Selasa, 1 Jun 2010

kau ada housemate sorang penjenayah amatur? ada? mampu?




ini kisah yg berlaku kat ofis mate aku si mat gigih. dia nih kalo aku borak ngan dia, mesti x abis2 nak komplen pasal sorang housemate dia, si pondan hauk nih yg suke mengguna barang org dlm umah tuh n menukarkannya secara semulajadi menjadi hak milik dia sendirik. haaa... kau mampu buat magic camtuh? mampu ker?

antara aktiviti2 jenayah amatur yg dia dah buat kat rumah tuh adalah spt:


1. masuk bilik org n sembur perfume sesuka ati sampai sebotol abis.

2. buka almari org n amik baju yg berkenan di hati utk dipakai. sebelum basuh longgokkan dlm almari, kalo bole susup bawah2 longgokan baju yg lain supaya tuannya x nampak. bila dah basuh, lipat atau susupkan bawah2 longgokan baju yg lain supaya tuannya x nampak.




3. amik duit yg bersepah2 atas meja atau di mana2 yg dia jumpa termasuk dlm wallet org walaupun duit tuh sebenarnya duit yg dia baru bagi utk bayar sewa rumah.

4. rokok juga akan dikebas yer walaupun ditinggalkan selama 15min. bukan sebatang dua tp sekotak. apabila ditanya pura2 buat x tau sambil baca paper.

last skalik yg x bole blah....

5. dia sewa master bedroom sharing ngan sorg room mate tp dia bole mensaiko room mate dia tuh utk tido kat luar almost every nite. cara2nya ialah dgn membuat bising sepanjang mlm atau buka lampu kalimantang seterang yg mungkin bg org tuh x leh tido ngan lena.





hahah... so kengkawan, apa perasaan korang bila baca entry aku nih? keji x dpt stay serumah ngan org camtuh? kalo kena kat batang idung korang yg penuh botox tuh apa yg korang akan lakukan?

apakah korang akan ludah muke dia? tolak dia dr balkoni? atau kerat tangan dia mcm org kerat kaki kucing sebab curi ikan mcm dlm youtube tuh?

renung2kan & selamat beramal....




23 ulasan:

  1. jgn duk dgn org mcm ni.. blahkn diri dari situ atau memblahkan malaun itu dari rumah itu...

    BalasPadam
  2. hahahahah... dorang semua dah kene mandrem!!!

    BalasPadam
  3. ape lagi. uncle JA selamatkan la dorg =P

    BalasPadam
  4. halau org cmtu...kalo kita senior lah

    kalo dia senior, tpksa lah kita kuar....

    BalasPadam
  5. jgn kata lelaki... pompuan pun ade beb!!

    kuar jela dr umah tue.. biar dia duduk umah sorg2.. tdo sorg2.. byr umah sorg2.. padan muke.. roomate yg lain pindah duk satu umah yg lain.. kalo dia tanya, jwb je "tak tahu!"

    BalasPadam
  6. PS: malas!

    ann/aznee: dah bg dah idea tuh. dorg tgh kumpul duit nak kuar.

    BalasPadam
  7. erk. klu senior pon peduli hape..halau jek kua..dia kan sorg2 jek...yg laen sepakat la halau dia. ape yg penting??kerjasama!

    BalasPadam
  8. ngendap, pastu mase die tgh wat aktiviti,
    g hijack ramai2..
    kalo masih ada rasa malu, die ubah r prangai...

    *blogwalking, lalu singgah disini..enjoy bace entry2 kamu :)*

    BalasPadam
  9. ala kalau cerita pasal osmate2 ni mmg macam2 ragam....ai punye kes lagi la...penakut kepada makhluk2 halus dan kasar sampai dh kita nak kena jadi makbabysitter lagilah tabah hokeh...

    BalasPadam
  10. Semua sepakat mintak dorg halau dia kan? Masalahnyer dorg nih cam takut plak ngan dia. Takut dia sentap. Perlu?

    BalasPadam
  11. salam,

    tak boleh buktikan ke kesalahan dia tu? kalau diamkan aje mcm b'subahat gak. takkan la sesama lelaki pun takut..hmm..^^

    BalasPadam
  12. wah..serentak anto komen ^^

    BalasPadam
  13. Sesama jenis pun kene jaga ati lynn...

    BalasPadam
  14. sial ar. kalah setan keji dia.

    BalasPadam
  15. ┌─┐ ─┐
    │▒│ /▒/
    │▒│/▒/
    │▒ /▒/─┬─┐
    │▒│▒|▒│▒│
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    └┐▒▒▒▒┌
    Peace no war...
    Sama-sama Kita semua mendoakan
    agar misi bantuan kepada rakyat dan bumi Gaza Selamat ...
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    uhhh aku ade gak setan cam tu... aku target dia buat kerja haram tu bila pastu aku tutuh penumbuk kat mata dia... biar dia ingat sampai anak cucu...

    beb nasib baik dia tak pakai underwere aku Renoma tu buat gi jalan-jalan... Aku takut dia ade kurap aje... isssshhh

    BalasPadam
  16. hmm..sian siapa yang jadi mangsa..orang macam tu ada kawan ke JA??

    BalasPadam
  17. vivi: ko mesti nak blaja kan taktik dia?

    afzai: mana ko tau dia x pakai?

    iyl: adalah kot? rakan sebaya?

    BalasPadam
  18. keji nyer.. muka dye pon hauk jugak keh?

    BalasPadam
  19. member seperti ini harus diajar dengan penampar kapit
    cuba la.

    BalasPadam
  20. ed: ntahla. x penah jumpa.

    syahira: camner ek penampar kapit tuh? sama cam kuih kapit x?

    BalasPadam
  21. haiyo..ade jugak org mcm tu??apsal tak halau die keluar dr uma tu je bang??

    BalasPadam
  22. bukan umah aku dik.... kalo umah aku dah lama aku bagi minum racun.

    BalasPadam