Khamis, 29 Julai 2010

misteri pondok indah.

malam nih aku nak feeling2 citer seram sikit. pada yg takut ngan citer hantu atau yg malas nak baca entry panjang lebar, sila kuar dr blog nih dgn kadar sesegera yg mungkin. (tp sebelum tuh klik nufnang aku dulu. n jgn lupa klik link BOBBY BIKIN PANAS kat sebelah jugak)





kisah komedi seram nih terjadi kat aku suatu ketika dulu kat umah kampung aku sendiri. rumah aku nih, rumah peninggalan arwah ayahku. arwah bina rumah nih kunun2 nak stay kat kampung lah, last2 baru setahun dua umah tuh tegak, dia meninggal. sudahnyer, mak aku angkut anak2 dia balik KL balik. lepas kitorg balik, umah tuh nenek akulah yg jaga. n bila nenek aku plak meninggal, dah xder sapa yg sudi nak tgk2 kan. mak aku lah yg gigih balik sana utk kemas2 rumah. memula sebulan skalik, pastuh 2 bulan, pastuh 3 bulan, pastuh 6 bln. kire rotation dia camtuhla sampai aku besar panjang nih ha.

ada satu kali tuh kitorang satu family balik lah ramai2. aku pun lupa sama ada kenduri ker or raya. sampai2 jer, umah dah mcm tongkang pecah. habuk kalo aku kumpul boleh buat satu bangunan, tuh blom lagi aku jumpa anak2 tikus yg merah2 dgn kelawar yg tidur atas siling, very the scary one. masing2 sudahnye amik tugasan memasing. ada yg bakar sampah, ada yg mengemas, ada yg main game, ada yg mandi & aku plak carik port tempat tido utk malam nanti. heheh.

malam pertama, tiada kejadian misteri yg berlaku walaupun aku agak ke-scary-an di situ. tp kakak2 aku masa breakfast dah gosip2. dorang kata dorang dengar bunyi org ketuk2 tingkap pastuh scratch dinding kat luar rumah. aku nih kureng sikit nak percaya bende2 mistik nih unless kalo mata aku nampak sendirik. biasalah, manusia kan suke berhalusinasi yg bukan2. kebetulan plak, aku nampak biawak tgh panjat dinding umah nak naik ke atas pokok masa aku tgh pusing2 keliling umah siangnya tuh. so aku bajet, biawak tuh lah yg punya angkara. pastuh dorang sound aku balik sebab mulut aku puaka tebing biru sangat. kannnn.........

*inilah muncung angelina jolie yg berbau wangi itu. seksi kan?



mlm kedua, aku tido tempat yg sama, paling last skalik tido sebab leka baca novel. ntah pukul berapa aku terlelap aku x tau la tp yg pasti tetibe aku rasa dingin sangat2 sampai menusuk ke tulang waktu tuh. plus, aku rase mase tuh aku mcm bermimpi. dlm mimpi tuh ada pak lebai pakai jubah putih kejutkan aku. dia kata, "jgn tidur sini, sini tempat laluan kami". elok jer ayat dia habis, aku terjaga. n elok jer aku terjaga, aku nampak lembaga hitam setinggi2 umah kampung kat depan aku tengah berdiri tegak. takut x??

aku pun cubelah petik suis lampu tapi dan2 tuh jugak lampu x nak menyala. motif? aku pun cube lah dan lagi dan lagi dan lagi sampai segala bulu dah mule meremang ketakutan. last skalik aku nekad, kalo betul bende nih hantu mmg aku nak tgk muke dia. pas tengok, jeritlah kuat2 kan? aku cube petik suis skalik lagi, terus terang benderang satu umah you all. but yg penting, dah xder sapa2pun depan aku lepas tuh.

