Khamis, 18 Mac 2010

bigger is better??? eerrr... ye ker?


*hahaha. kalo yg pic kat atas nih sure la korang suke kan??? tp entry aku kali nih nak citer pasal bigger yg lain. so mari rapatkan saf, jejaka anggun nak citer nih.



semua org dlm dunia nih nak jadik kurus. yg dah kurus pun kalo bole nak kurus lagi. biar rangka tuh sekeping ala2 supermodel gitu. walaupun muke... astaghfirullahalazim.

tp tadi aku terjumpa satu artikel pasal sorang mamalia nih yg katanya nak sangat jadik gemuk. atau dlm bahasa saintifiknye, bertubuh bengkak.




namenyer Donna Simpson. berat badan dia mengikut timbang sukat ialah seberat 600 pounds (272.15 kg). aku rase dia pakai timbang kat Tsukiji Fish Market kat Tokyo. tuh pun guna timbang khas utk ikan paus. sebab kalo setakat guna timbang bayar singgit kat sg wang, aku rase sah2 pecah seribu timbang tuh.

skang dia tgh bekerja lebih kuat utk mendouble kan kiraan berat dia tuh semata2 nak masukkan nama dia dlm buku guiness n memandangkan dia kenderaan melebihi muatan, tentu korang tertanya2 apa yg dia sumbat dlm tembolok dia ari2 kan?




jawapannya mudah. perutnya yg sama besar ngan perut bumi tuh HANYA memerlukan 70 biji sushi, 25 keping pizza, 124 gelas coke n pelbagai bende yg bole disuap lagi termasuk seekor kerbau sehari. oke aku tipu. kerbau xder. hahah.

12,000 calories diperuntukkan sehari utk merealisasikan impian dia tuh. org biasa cume perlukan 2000 calories jer. org yg kurus dan anggun mcm aku lagilah sikit, kan?




bil makanan dia sebanyak USD750 seminggu n kalo korang tanya lagi caner dia carik duit utk mencarik sesuap sekawah nasi camtuh, jawapannya mmg cukup pelik. dia buat web site berbayar utk mana2 manusia giler yg nak tgk dia makan. hahahah. kau ada?

hmmm... speechless aku baca artikel nih. apa2pun aku nak ucapkan good luck lah kat dia semoga cita2 dia masukkan nama dia dlm buku guiness tuh tercapai.

and to big girls (and guys) out there, i do believe some of you pun cantik like SOME of us yg kurus jugak. so jgn rase terhina bile baca entry aku kali nih (kalo korang bacalah) cuz aku x berniat nak kutuk sesapa pun tp kalo korang terasa jugak, aku mintak mahap jer lah. jangan saman jejaka anggun eh? dia xder duit..... ahaks!!!



ps: tetibe aku teringat plak citer What's Eating Gilbert Grape dulu. anak2 dia pakat bakar jer rumah bila mak dorg yg obese mati cuz dorang x nak nyusahkan org kampung angkat mak dia ngan kren utk ditanam. sian ek?

ps2: korang tgk x wajah baru biggest loser asia's winner david gurnani dr indonesia tuh? apasal mcm cicak kering lepas kurus???? geli laaaaa......



berat sebelum : 157 Kg n berat selepas : 74 Kg.
congrats!!!

21 ulasan:

  1. gambo memula tu xleh blah....hahahaha....

    BalasPadam
  2. a'ah... mamat king tue dh x ensem la... dh la rambut ala2 malu2 kucing... dan peliknye apesal org asia bile kurus sume jd x cun?? pelik kan?? org puteh tu, bile kurus.. mak aih... rasa nak kawen lari je dgn dia kan??

    p/s utk jejaka anggun:
    sejak keje ni, susah beno mike nak update blog yea... bz gamaknye... tertungu2 teman dgn entry baru... huhuhu..

    BalasPadam
  3. ibi: alah bole je blah kalo nak....

    aznee: busy giler cikgu oi..... memalam balik umah kene tunaikan tanggungjawab sbg istri mitahli plak tuh yg kengkadang x sempat nak post entry baru tuh. ai x nak jadik istri yg nusyuz. ahaks!!!

    BalasPadam
  4. mesti banyak penyakit.. aduhai..

    BalasPadam
  5. yang penting makan food yg berkhasiat..kurangkan makanan yg berlemak dan kolestrol tinggi..

    BalasPadam
  6. gle lah..cmne aku kene jage mkn lah..kang gemuk tak pasal..padahal mang gemuk pon..haha

    BalasPadam
  7. bilis: confirm lah.....

    iyll: serta exercise yg cukup.

    chokio: gemuk2 comel apa salahnyer. gemuk2 bentat tuh yg payah sikit tuh. ahaks.

    BalasPadam
  8. wah....memang pic yg pertama tu tgk dulu..seksi...ahahhaha

    BalasPadam
  9. kalau bigger tu sehat xpa..mkn byk2 kalori ni...haishhhhh

    BalasPadam
  10. xsempat msuk records dh kajol kang

    eh kojol

    hahahahaha

    bigger yg laen better la... bigger yg ni.. entahlaaa

    dats human being. mcm2 perencah kan>

    BalasPadam
  11. HAHAH! tak terasa tak terasa. bangga ahh. HAHA
    Btw, setuju ah pasal tbla tu. gila tak kacak. kurus sangat. hehe :)

    BalasPadam
  12. manusia skangkan pelik2.. rasa nak website mcm tugak lah..

    BalasPadam
  13. aireel: dah agak dah.

    pompuan KG: yer. lagi besar lagi best. senak.

    azataq: hehehe. xperlah. 2 3 thn dia pegang title tuh pastu mati. hehehe.

    qarl: true. ada gak org suke ngan org yg bertubuh sasa cam pompuan nih. katanya banyak air. ahaks.

    FN: bagus. just be yourself.

    syah: apa lagik. buatlah.....

    BalasPadam
  14. david mcm sakit je ai rasa...

    BalasPadam
  15. Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

    mak hoiiiii... beb beso tu lagi keraas cam batu ....Pic gambo atas tu...

    pasal obesiti ni kang kadang masalah keturunan gak ..... kang kadang masalah stress kang kadang terlalu happy pun boleh jadi obersiti ni... ape pun obersity boleh memudaratkan kesihatan...

    penyakit tiga serangkai.. tu beb...

    pessss kalau tubuh besar.... tak semestinya K@#$% pun besar.... Oppppssss tersensore plak tak sayang mulut ni...

    BalasPadam
  16. afzai: jadik dlm erti kata lain, kalo tubuh kechik K@#$% pun kechik la eh?

    BalasPadam
  17. tk mau ar..tak larat bwk bdn la mcm nie..
    tk suka david..ingat carlos dr pilipin menang..kurus tpi muka tk mcm cicak pun...maintain jer hensem..david dah mcm apa tah tgk..

    BalasPadam
  18. akukah: biarlaaaa dia menang. dah rezki dia.

    BalasPadam
  19. Salam, terlambat sket..
    Acik baru menerjah..
    What's Eating Gilbert Grape!!!!!Rindu citer ni..wonder where to get the dvd..

    BalasPadam