Selasa, 15 Jun 2010

antara buku, nuffnang, dan jolie.


aku tgh sibuk menulis novel yg baru berjudul ANAK IKAN. siapakah anak ikan n mak hayamnya x yah lah aku citerkan lagi. nanti dah siap aku akan post kan kat dlm blog wordpress (http://shazjohar.wordpress.com/) aku. skang nih pun aku baru letak satu cerpen berjudul MiLAH dlm blog tuh so kalo ada sesapa yg nak baca gi lah sana.... jgn malu2.

anyway, tadi cikgu Aznee (http://tentangaznee.blogspot.com/) ada bg satu link contest cerpen tajuk RONA DI DANAU HATI. very the feeling tajuk dia kan? ala2 buku2 alaf 21 sangat. heheh. tp aku dah baca draf cerpen tuh n aku dah ada idea apa yg aku nak tulis utk sambung citer tuh. hopefully, juri berminat la nak bagi aku menang. walaupun rm70. kau ada?



speaking about duit, si Aznee nih jugakla yg beria2 dok citer pasal nuffnang dlm entry dia. siap ajak aku skalik utk join benda alah nih. b4 this aku mmg x minat tp bile fikir2 balik, why not la kan. bukan senang org nak bg ko duit. unless ko jadik org buta mintak sedekah kat kedai mamak. yg tuh confirm ko at least akan dpt satu hinggit satu table. kalo seratus table ko ronda mlm tuh, x ker ko leh dpt rm100 sehari? sukses kan perniagaan tuh? ko teruja?

berbalik pd topik asal, nuffnang. aku tgk ari2 duit aku 0.00 jugak. stats tunjuk this week ada 95 uniques n 162 views. nak tunggu berapa juta view yg baru aku dpt singgit nih? nak bagi aku duit ke x nak? x nak aku carik duit kat tempat lain!!!



ps: Angelina Jolie bakal jadik Cleopatra dlm remake filem epic termahal Hollywood lakonan Elizabeth Taylor thn 1963 dulu. aku teruja!!!


11 ulasan:

  1. mmg nuffnang nih lambat saya dh masuk nuffnang 5 bln bru dpt seringgit...

    tp blog pakcik popular.. cpt r dpt..

    BalasPadam
  2. tgk pd kepopularan blog...ai tgk blog2 popular dan kaya atas nufnang ni pon entry biasa2 je..pasal kucing la...pasal ape dia buat hari2 la..janji org layan popularlah anda....

    BalasPadam
  3. wah glamernye me kat sini... hehehe... tq!!


    1.contest tue terjumpa masa blogwalking.. teringat kat u yg suke menulis.. so, bagila link tue...

    2. nuffnang u tak dpt lg minggu ni sbb x cukup seminggu aktif.. tunggu minggu depan... tau br leh cek..

    3. join contest boleh naikkan trafic visitor sbb dorang pun nk kenal sape pesaing dorng.. kalo dorg berkenan dgn link u, dorng akan jd follower u pulak.. so, lg meriah la blog nih...

    4. kalo untung.. at the time dorng terjah, nuffang ada.. so, dorng akan klik nuffnang u.. i dh buat i entry utk blogwalking.. nnt u baca k.. hehehe... daa..

    http://tentangaznee.blogspot.com/2010/06/tutorial-cara-blogwalking.html

    BalasPadam
  4. nuffnang Qarl dpt gkla lebih rm100 ... rezeki!

    btw, sgt2 teruja tahap kucing parsi tgk angie tu! o yeah!

    BalasPadam
  5. byk gak unique tu....sy kurang skit..huhu

    BalasPadam
  6. dah join nuffnang tu. tak ada apooo pun? nak jugak merasa dapat 15 juta sebulan

    BalasPadam
  7. syah: lima bln br dpt singgit? baik mintak sedekah. dpt sratus sehari.

    buyui: u rase blod ai popular x?

    aznee: thx for the info. mari kite lihat sapa yg kene yer...

    qarl: i jadik dayang dlm filem tuh nnt. teruja x?

    ann: maybe sebab u x unik. heheh.

    hid: 15 juta? tuh kene tunggu dpt iklan filem blue ariel ngan luna maya. yg tuh berjuta2 org akan klik.

    BalasPadam
  8. Singah Sini... Setelah lama tak on9 Blog.....

    BalasPadam
  9. hye JA sy dlu pas smggu or 2 mggu bru nuffnang tuh aktif.. memula tuh sy dpt rm5 je then nnt dia akan naik laaa sbb lgpn JA aktif gak kan update blog? sy lak time sy cuti sem gini la ley aktif sket.. lau x kena g kuliah n asgment sumer xsmpt pn nk bukak blog n update.. so dun worry k JA.. visitor blog u ramai.. kompem dpt lebey seratus nnt.. =p gud luck tau sal contest tu.

    BalasPadam