Khamis, 26 Ogos 2010

orang malaysia dah semakin mental.


setuju x tajuk entry kali nih? yg x setuju bole blah.... yg setuju sila rapatkan saf n baca entry nih baik2.

lately nih aku banyak baca paper kat ofis. memandangkan aku pun dah nak abis kontrak x lama lagik so keje yg aku buat ari2 dah jadik makin sikit n masa plak byk yg diluangkan dgn bergurau senda, tido, main phone n baca paper yg kengkawan aku beli. nak aku beli mmg jgn harap lah kan....

so recap utk 3 minggu citer muke depan paper yg aku baca adalah spt berikut:


minggu pertama: kisah org buang anak. dlm longkang lah, kat tempat buang sampah lah, letak depan umah org lah n yg paling sadis bakar baby tuh... ya ampun, ko ingat anak ko tuh daging salai ker nak di bakar2 hah, stupid?

minggu kedua: kisah budak luka parah main mercun. dah start dah, lebam muke, tangan hancur, kaki hancur... ish ish ish.... sungguh aku x faham. bebudak nih ingat main mercun dlm besi tuh satu cabang permainan extreme yg baru ker? ada tuh plak bapaknyer siap buat kilang di rumah sendiri. oi bapak bengong, ko ingat umah ko tuh kilang sparkles yg terbakar kat sungai buluh dulu tuh ker? kan x pasal2 anak ko dah melambung naik ke atas pokok kan? ker ko ingat ko nih russian spy ala2 evelyn salt.. sesuka ati buat bom tangan bagai? moron!



minggu ketiga: lagi sadis. kisah sembelih org. yg sembelih mak ayah lah, yg sembelih anak sendiri lah, yg simbah asid lah, yg bunuh jiran lah, tetak org sana, pancung org sini... masya allah... tahulah harga ayam daging dah mahal, tp x yahlah sampai korban semua org. mengucap panjang aku baca berita2 mcm nih....

lagi satu aku pun fikir yg dah jadik trend plak dlm paper kan... kalo citer org kene rogol, sampai seminggu lah citer yg sama... budak ilang pun camtuh.... kene rompak pun camtuh.... aku yakin lepas nih mesti ada citer pasal kemalangan jalan raya di musim perayaan plak. dorang nih mmg sengaja jual citer camtuh ker or dah musim org suke buat hal camtuh? org paper bole tlg citer sikit???

so betul x aku cakap orang malaysia dah semakin mental???

eh, dah lah.. citer panjang2 kang aku plak yg mental. layan jer lah lagu TAUBAT MAKSIAT kat bawah... renung2kan dan selamat beramal!!!!!






ps: kadangkala aku rasa lebih baik kite kembali bersujud kepada tuhan. maybe Dia dah x berapa kenal ngan kita sebab dah lama x jumper.....

14 ulasan:

  1. couldnt agree more JA

    ingat mati ingat mati! hehe

    BalasPadam
  2. ingat mati ingat sakit ingatlah masa lau sulit.. sedap x saya nyanyi pakcik?? hahah.. tulah kes2 skang mcm bermusim.. pasni adalah kes lain plak..

    BalasPadam
  3. betul...kena kembali ke pangkal jalan, neutralkan balik tenaga2 -ve dlm diri tu

    BalasPadam
  4. Betul sangat2.. rasa dunia semakin kucar kacir ..
    nothing is right anymore.. :9

    BalasPadam
  5. .•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.
    ----==--Kami Mengucapkan---==----
    Selamat Hari Kemerdekaan ke 53
    '•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com

    kena buat hospital sakit jiwa banyak kat malaysia ni.... adoiiii nape lah banyak orang sakit ni... Hospital tanjung rambutan banyak kosong .... hospital bahagia tampoi pun ade katil kosong.... ko tak mau daptar ke encik anggun tempah katil on line internet senang aje

    BalasPadam
  6. afzai: aku daftar kat rehab jer....

    terry: dah nak makin kiamat kot?

    ann; kalo nak neutral kan tenaga +ve plak caner?

    syah: sedap sangat syah, sehingga menjilat jari...

    qarl: yes!!!

    BalasPadam
  7. carut uols ckp kiamat semakin dekat! takut mek!
    but yeah i guess its true anyway.. huhuhu..

    BalasPadam
  8. memang mental. kita baca paper pun akan jadi mental sebab dok terfikir benda yg kita baca tu

    BalasPadam
  9. ada lagi satu spesis manusia yg kronik mental disorder... golongan freaky, bodoh, sengal yg sokong nazi.. yg sokong tanda Tuhan padehal ic tulis bin/binti...

    bodo!

    BalasPadam
  10. hid: kan? takut la.....


    aznee: tuhan n kepercayaan adalah satu perkara subjektif. biarkan mereke dgn kepercayaan mereka asalkan x mengganggu org lain. kita yg hidup berlandaskan islam n iman nih terus2kan beramal n berdoa. amin.

    BalasPadam
  11. kebetulan entry ni sama plak dgn topik ai dekat hopis...pasal musim2 ni..n sekang kita org namakan musim tetak menetak anak2 sendr..tkt anak tu mintak duit raya kot sbb tu dia tetak siap2

    pasal kes anak naik pokok tu..my colleague kenal la dgn ahli keluarga dia ni..katanyer bapak dia ni mat rempit..hmm..

    BalasPadam
  12. Yang penting jaga diri sendiri.... Betul tak?

    BalasPadam
  13. betul..kalau satu kes tu glamour, terus ada je kes yang sama menyusul dalam seminggu..

    masa nirmala bonat kena dera, terus keluar ramai pula orang gaji kena dera..pastu part anjing gigit budak, pon tetiba minggu tu banyak kes anjing gigit budak jugak..

    BalasPadam
  14. buyui: dunia dah makin kiamat. apakah sudah cukup amalan anda?

    faiz: beeettuuuuuullllllllllll........

    iyll: mmg trend org paper suka carik citer yg sama. maybe itu cara dorang jual story kot?

    BalasPadam