Sabtu, 14 Ogos 2010

cerita di pejabat


aku nyer talian hayat kat office skang tinggal sebulan jer lagi. begitulah yg dikata dlm kontrak masa aku sign appointment letter dr Jobstreet n HR office nih dulu.

memandangkan nyawa aku kat ofis tuh dah macam sama dgn nyawa-nyawa Max and Ruby, anak2 ikan kesayangan aku (cuz aku x yakin dorang nak tambah permanent staff buat sementara waktu nih lagi), maka aku pun mulelah gigih carik keje yg baru since minggu lepas.

tadi, tetibe aku dpt satu panggilan utk interview. kejenye bagus (kot?). gaji pun oke. tp masalahnyer, aku xder experience yg cukup dlm bidang tuh so x tau lah dapat ker x. kalo dpt, maka 2nd interview akan dipanggil dlm masa 2 3 hari lagi n then lepas tuh ada lagi satu final stage b4 aku betul2 di hire. susah giler kan? mengalahkan nak jadik ketua kampung.




apa2pun, korang doakan aku berjaya lah eh.... kalo aku dapat kerja nih, aku akan bagi korang semua baca citer BOBBY BIKIN PANAS secara free. amacam? ada berani?


ps: skang aku tgh fikir bagaimana cara yg paling afdal utk letak jawatan dekat ofis tempat aku keje skang nih.

1. apakah aku perlu buat dramatik exit mcm steward JetBlue nih... Steven Slater (sila klik)

2. atau tulis surat resign atas cake mcm budak kat bawah nih ha...


*nak baca kisah lanjutnyer sila klik Neil Berrett

3. atau aku tulis kat status FB/twitter jer dah.. pastuh aku tag semua org!!!!

mudah kan?

14 ulasan:

  1. okay. saya doakan jejaka anggun berjaya dan terus berjaya untuk next interview. ehehe! eh jap, nak tag kat fb ea? meh sini fb nak add dulu. muahaha

    BalasPadam
  2. ketingting: follow my twitte pun dah oke dah ....

    BalasPadam
  3. all da best itvew nanti...

    BalasPadam
  4. salam..

    semoga berjaya, insyaallah kalau ada rezeki dapat le tu.

    resign ikut cara terhormat le :) lgpun kat offer letter yg nulis sampai sekian tarikh je kan..

    BalasPadam
  5. wah sampai ada stage2 dia.. semoga berjayo pakcik..

    alah pakcik buat satu papan tanda pastu pacakkan kat depan syarikat.. baru bergaya..
    tulis macam ni..
    "SAYA YG ANGGUN NI TLAH MENDAPAT KERJA BARU JADI MAHU BERHENTI KERJA DISINI YG BELUM TETAP LAGI>> ADA FAHAM??"

    BalasPadam
  6. ♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•' ´¯)♥
    ♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´ ¯)♥♥
    ----==--Ramadan Mubarak---==----
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    (_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'• .¸_)
    ♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•. ¸_)♥
    Salam ramadan Al Mubarak..
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    Ramadan bulan yg mulia..
    Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
    Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

    aku dah banyak tinggal entry ko ni wehhhh..

    yup doakan ko dapat kerja ngan gaji berjuta ye.... amin... kata ustaz doa orang posa tu makbul...

    eeemmm aku rasa cuba ko conting dinding office ko besor-besor ko tulis "aku tak mau kerja kat sini pasal aku nak cari job lain... gaji besor jawatan besor... jadi bos besor...lain taun lah wehhh aku jumpa korang aku nak blahh lah dari sini.."vendalisme lah sikit kat office ko tu ye...

    eeemmm rasa tak yah kot baik ko buat cara terhormat pasal masuk hormat keluar pun hormat sikit orang kat dalam tu

    BalasPadam
  7. rasanya nak mengelunsur keluar ikut emergency slide raft tu macam terlalu dramatik. kalau nak tulis surat letak jawatan kat kek plak macam terlalu time consuming. apa kata kalau u keluar dari office tu dengan sepanduk bertulis "i'm free" dengan diiringi oleh pancaragam victoria institute, mainkan lagu i can survive. amacam?

    BalasPadam
  8. haha..harap2 dapat laaa..Amin..dok teringin nak baca boby free ni..haha

    BalasPadam
  9. surat resign tulis atas kek?gosh....

    BalasPadam
  10. arrgghh.. sudah lama x dtg sini...

    bizi sgt dgn sobgket kot... ke buat2 bizi... huhuhu.. ke malas... huhuhu..


    anyway, gudluck ek.. xkan nk resign mengejut kot.. kang x dpt cheque dr Jobstreet kang... huhuhu

    BalasPadam
  11. mcm alasan yg aku dengar... heheh. bagus2. teruskan menyokong jejaka anggun drpd belakang.

    ps: jgn suke main belakang!

    BalasPadam
  12. salam...
    semoga berjaya cari kerja baru..

    BalasPadam
  13. daya: insya allah.... u'll find your way....

    BalasPadam