Rabu, 11 Ogos 2010

panas!!! panas!!! panas!!!!

*baca tajuk di atas dgn nada dengung 3 harakah ala2 citer MELODI.






memandangkan bulan2 puasa nih matahari naik meninggi n air sejuk rasenyer seperti sungai yg mengalir tanpa kencing tikus maka aku rase amat bersesuaian sangatlah tajuk aku untuk entry kali nih.

citer panas nih datangnya dari sorang lelaki berusia 60an dr Rusia yg bernama Vladimir Ladyzhenskiy. dia nih dah lima kali jadi juara bertahan utk pertandingan World Sauna Championships yg diadakan di Heinola, Finland. tp utk kali yg ke 6 nih nasib dia x berapa baik sikit (sikit?) bila dia telah disahkan mati walaupun baru 6 minit final round berlangsung.

lawannya ketika itu Timo Kaukonen, 40 dari Finland juga telah dimasukkan ke dlm hospital tapi dia disahkan dlm keadaan stabil. alhamdulillah.

kata penonton, dia org berdua nih dan menggigil kepanasan & melecur seluruh anggota tp masing2 x nak mengalah... kire tema hidup masing2 berpantang maut sebelum ajal lah kononnya kan walaupun suhu dlm bilik tuh dah meningkat sehingga 225-degree (110 Celsius). bengong.

sudahnyer pihak paramedik masuk campur n hasilnya.... lihatlah pic tragedi nih di bawah:



Vladimir (L) n Timo (R)





so, aku x tau lah nak kata apa kan... nak simpati ker nak ucapkan tahniah. aku benar2 clueless skang. apa yg mampu aku ucapkan ialah semoga roh mendiang Vladimir tenang di sana dan ditempatkan di sisi org2 yg beriman pada tuhan mereka. dengan tuhan kita, sah2 la dia kene beduk 24 jam. heheheh...


ps: Jejaka Anggun mmg tak suke ngan cuaca panas. kalo boleh nak duduk bawah AC 24 jam!!!

ps2: sila klik Jejaka Anggun pun Menulis... utk membaca cerpen baru karya Jejaka Anggun n doakan semoga cerpen nih berjaya menang.

14 ulasan:

  1. kes menzalimi diri sendiri nih...conpirm neraka...hu..hu..

    BalasPadam
  2. bodoh sgt... hahah... kejam x statement ni??

    BalasPadam
  3. takde pasal cari pasal. padan muka. haha

    BalasPadam
  4. kat sauna kah?

    hoho

    menakutkan

    BalasPadam
  5. isk isk..kt sini kita dh menggulupor panas ni diorg ni lg nk sauna bagai n spi teruk mati lak tu..apekah gilo?

    BalasPadam
  6. 110 darjah celcius??? confirm lah mengelegak dah tu...

    mcm mane lah depa ni boleh join bnda merepek ni...wat seksa badan jer

    BalasPadam
  7. memang tak tahan panas n tak suke panas... tapi cuaca tetap panas... terima jew laa.

    saje cari penyakit tu.

    BalasPadam
  8. tu cari pasal namanye..macam2 hal la mat saleh ni..

    salam ramadhan buat jejaka anggun :)

    BalasPadam
  9. baca jugak kat news semalam. my verdict... plain stupid dumb ass!

    BalasPadam
  10. lawak betul baca komen kalian semua.... dorang practice sebelum neraka kot?

    ps: nama makdara terdiva tuh mmg x bole blah!!

    BalasPadam
  11. lupa nak sarung kulit gajah tuuu...

    BalasPadam
  12. OMG! sampai lecur..apa ke bodonya..ish..mati dah atok tu..tak pepasal..

    110 degrees..telur pun masak!

    BalasPadam