aku tgk tingkap dah terbukak luas. agaknya pak lebai tuh terjun ikut tingkap la kot, patuh lupa nak tutup tuh yg aku sejuk sangat. aku bangun, tutup tingkap tuh balik n walaupun ketakutan, aku tetap tarik selimut n tido kat situ balik. hahaha. ada aku kesah?



esoknyer aku citer kat mak aku n kakak2 aku semua. dorang kata semuanya sebab mulut aku kewat sangat tuh pasal bende tuh dtg kat aku plak. n satu lagi mak aku marah napa tido kat situ balik. sebab kata dia kalo bende tuh merasuk, x pasal2 aku duduk bertenggek atas tingkap mcm citer2 antu terbitan metrowealth tuh kan?

aku gelak jer la.... aku cakap esoknyer aku dah nak balik KL ngan kakak aku so dia x kan ganggu aku lagi. sapa yg stay tuh berwaspada lah... hahaha. mak aku sentap sebab dia nak duduk situ lama sket ngan adik2 aku yg lain.

apa yg pasti, xder sapa pun kene kacau lepas tuh. tp menurut kata mak aku, dia mmg ada dengar2 bende jln2 kat belakang umah walaupun di siang ari tp dia buat dek jer. dia x bagi salam kat mak aku, mak aku pun malas la nak tegur2 dia kan? dok gitu?


ps: moral of the story, bibir seksi = mulut jahat. sila waspada.

16 ulasan:

  1. huhu serammm...dh la tgh2 malam ni..

    tp kira ko kuat semangat jugak lah....selamber je leh tido tmpt yg sama

    BalasPadam
  2. pakcik mmg beranikan.. hhahaha..

    BalasPadam
  3. cakap siang pandang2 cakap mlm jeling2..ahaks!

    BalasPadam
  4. ayok... walalupn tak suke citer seram, ku baca jugak... tp hasilnye mcm nk gelak pun ada.. bile pk pak haji terjun tingkap... ade ke metrowell tu nk wat citer mcmtu?? huhuhu..

    BalasPadam
  5. best jugak citer seram nie..selamat ada geng time baca nie... tak takut sangat

    BalasPadam
  6. nk pengsan pulak tgok muke jantan yg muncung2 tu..

    BalasPadam
  7. gila berani kebal tido balik..kalau illi mmg dah xboleh tido laa..kalau dia ikut balik kl camne??

    BalasPadam
  8. iyl: suh dia bayar tol!

    iha: stim sangat ke sampai nak pengsan?

    hid: terima kasih.

    daya: citer nih bakal kuar di pawagam x lama lagi.

    anggun: mesti ada punyer. david teo tuh kan macam2. btw, cam penah dgr jer nama anggun nih?

    buyui: kalo sms?

    syah: berani kerana benar.

    ann: nak buat caner. aku hensem.

    BalasPadam
  9. cerita kita main main cerita hantu pas tu kena balik kat wangsaaju xnak cerita? hahhahaha

    http://www.shopaholicversusfashionista.blogspot.com/

    BalasPadam
  10. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Kami DAtang Ziarah Blog Anda
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    weehhh kalau ko buat filem mau ramai yang masuk panggung kaya lah ko....

    tapi kenapa plak ko aje yang kena sakat deh jembalang tu... wehhhh dia tak ade geng kut tu yang dia nak bergurau ngan ko tu.... serammmmmm beb...

    cantik plak umah tu pakai atap nipah... yup dulu-dulu memang aku dok umah beratapkan nipah ni takpayah pakai aircon pun dah sejuk...

    wahhhhhh aku tengok muka ko yang muncung macam angelina juling tu... wehhhhh hot and sexy beb... tak tahan aku melihat muka ko tu.... ha..ha..

    BalasPadam
  11. afzai: kalo x tahan, ko nak buat apa ek?

    BalasPadam
  12. urban: kan? teringat lak citer kucing tuh. caner plak ngan aku kene kejar langsuir on the way balik dr cc?

    faiz: tp ko lg seram...

    BalasPadam