Ahad, 22 Ogos 2010

jimba dengan geng surau

jumaat malam memang hebat aku berjimba sampai lupa diri. ntahlah, dah nak dekat2 raya nih tetibe ati aku terusik plak nak catch up ngan geng surau aka mbr2 lama yg dah lama aku x jumpa. maklumlah memasing busy mengerjakan harta di akhirat sampai geng2 di duniawi nih seringlah dilupakan... yer dak?

so kitorang plan utk berbuka puasa di redbox sogo. sambil makan buffet sambil melalak. astaghfirullahalzim kan? org dok sibuk gi terawikh, aku feeling2 nyanyi lagu nazam lebaran. sungguh menyesatkan. itu blom lagi dato K yg tetibe nyanyi lagu Hallelujah. ko mampu?



apa2pun, memandangkan aku nih mmg lah amat jarang dengar radio n kalo aku nak tau lagu baru pun aku dgr kengkawan punyer MP4 jer, tetibe ada lah penyanyi2 amatur dlm geng surau aku nih dah nyanyi satu lagu terbaek dr seberang. lagu baru dr NIDJI ~ Sang Mantan.mp3 (sila klik). kau tau?

sungguh lazat lagu tuh. first time dengar beb, aku dah jatuh cinta. tuh pun sebab dorang yg nyanyi kalo aku yg nyanyi,aku rase bukan lazat lagi dah, dah tahap maveles rasenyer... ahaks!!!

aku suke cuz suara laungan dia tuh sexy sangat plus lirik dia very touching. n aku pun baru tau yg mantan tuh maknanya ex sebenarnya. aku ingatkan gabungan man and jantan. LOL.

yg pastinya, balik umah jer aku terus download lagu tuh kat 4shared. nak practice betul2 sebelum nak melalak kat redbox skalik lagi utk nyanyi lagu tuh puas2. kau ada?


then, lepas melalak sampai kul 12am, AJK geng surau nih menyambung plak aktiviti jimba mereka ke al-andalus, damai. lepak2 sambil mencekik falafel, pineapple barbican, main terup 7 dengki, n isap shisa sambil tunggu nokia 3310 masing2 siap di upgrade ker OS version yg baru.

stay up sampai kul 5am tuh beb!!! esoknyer (sabtu) aku kene keje pagi. tido kul 6am, kul 8am dah kene bangun dah utk bersiap2. ngan muke sembab, mata pun dah macam ikan masin cekik leher, gigih juga pergi keje. aku pun x sure lah aku buat keje ker, keje yg buat aku. heheh.


apa2pun mmg terbaek la. bkn selalupun nak lepak2 camtuh. penat pun penat la, janji ati happy. kan? kan?




ps: jejaka anggun x lupa jugak nyanyi lagu raya paling feveret beliau, "sepasang kurung biru" dr khairil johari johar.

13 ulasan:

  1. ohh i know tht song!![motiff tetb speaking?]..aku stay spi redbox ttp kalau dh sekali sekala kuar dng geng surau sampaikan kawan aku ckp "jgn lupa collect payment dkt kaunter sbb kita dh lalak selama 8 jam!mcm org kerja " ko mampu nyanyi2 lalak2 spi 8 jam?

    BalasPadam
  2. buyui: song apa yg ko tau????? penah gak buat perangai camtuh. masa tuh bday aku la plak kan... kat redbox gardens.

    BalasPadam
  3. lagu sang mantan la...x kan plka lagu ikan kekek...aritu pon kitaorg amik pakej bday even x de bday sesape ..alih2 sume feeling2 tiup2 lilin..muehehehe..

    BalasPadam
  4. kalo aku, time keje confirm lentok dah....aku ngh download lgu tu..br taw ni

    BalasPadam
  5. buyui: sian kan korang....

    ann: ada lgi satu lagu best ku ingin selamanya dr ungu.

    BalasPadam
  6. hahaha.. geng2 surau pakcik mmg buat aktiviti camni yerk.. haahh.. moreh kat ner??
    suka gak lagu kurung biru tu..

    BalasPadam
  7. hahaha..dah nyanyi lagu raya ke??lagi advance ni..

    BalasPadam
  8. syah: moreh kat andalus laaa....


    iyl; dah. nyanyi lagu krismas pun dah!!

    BalasPadam
  9. selamat berpuasa...
    siap nyanyi lagu raya dah.. hihi

    BalasPadam
  10. sang mantan lemah sket lagunye

    hehehe

    BalasPadam
  11. lalala. sape sang mantan? hehe

    BalasPadam
  12. qarl; mari kita naikkan semangat beliau.

    ketingting: man+jantan laaaaa

    BalasPadam