Jumaat, 19 Jun 2009

gay is happy


aku terjumpa satu artikel dlm blog sorang teman. dia menulis tentang 10 tanda bahawasanya boyfriend anda seorang gay. gay bukan happy yer... gay yg menjurus ke arah lelaki pencinta lelaki. tentu korang especially kaum wanita di luar sana takut apabila nak mencari boyfriend kan? ye lah dah dpt lelaki beriman, bertanggungjawab, kaya raya, hensem plak tuh sekali tup tup dia aim abang atau adik korang sedangkan korang puaslah mencantikkan diri. haram.....

so maybe tips nih dpt membantu anda kaum wanita di luar sana mendalami kaum lelaki. walaupun tips nih x semestinya betul but at least korang dah mencube utk melepaskan diri dari salah satu azab yg diturunkan tuhan kat korang di muke bumi ini. okelah, x mo citer banyak. enjoy!!!



10. ritual di bilik/bilik mandi.

sila luangkan masa untuk pay attention apa yg dia buat di bilik/bilik mandi. berapa lama masa yg dia amik utk siapkan diri, set rambut, produk yg dia pakai, aksesori, designer shoes, dll yg sewaktu dengannya cuz orang lelaki straight selalunya hidup dlm keadaan sempoi. kalo dia amik masa yg lagi panjang dr anda, itu tandanya sudah tiba masanya untuk anda bagi dia lipstik n blusher pula ya. sama2 main mekap mekap gitu.


9. fanatik terhadap diva.

gay biasanya memang die hard fan kat diva2 yg ada kat dlm dunia nih. madonna, cher, kylie, whitney houston, mariah carey, celine dion, lady gaga, to name a few. jika anda terperasan yg boyfriend anda tahu lirik penuh lagu2 diva nih termasuk menyanyikan lagu nih dgn sepenuh hati (siap falsetto skalik) tuh tanda2 awal perhubungan anda bakal kiamat.


8. obses terhadap beauty pageant.

golongan gay valuekan event yang celebrate beauty n glamour. jika ditanya siapa miss malaysia ke miss world ke miss universe ke miss understanding ker miss take ke.... n dia boleh jawap dengan sekelip mata siap tahu tahun misses2 nih semua menang n crown kene tarik balik, tuh salah satu tanda gak tu. so buat2lah tanya soalan cepumas ni sebelum anda plak yg terpaksa menarik rambut dgn jantan lain semata-mata kerana berebutkan laki.


7. dari kerana mata.

lirikan mata tuh penting. jika anda berdating ngan boyfriend anda kat mall ker, taman ker, perhatikan lirikan manja dan pancaran seri wajah dari pati urang aring yg dia keluarkan di muka. kalo balik2 sinar tuh lebih cenderung dari sorang ke sorang lelaki hensem yg lain, tiba masa anda tahan cab dan blah. jgn buang masa anda!



6. dilema urinal.

yg nih kene minta jasa baik dr rakan lelaki anda yg lain sebab ia melibatkan tandas awam. kebiasaannya lelaki straight akan membuangkan najis mutawasitahnyer (kencing) di urinal tapi golongan gay pula lebih cenderung untuk masuk ke dlm toilet dan kencing di toilet bowl walaupun tandas awam tuh tak penuh.

ini kerana biasanya gay (especially yg closet) x suke mempamerkan sexualitinya di hadapan lelaki straight. manalah tahu, terjeling plak yg sama saiz ngan anu kuda, takut stim lah plak kan? x ke terpecah lobang nanti?


5. Mengagungkan ikon gay yang berjaya.

ramai lelaki inspire someone, especially gay people yang telah terbukti berjaya di dlm sejarah. ini kerana timbul di dlm diri mereka satu sifat bangga apabila seseorang gay itu telah berjaya memiliki sesuatu. contoh golongan gay yg berjaya spt Ellen de Generes.

so kalo mulut dia asyik tak berhenti cerita pasal gay itu, gay ini, berjaya, bangga, kaya raya, hensem, ataupun dia suka menonton Oprah (salah satu gay ikon yg terkemuka), seperti biasa... anda cuba letak tangan di dada dan iqamat di telinganya secara lembut. mudah2an dia kembali ke jln yg benar.



4. X-Men Factor

bukan X factor, tuh dah lama berkubur. ini X-Men faktor. berkaitan dengan game ataupun movie.

anda pernah main video games dengan boyfriend anda? bukan main yer, main video games. oke. kalo pernah, apa karekter yg dia selalu pilih? kalo dia lebih cenderung utk memilih karekter perempuan mcm lara croft ke, storm ke, tuh faham2 la. dia nak jadik mcm pompuan nih sebenarnya. tp jgn cepat merasa lega apabila dia memilih cyclop plak. tuh sebab cyclop tuh hensem... haha!! keliru x? keliru nih!!!


