Ahad, 1 Ogos 2010

.... (speechless)



sari berita penting.

The Dove World Outreach Center, sebuah gereja nondenominational di Gainesville, Florida katanya akan membuat satu event yg dikenali sbg "International Burn a Quran Day" utk mengenang 9/11 victims sempena sambutan ke 9 tragedi maut itu.

event ini akan diadakan bermula pd pukul 6 p.m. hingga 9 p.m, Sept 11 nnt dan diketuai oleh Pastor Terry Jones. Pastor Jones juga merupakan penulis buku berjudul Islam is of the Devil.

konversasi di bawah dipetik dr CNN. sila amati dua orang Christian ini berbicara n anda tentukan siapa yg bijak n siapa yg kurang bijak.





masya allah n allahu akbar.

aku x kan pergi ke masjid atau berguru ngan mana2 tokoh agama islam jika tokoh agama itu menyeru pengikutnya utk membakar kitab suci agama lain. for me its just intolerance, cruel and uncivilized.

mak aku cakap, "overcome evil with good, falsehood with truth, and hatred with love. itu cara hidup yg sebenar."

agree?

7 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. xdpt nk tgk la...xgerak pun

    tp realitinya, sape yg teroris...

    BalasPadam
  3. Astaghfirullah! xdpt nk tgk video tu sbb internet lmbt..

    BalasPadam
  4. salam,

    dah tgk. melihatkan "kebijaksanaan" seorang ketua agama (kristian) yg penuh kebencian dan menghukum semua Muslim kerana kejadian 9/11. kan ke dah di-revealed yg pelanggaran tu dilakukan oleh yahudi. ntah apa2 la si paderi tu..jahil & tak up to date. pemberita tu mcm 'hangin' je ngan paderi tu..haha! sabo bang..

    BalasPadam
  5. lynn: sian ek?

    syah: sila tukar internet provider.

    ann: mereka dan keluarga mereka. sila tukar internet provider anda juga.

    hid: kite serupa.

    buyui: agak.

    shah: tenkiu.

    BalasPadam