Isnin, 7 Jun 2010

bye bye miss ellie....



*muke hanj nih mmg x bole blah lebih2 lagi tang lidah tuh. hahahah.


sumpah aku x tau apa nak tulis. tetibe plak ketandusan idea. hajat hati nak tulis review pasal buku yg aku sedang baca - Life of Pi tp blom abis lagi so aku tangguhkan lah niat aku nih dulu.

so aku spt biasa, aku pun browse thru la baca berita2 kat paper online serata dunia. tetibe aku terjumpa artikel dlm London Daily Mail pasal Miss Ellie.

korang kenal sapa Miss Ellie nih? bukan! bukan Ellie Suriati atau Elly Mazlin ataupun Ally Iskandar. nih Miss Ellie yg lain. Miss Ellie yg penah menang title World's Ugliest Dog thn 2009 dulu. ingat? x ingat? ada aku kesah?



anyway, hanj huduh nih telah meninggal dunia baru2 nih di Colorado. mendiang ketika itu berusia 17 thn n memandangkan mendiang ialah seekor hanj maka sebab kematiannya spt yg telah disahkan oleh doktor pakar ialah sakit tua.

heheheh. mude2 dah sakit tua.

walau bagaimanapun, marilah kite same2 bertafakur sejenak dan berdoa semoga roh mendiang ditempatkan di sisi hanj2 yg beriman.

amen.



ps: cube bayangkan jangka hayat manusia sampai 17thn jugak... mesti korang semua x sempat baca blog merepek nih sebab tuannya dah lama pulang ke rahmatullah, kan? kan?


19 ulasan:

  1. hahaha... kawen pun tak sempat segh...

    BalasPadam
  2. hanj? hahahah...
    ada gak pertandingan macam tu..
    ntah2 hanj tu mati sebab malu dpt anugerah tu kot..

    17?? sempat x amik spm masa tu..

    BalasPadam
  3. syah: insya allah spm sempat... tp result x sempat la.

    BalasPadam
  4. kecian nyer anjing tu dpt anugerah tu b4 mati..tak smpt tebus malu :)

    BalasPadam
  5. anjing tuh berbangga lah dgn anugerah yg diberi. dia kata dia redha dgn kekuasaan tuhan.

    BalasPadam
  6. hahahaha. terbaik la.
    sian. tak sempat masuk U.
    muahahaha

    BalasPadam
  7. x sempat la dia nk amik SPM dec ni...tu muka JA masa 17 kah??jgn tippooo aaa....

    BalasPadam
  8. erm..kalau ada hanjing terhodoh.. macam mana lak kalau ada manusia hodoh bermulut hanjing lak?? renung2 kan... "toink toink"

    BalasPadam
  9. PS: caner nak masuk U, SPM pun fail.

    buyui: nih bukan 17 nih 71 tahun.. mampu?

    ed: dah ada colan2 yg sesuai utk kategori tuh?

    BalasPadam
  10. ada JA... nak tgok calon2 nyer ke?? nnti ed hapdet kat blog..agaga

    BalasPadam
  11. i tot u baru 15. hmmmm confusing lah...

    BalasPadam
  12. haha..letak jugak pic last tu..siap dengan bantal peluk plak tu..

    BalasPadam
  13. hid: kalo ikut jangka hayat hanj i baru 7 la.

    iyl: comel x? mcm miss ellie x?

    BalasPadam
  14. Lama tak singgah sini... maafla bro, agak bz.....

    BalasPadam
  15. ┌─┐ ─┐
    │▒│ /▒/
    │▒│/▒/
    │▒ /▒/─┬─┐
    │▒│▒|▒│▒│
    ┌┴─┴─┐-┘─┘
    │▒┌──┘▒▒▒│
    └┐▒▒▒▒▒▒
    └┐▒▒▒▒┌
    Peace no war...
    Sama2 la bagi sokongan atas usaha bersama ini..
    Kami mengecam kezaliman ISRAEL terhadap saudara Gaza http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    uhhh hudoh-hudoh dia dah menang anugerah tu....

    hudoh dia bawak untung kat tuan dia... tu yang tuan dia susah hati nak kena cari hanjing hudoh ganti si elly tu....

    abang jejaka tu jual bantal ke ???? sambil jual bantal kekabu sambil mulutnya bercerita...

    ayu agun sopan nampaknya si anggun ni.. hensome

    BalasPadam
  16. a ah jejaka anggun amik tender jual bantal kekabu sekilo singgit. murah2. siam mari.

    BalasPadam