3. puji-pujian tentang fesyen.

wanita memang suke dipuji tapi agak2 sikit kerana kadang2 puji2an juga membawa maksud yg bertentangan dengan tabii manusia.

jika boyfriend anda memuji dgn cara yg cukup unmanly mcm instead of saying “You look beautiful,” tapi dia komen “I suka dgn tudung u nih nampak sedondon dengan tona wajah u," atau "kasut u melambangkan identiti wanita timur yg sebenar sesuai dengan konsep busana yg cukup anggun disarung ke badan ari nih. i rasa bertuah berjalan dengan u."

ha!!! lelaki spt tuh dikategorikan sebagai boyfriend-slash-fashion police. cool? maybe not cuz fashion police nih jarang2 yg straight.




2. benci pada lelaki gay yang lain.

nih paling menakutkan. kata omputeh, greatest homophobe is a homosexual in denial. jika boyfriend anda terlalu mengutuk kaum gay yang lain mcm menyampah lah, geli geleman lah, bapok huduh la, nak bakar dlm oven la, nak ikat kat pokok biar kerengga gigit la, tuh kemungkinan tanda2 yg sebenarnya dia cuba untuk mengcoverkan diri dia sendiri.

lelaki straight, nyampah2 pun dia oke jer nampak adik2. lagi nak ngorat ada. tp kalo lelaki spesis nih... pelik sikit. dia mungkin takut terpecah lobang, kot? so berwaspada akak2 ya!!


1. akhir sekali, "the beautiful strangers".

jika boyfriend korang ada Myspace, Facebook atau Friendster sila semak senarai frenslist dia. jika penuh dgn lelaki2 yg tidak dikenali tambah2 lagi lelaki can do .... hahahahahaha... buhunglah dia straight tuh.

average straight guy tak akan view, atau pun add lelaki stranger yg lain dlm list of contacts diorang. unless kalo dia artis ker, ikon orang ramai ker, politician ker, tuh lain lah... dia nak memancing undi. tapi kalo setakat boyfriend anda tuh rakyat biasa.. apa ke hey nyer dia nak add jantan lain banyak2 dlm page dia? siap ada page bukak2 baju lagik? komen2 berbau lucah lagik. gurau senda lagik. apa kah itu?


haha!!!! so berguna tak tips2 yg diberi nih? actually tips2 nih buat aku tersenyum sendirian. tetibe terasa dlm 10 tuh lebih 11 ada kene mengena dlm diri aku yg anggun nih. jadik bermakna apa gay kah aku? hehehe... tepuk dada, tanya selera.



ps: ada kenalan aku kene cerai dgn bini dia bila wife dia tuh balik keje n terserempak laki dia tuh atas katil dengan lelaki lain.... coi!!!!!!!

12 ulasan:

  1. yg jari tuh pnh tgk
    btl ke ?

    BalasPadam
  2. hehehe.. yg p/s tuh plg kelakar... laki kena cerai dgn bini... tetiba rasa pompuan ade power!!

    BalasPadam
  3. hurmm...
    mungkin ada betulnya.. mungkin jugak tak..
    sbb benda ni general and most of the points tu bukan melibatkan personaliti or pemikiran org.. just behavior je..

    perangai org sumer plak berbeza.. cam ne nak define org tu gay or tak dgn cara cam tu..

    p/s: kalu laki pakai baju pink.. guna pencuci muka.. gay ke dia??

    BalasPadam
  4. komen adam arjuna ade betol...ini hanyalah ciri2 tp kekdg tak bley pakai gak....depends jugak...bebas..

    teringat cerita metrosexual from thailand tu..klu tak pernah tgk cuba carik

    BalasPadam
  5. abir;
    hehehe.... kalo guna sila pakai.

    innz;
    ntahla. kalo org tuh ada jari enam cam ne plak ek?

    aznee;
    pompuan ceraikan laki tuh fasakhla kan?

    adam;
    panjang lebar komen? apakah?
    hehehehehe....

    buyui,
    hahahaha. lawak kan? mmg tips nih kan leh pakai sgt. kalo dah org tuh jenis yg suke kaum sejenis dia pakai ketayap pun kita x sedar....

    BalasPadam
  6. ada yang betol ada yang salah.. tips tu sekadar tanda2 la.. maknanyer.. if 6 out of 10 tu ada.. so beware la kann.. tapi being Gay not relatively connected to sex? is it can be true?

    BalasPadam
  7. gay tuh manusia juga....
    sexual desire mrk tuh ke arah kaum sejenis sebab tuh la digelar gay tp kalo diorang nak buat sex ke x nak buat sex ke itu hak peribadi dia la...

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. panas topik ni.. heee..

    BalasPadam
  10. naz;
    sapa pelakon fizzow ni?

    meff;
    ok jer....?

    jed;
    x lah panas sgt. suam2 kuku jer...

    BalasPadam