Jumaat, 25 Jun 2010

cuti yg x berapa tenang.

hey... jejaka anggun kembali bersiaran dr tanahair. miss me?



Aku dpt call dr kakak aku sehari sebelum aku fly ke Phuket . dia kata mak aku masuk spital. again, she had a difficulty in breathing due to her weak heart condition. masa tuh, aku tengah kerja and xder sapa yg nak cover kalo aku cuti so aku rase berat ati nak amik emergency leave. Lagipun, ari sebelumnya aku dah kene sound ngan bos cibai pasal bende buduh yg aku malas nak citer kat sini so aku x nak buat excuse supaya dia leh aim aku lagi next time.

The next day, pukul 4.30 pagi aku dah ciao gi LCCT tanpa sempat jumpa Mak. Dlm ati rase berat sgt nak pergi actually but at the same time aku dapat sense yg dia x apa2. Ntahlah maybe aku takut aku rugi duit tiket flight ngan hotel room. hmmm... I knew I sounded like a bad son. What if Mak pergi hari tu? Or masa aku ada kat Phuket? Tentu aku ralat sangat kan? astaghfirullah...

Anyway, aku jumpa dia ari nih. Twice. Few hours lepas aku sampai KL. Dia nampak dah sihat. dia Happy nampak aku. x sabar nak pindah wad biasa katanya. Hopefully, dia dapat pindah wad biasa or balik rumah terus mcm dulu.

actually, masa nak pergi LCCT tuh pun ada hal jugak.



Kawan aku nih cab driver. Dah seminggu aku booked dia utk drive aku ker airport. Dia agree but tiba ari yg dijanji dia call dlm kul 2 pagi nak beritahu yg wife dia nak beranak plak. Katanya nak suh kawan dia yg gantikan tempat dia tlg antar aku. dekat sejam gak kepala aku wondering, nih sebenarnya balasan tuhan x bagi aku pergi ker apa.

Tibe kul 4.30 dia sampai depan umah. Katanya bini dia blom nak beranak lagi so dia sempat la nak antar aku kejap. Hmmm… gigih mencari duit dia kan? Tadi aku call, katanya bini dia dah beranak sorang lagi anak perempuan. Congrats my fren. Thanx for bersusah payah utk aku.





citer aku x abis lagi. ada lgi satu hal berlaku kat Phuket. 3 ari aku kat sana, 3 ari tuh jugak hujan turun selebat-lebat alam. Sekejap jer panas pastuh mendung pastuh ujan. Hajat di hati nak gi Phi Phi Island la, nak gi James Bond Island la, semuanya terbengkalai. sudahnye masa diabiskan dlm bilik or dgn berjln2 sambil memegang payung sekitar Phuket beach jer. Nasib baik aku pakai shorts bukan kebaya ketat kalo x, sah2 aku nampak mcm Nasha Aziz dlm Lantai T. Pinkie.

Tuh jer la pengalaman manis aku kat Phuket. Maybe xder rezeki kali nih. Next time aku datang lagi but next time tuh kalo bole nak dtg ramai2. Org memandang aku sebagai money boy bila jalan berdua ngan omputeh. Hampeh tul!



ps: masih boy lagi ker?

ps2: so far nuffnang aku baru ada 75sen. diulang 75sen. sian.

ps3: kalo aku nak jual e-book dlm spuluh hinggit rase2 ada org nak beli x?

14 ulasan:

  1. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME—WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
    ~۞~ Kembara~Mahkota~~Johor~۞~
    ~~۞ ~(KMJ) 2010~edisi~ ke12~۞~
    ~۞ ~~26 hingga ~28 Jun 2010~~۞~
    ~~۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    wehhhh ko dah balik rupanya beb... ha tu lah lain kali nak gi mana-mana cium tangan ibu ambil berkat dan keizinan dia dulu...

    beb hope your mum sihat wal afiat sejahtera hendaknya jua kan...

    hiikkkk...hikkkk... ko kerja money boy ke... patut lerrr....gi picnik kat pucket...

    hampeh tul lah sapa yang cakap ko cam tu kan.... meh aku bubuh cili mulut dia tu...

    BalasPadam
  2. what a bad luck...sabor ek fren..

    BalasPadam
  3. afzai/flyz: alam mengatakan pls come again next year!

    BalasPadam
  4. hmm..xpe, kita g lagi next time ek..

    semoga emak sembuh dan boleh balik rumah..Amin..

    BalasPadam
  5. iyll: thanx...

    innz: baru jugaklah seminggu dua.

    BalasPadam
  6. semoga mak pakcik balik umah awal yerk.. heheh..
    oklah 2 pakcik dpt 75 sen xsampai sebulan guna nuff.. org dulu 3 bulan baru nak merasa 50 sen.. hahah..

    BalasPadam
  7. hahaha sama la kita. masa i gi phuket dulu i terlepas flight AK. then terpaksa beli MH sebab hotel dah bayar. harga MH plak 18 juta kali lebih mahal. apa kan daya... ku gores jua kad kredit itiew...

    sampai phuket plak weather macam haram. the whole day ujan. last2 on the final day baru sempat nak pusing town, golfing dan gi fantasea.

    la ni musim ujan kat sana. kalau nak gi, gi bulan january or feb. jom?

    BalasPadam
  8. wah..phuket...semoga mak cpt sembuh....yg plg x tahan adalah gbr baby yg nak kn potong pusat tu...uisk...seram tgk...walaopon kan...mak dah ada 2...huhuhuhu

    BalasPadam
  9. selamat pulang..bila baca u banyak halangan takut n cuak gak..tp alhamdulillah semuanya ok dh selamat...harap2 mak u pon dh ok now...amin..

    BalasPadam
  10. syah: masih lagi 75sen setakat ari nih.

    hid: jom! leh berjimba sampai lupa diri.

    azataq: tuh baby mak, sakit gak masa mak bersalin kan dia. comel x?

    buyui: amin ya rabal alamin....

    BalasPadam
  11. ps2: means hanya ada 3 org je yg click la...
    hum... ada blogwalking tak?? brape UV (uniq view)n PV (page view) sehari? tinggi tak??

    BalasPadam
  12. alhamdulillah, mak hang sihat...

    takpe lah len kali leh dtg lg...

    BalasPadam
  13. aznee: mengikut kiraan 24/6 - UV 45 PV 63.

    ann: yerp. alam mengatakan pls come again next year!

    BalasPadam