak berat badan aku naik bagai di pam-pam nih??


skalik aku jawab, "esok kan perayaan hari vaisakhi utk penganut sikh, sah2 la tempahan kuih muih banyak. ko ingat org melayu jer yg reti beraya?"

pastuh dia sound aku balik.... "anggun, setakat manisan ngan ladu tuh perlu ke serbuk penaik?"

aku tergelak. ya tak ya jugak, kan?



ps: happy vaisakhi day to my fren; sushmita sen, aishwarya rai, n priyanka chopra. bile nak lepak2 minum kat starbucks pavi?

18 ulasan:

  1. cm bukti sume dh ada kan

    ntahlaaa

    dunia artis skang mkin sukar kot difahami!!!

    hidup kak ziana! haha

    BalasPadam
  2. :\ . well.. kesian kat kak yan..hopefully she'll be fine..

    other than that..im totally and utterly speechless.. :|

    BalasPadam
  3. serbuk penaik katanya....muahahahahaha!itulah harapan dan kegusaran seorang ibu bila anaknya dituduh macam2...maybe dia x leh terima kot...dgn masalah sakit dia lagi....semoga kak yan tabah menghadapi dugaan tuhan...tapi masih x leh blah la serbuk penaik???

    BalasPadam
  4. yg penting nak lepak kat pavi dgn sushmita sen, aishwarya rai, n priyanka chopra ajak cik alien sekali oke?

    BalasPadam
  5. semoga Kak Yan tabah menempuhi dugaan ini.. muhasabah balik diri sendiri bila tiba2 Allah amek balik kesenangan yg kita ada dgn kesusahan yang x ada logika..
    sesungguhnya Allah itu maha mengetahui..

    *nk joinnn lepak starbuck..

    BalasPadam
  6. den pun xdok duit.. takut kena sue nanti.. haru!
    huhuhu...

    BalasPadam
  7. ni nak bukak kedai kek besar-besaranlahni.. hahah..

    BalasPadam
  8. i pun xfaham ngan mak benjy nie..haishh..

    ape? ur fwen? aswarya rai? hayyyaaakkk!!

    BalasPadam
  9. qarl: xder sukar mana lah. dorang jer yg menyukarkan diri.

    terry: its alright. silence is the best policy.

    buyui: mungkin betul itu serbuk penaik. x pasan ke badan benjy dah naik?

    alien: bole jer, asal cik alien jgn buat perangai cam alien lah yer. buat perangai cam manusia sikit. bole?

    riben: jom. biler?

    aznee: kumpul singgit sehari laaa.....

    syah: apa salahnyer. industri desa tuh.

    rosli: selain angelina jolie, yes.

    BalasPadam
  10. isk3, tak habis2 cerita primadona malaya nie....entah lah aku tak sure maner satu citer yg betul...kalau serbuk tu serbuk penaik aku percaya...coz rambut kak yan kemain lebat lagi skrg...ruper2 nyer ade makmal kat tingkat atas umah dia...

    BalasPadam
  11. Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    apo nak komen ni duit ado RM 10 jer dalam kocek.... tak leh komen lelebih aku pun cam ko gak duit tak de nak bayar saman

    harap bersabar lah ye kakYam .... biarlaah mahkamah aje yang tentukan...

    aku tak leh jatuhkan hukuman pada mana-mana pihak... kita tunggu dan lihat baru boleh komen...

    serbuk penaik ni aku selalu pakai buat cekodok biar di kombang masa dalam kuali uhhh sodap...

    BalasPadam
  12. tanpa nama: serbuk penaik bole lebatkan rambut ker? buatan yun nam ker serbuk penaik tuh?

    afzai: sobar yo laaaaa.....

    BalasPadam
  13. haha..xley blah smua kawan2 ja artis2 je..laen kali lepak starbucks nak ikot..

    BalasPadam
  14. bukan stakat artis jer.... model pun ada gak sorang dua.

    BalasPadam
  15. kadang2 bila hati gundah gelana,kesihatan menganggu,akan hilang semuanya bila membaca ayat indah di blog jejaka ini

    gelak ketawaku tidak terkawal dek coretan seksi darimu..ahaks

    BalasPadam
  16. aireel: yer ker... terharu ai.

    BalasPadam
  17. salam... kesian kat kak yan kan? tapi yang gambar dia yang duk kat atas tadi tu (rambut sikit) tu sebab tertabur sodium tu ker? =D

    BalasPadam
  18. sama2 la kita mendoakan kesejahteraan beliau.

    BalasPadam