Jumaat, 12 Jun 2009

rezeki

mak aku dulu pernah berkata, "benda depan mata tak semestinye rezeki kita...."

dulu aku main2 dgn kata2 dia tuh tapi tuhan tuh kan maha kaya. dia turunkan balasan yg setimpal ke atas anak yg bermulut biadap aka hanj mcm aku nih.

korang mestilah pikir aku jadik ikan pari ker batu belah ke kan? korang nih suke fikir ngan bende2 khurafat kan? aku jadik burung merak lah!! oke tipu.

nih lagi worse actually.

last week, kan aku ada tulis entry pasal pergi interview so dlm seminggu nih aku teruja lah menanti jawapan interview aku tuh. pg tadi tetibe diorang call. aku punyerlah excited giler masa terima call tuh. dah siap sedia dah nak buat suara konon2 terkejut dgn nada gembira dlm tepon... alah, konon cam x caya lah padahal dah tau.... tup tup... dialog dia berbunyi begini...

"itu kerja bukan kau yang punya!!! ahmad albab yang punya!!!"


sentap tahap maha! terus aku terdiam dlm sejam dua. pala otak aku tertanya naper la aku x leh dpt kerja tuh. x cukup anggun ke resume aku beserta tuannya sekali? FYI, semenjak aku tiba sini, x penah sekalipun aku diterime keje. even aku apply keje kitchen pun kene reject. hampeh!

at last, aku gembirakan hati yg lara dgn membawa diri mentekedarah buffet kat smorgys. lantak ah. nak size zero punye pasal, lepas aku melantak 4 pinggan tadi sekarang pinggang aku dah size 2. caner nak catwalk dgn giselle bunchen lepas nih? muat ke tubuh anggun aku nih menyarung busana victoria secret siap kepak angel tuh nanti? adusss..... tensi lah!



* pic sebelum masuk. yg penting sempat pose dgn wajah yg masih separa sedih.

8 ulasan:

  1. shaz

    di sebalik tirai
    masih ada ruang

    BalasPadam
  2. betullah cik me....
    bende depan mata tuh bukan hakmilik kite!

    BalasPadam
  3. sabar

    sabar

    dan terus

    bersabar

    BalasPadam
  4. karl;
    terima kasih... mmg tgh bersabar la nih!!!

    BalasPadam
  5. kalau depan mata tu kira jauhlah jugak tu, ada tu dah dlm mulut dah .. tapi terkeluar semula sebab bukan rezeki!!

    sabar, mesti ada yang lebih baik yg sedang DIA rancangkan ...

    BalasPadam
  6. ye la dingdong,
    tgh bersabar la nih....

    BalasPadam
  7. means ade better job yg akan u dpt..one day [kata2 org selalu dikecewakan ~ zaman sekarang kan payah nak dpt keje?]

    BalasPadam
  8. harap2nye begitula cik buyui oi...

    BalasPadam