Khamis, 25 Jun 2009

cabaran the blog squad yoyooh minggu terakhir

Photobucket

aku diberi dua tugasan utk kali yg terakhir ini. in short, mereka mau aku menulis tentang apa transformasi yg aku dah buat n apa yg aku dah faham n iktibar yg aku dah amik sepanjang join cabaran nih.

n sec, blogger mana yg aku rase yg dahpun berjaya menjadik transformer, layout palling kemas n tulisan paling kreatif.


oke. aku bukan pelajar AF atau pelajar OIAM yg asik nak rendah diri depan TV konon2 nye bila reporter tanya, siapa yg layak menang pastuh jawab si polan ni or si polan tuh or x kesah x dpt masuk final sebab rase ada rakan2 lain yg bole buat lg baik di final....

aiyo! tuh skrip biasa masa kene tendang kuar sebab x cukup undi. haha. please! i like to be honest here.

sesungguhnya, soalan kedua tuh aku x leh nak jawab cuz aku x bijak menilai or mengkritik. maybe dats why aku masuk cabaran nih supaya ada org yg bijak menilai n mengkritik aku. plus, if this is a competition i think id rather put myself first. so kalo org tanya aku siapa yg dah buat transformasi ker layout kemas ker kreatif ker... rasenyer, kalo bukan blog aku sendiri, aku x tau lah blog siapa. aku sendiri jarang2 masuk blog orang especially yg join cabaran nih so i couldnt answer dat question lah eh. mahap. utk menyedapkan hati semua pihak, aku bg sama rata jer semua.... xder kurang xder lebih. fair?


berbalik pada soalan ketama: apa yg aku dah pelajari selama aku join cabaran nih?

well, honestly again, overall judges hanya mau aku tulis sesuatu yg lebih n berilmu supaya org gain something bila baca. then, judges juga mahu aku ubah layout or cara penulisan supaya lebih mudah dibaca, x nampak suram, n timbulkan reader utk terus melawat blog aku yg x seberapa nih. last but not least, diorg juga mahu aku teruskan menulis n share info dgn cara yg tersendiri supaya aku x jadik hipokrit atau terlalu mengikut kehendak org lain sampai lupa apa matlamat sebenar aku menulis.

n thx for that... aku rasa aku dah achieved apa yg mereka n diri sendiri mahukan. at the same time, aku rasa aku perlu untuk terus menerima advice serba sedikit utk terus menjadi blogger yg baik. reader aku pun dah bertambah dr masa ke semasa, so hopefully, dgn tranformation yg aku blaja selama nih aku dpt menarik lebih ramai lagi org ramai utk memfollow blog jejaka anggun ini.


so thx to yoyooh for the opportunity. to kak el, adi n cik me... thx juga sebab meluangkan masa utk baca n drop tips n advices, jejaka anggun appreciate that so much.


ps: good advice is always certain to be ignored, but that's no reason not to give it.. kan??? so my beloved reader yg x henti2 singgah n drop comments... what say you? ada apa2 yg masih kurang yg aku perlu perbaiki ker?

8 ulasan:

  1. bro...

    CONGRATULATIONS!

    dr cabaran pertama hinggalah yg terakhir ni, bro buat sungguh2. xmen2..

    suke gak baca komen2 dr juries kat web yoyooh tuh

    all d best.. sure akan rmai lagi kenal blog bro!

    BalasPadam
  2. beta lebih suka cik shaz yg dulu..
    skrg ni penulisan agak mcm not sooo you..
    that's why xde idea nak komen apa for ur post..

    but neway..
    congrats ya!!
    u r so dedicated..
    bagus2

    Ombak!!

    BalasPadam
  3. karl;
    thx sebab x jemu2 bg komen n baca blog beta. teruskan niat murni mu itu.

    abir;
    yerp. stress kot? tuh yg tulis pun agak kejiwangan sedikit... xper... lepas nih confirm jejaka anggun lebih padat dan ceria!!!

    BalasPadam
  4. all d best....be urself..tu je!

    BalasPadam
  5. yoyoh??!!
    pernah view.. sape2 boleh join ker??
    huhuhu..
    mcm best!!

    BalasPadam
  6. aznee;
    nak join apa?
    kalo setakat nak join yoyooh tuh sapa2 pun bole rasenyer....

    BalasPadam
  7. aku pun kenal blog nie mlalui yoyooh..so far blog nie antara yg best la...

    BalasPadam
  8. hi skunk;
    bagusla mengenali blog yg tak seberapa nih. malu ai!

    BalasPadam