Khamis, 5 Ogos 2010

tujuh kali seminggu.

esok dah hari jumaat. maksudnyer aku kene masuk office lepas dua hari bercuti. biasanya, bila aku masuk office hanya satu bende jer yg paling aku runsingkan.....

baju apa nak pakai esok, ek????

heheh. aku nih cerewet sket bab busana nih. kalo bole, aku sentiasa nak make sure baju yg aku pakai this week x sama ngan apa yg aku dah pakai last week. aku nak biar org kata aku nih sentiasa nampak fresh n stylo. berangan sungguh kan walaupun hakikatnya duit nan ado...

*disebabkan xder duit tuh la yg balik2 busana tuh jer yg aku sarung. sian.

anyway, tadi aku terjumpa satu jalan penyelesaian pada masalah yg org2 spt aku hadapi. tema hidup: 1 busana, setiap hari katanya. tp yg nih utk org perempuan atau cross dresser jer. lelaki straight kalo nak tiru gaya nih pun dipersilakan, tiada siapapun yg menghalang.

lihatlah....




hari isnin.... knee-length dress




hari selasa... pencil skirt.




hari rabu...strapless top



hari khamis... mini dress




hari jumaat... maxi dress (tutup lah aurat sikit, jumaat kan?)




hari sabtu... mini skirt




and hari ahad... penghulu segala hari kafir.... jadikan belt!!!!




hahaha.... ko aderrrr?

harga baju nih dlm GBP89. murah jer la memandangkan kegunaan dia setiap hari. just make sure korang basuh setiap kali selepas pakai lah yer... kalo tak... hmmm... paham2 la.... satu LRT la bau kerbau!!!!




ps: teringat kisah seekor kucing yg mencurik seluar dalam wanita dlm paper kosmo beberapa bulan lepas. wondering jugak aku apakah seluar dalam itu berbau ikan atau hanyir? yucks!!!!


15 ulasan:

  1. Jeans leh la pkai 2-3 kali seminggu..

    BalasPadam
  2. haha..style sangatt..kesimpulannya esok pakai baju ape??

    BalasPadam
  3. tu la kalo pi keje, mesti runsing nk pakai baju pe...jalan2 ok agi sbb bukan slalu

    BalasPadam
  4. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    uhhh pandai gak ko gayakan pakaian tu ye....

    eeemmmm kalau lelaki mau lah dia nak pakai cam tu gi pejabat wehhhhh....

    beb.... aku rasa kucing tu syok layan underwear pompuan tu.... bau apa ye.... bau ikan kahh... kahh... kahhh... iakan pasar borong selayang....

    BalasPadam
  5. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    eemmm sebut pasal penampilan tu memang ler kalau boleh kena gaya lain lain tiap-tiap hari lah... baru lah orang nampak ohhhhh jejaka itu anggun nan hensom...

    wehhhh aku tiap-tiap hari tukar seluar kecik.... macam macam ade... boxer... G string... katup... apa lagi... macam macam ada tapi tak ade nya bau ikan tauuuu

    BalasPadam
  6. JA buat x dress ni?tp u can b creative la tuka kemeja uols ..cuba2

    BalasPadam
  7. silbi: bukan 2 3 minggu sekali basuh ker?

    iyll: serba hitam utk menyorokkan lebihan lemak di perut.

    ann: jln2 pun runsing, gi press conference pun runsing, pergi majlis2 amal pun runsing, susahla org cam ai nih... mmg sentiasa runsing...

    afzai: apasal ko komen 2 x ek? lain2 org eh???

    buyui: buat... baju kurung pun buat... baju kurung tukar jadik belt hari ahad. mampu?

    BalasPadam
  8. pkai je 2,3 kali seminggu.. tang mbasuhnya.. kena tgk rajin pgang brus la.. tu blum alasan sabun buku dah abis..

    BalasPadam
  9. delicious...haha..menarik2 ^^

    BalasPadam
  10. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    wahhhh aku suka komen blog ko lahhh... tah tanga aku gatal nak komen blog ko banyak kali lah... beb ...

    cuma aku gi bengkel pakai baju burok aje... koyak-koyak plak tu... lain lah ko kerja opisss..

    BalasPadam
  11. salam..

    pompuan je kot leh buat mcm tu..lelaki nak singkatkan apo nyo? ^^

    BalasPadam
  12. oh..hari ahad pun bkn offday ker??? style mcm nak gi deting...but ai like...hahaha..tu belum msk scarf lelet setat dr hari isnin...mulakan ikat kat kepala...n turun lah sampai hujung kaki..wahhh

    BalasPadam
  13. silbi: mesti hapak!!

    taufiq: tang mana yg delicious? makanan ker?

    afzai: ko nih yg mana satu ek?

    lynn: betis?

    azataq: nak nampak stylo sikit pakai topi koboi kan?

    BalasPadam
  14. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°
    رمضان مبار… رمضان كريم… رمضان مبار…
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°

    Salam ramadan Al Mubarak..
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Ramadan bulan yg mulia..
    Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.

    BalasPadam