Jumaat, 12 Mac 2010

anak free



aku balik rumah mak siang tadi utk belanja dia makan pizza sempena aku dpt keje n dpt satu lagi kemenangan. heheh. mak aku mmg suke makan pizza. extra cheese lagik so aku blanja la dia. nak harap dia beli sendiri mmg x kan lah.

anyway, sambil2 borak tgh makan tuh aku bukalah citer pasal kawan aku dapat anak free 2-3 ari lepas.



ada kawan dia yg lahirkan anak tiada berbapa so drpd dia bakar baby tuh idup2 might as well dia bagi baby tuh kat kawan aku nih jaga. kawan aku nih plak amik jer lah, mmg dah rezki dia dpt anak free agaknye cuz sebelum nih pun dia mmg jaga anak angkat jugak. dah besar dah pun budak tuh.

pastuh aku bukak lagi citer pasal sorang lagi kawan aku yg sanggup beli anak angkat free dgn harga RM7k dr satu family yg x nak cucu luar nikah dorang tuh.




family tuh katanya sanggup jual cucu tuh dgn harga RM14k kat keluarga non muslim tp sebab kawan aku nih psycho pakcik tuh dgn ayat, "even tho pakcik x nak baby nih but mana tahu satu hari nnt, dia jadik org islam yg baik, dia akan doakan juga darah daging dia sendiri dlm syurga" dia pun bagila kat kawan aku nih. yg penting, dpt duit terus blah. masya allah.

pastuh aku bukak lagi satu citer, sorang lagi kawan aku yg dpt anak free dr satu pasangan non muslim. maknya indian kristian. ayahnya iban kristian. x meletup muke anak? ala2 melayu anggun cam aku kalo besar nnt kan?



citer dia lagi best. memula bagi suruh jaga sebab katanya kene keje outstation. sudahnye tinggal sampai skang. aku dengar budak tuh birth cert pun xder tp yg penting mak kawan aku nih dah antar gi kelas ngaji semua. tetibe budak tuh jadik org melayu secara instant. hahah.

aku nak bukak lagi satu citer tapi mak aku potong. dia tanya, "kau bile plak nak dapat anak sendirik? ker ko pun nak anak free jugak?"




aku terkedu. aku cakap, "nampaknya tuhan blom bagi rezeki. tapi kalo ada org nak bagi baby... ai oke jer...."

mak aku diam jer.... hehehe. sentap kot?




ps: doktor kata aku x leh beranak. saluran peranakan dah pecah. harap maklum.

20 ulasan:

  1. aku x heran kalo ko x leh beranak..kalo doctor tuh cakap ko boleh mengandung, ko kne g check sijil perubatan dia.. confirm dia bukan doctor!!

    BalasPadam
  2. aku mmg dh agak dh mak ko akan tanya ko cmtuh..kalau mak ko tak tanya pn aku akan komen pastu tanya cmtu gak..hahhaa

    BalasPadam
  3. hmm..klo ada rezeki, ada lah ank sendiri..haha..mestilah ur mom sentap...

    BalasPadam
  4. riben: doktor yg ckp tuh doktor falsafah.

    putra: eloklah. ko sure ke ko bukan mak aku nih?

    iyl: sentap x sentap la kot. dia faham anak dia caner.

    BalasPadam
  5. bohsia mmg ramai anak. hahah.

    BalasPadam
  6. hahahaha. lama dah tak mengkomenkan dan menyebukkan diri kat blog JA ni. haha. tetibe jadi sepi kejap sbb tak melawat ke mari. lalalalala

    wah. bnyk cerita pasal ank free yer. ingtkan kad sim hp je yg free. muahahaha.

    BalasPadam
  7. salam JA,

    nampak sangat manusia yg hidup kat zaman moden ni lebih kurang je perangai mcm og zaman jahiliah.

    BalasPadam
  8. pakcik, agaknya mcm mana muka anak pakcik????

    BalasPadam
  9. teringin nya anak free...tp nak pompuan...buley??

    BalasPadam
  10. agaknya....kalau anak free jejaka nanti sure paskitan atau arab campur melayu iban....meletop..

    ehehehh

    betul kata emak tu...bila lagi jejaka....

    BalasPadam
  11. Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
    Salam dari kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ”Selintas camar yang lalu
    membawa sarat harapan
    nun di puncak awan biru
    sana sayapnya meluas membuka
    ruang pandangan manusia
    agar mengheret dukanya pergi”

    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara
    Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”

    ummmmm anak kan anugerah susah beb ada plak yang bagi je anugerah tuhan yang di berikan kat dia dia bagi plak kat orang....

    anak bawa rezeki tau.... aku pun kalau ada orang nak bagi anak aku pun nak....

    ko punya salur peranakkan ko pecah hahhhhhhh???? jadi ko ni dah mandul lah ye....

    BalasPadam
  12. puteri: anak pun free skang nih. ingat kawin je ke yg free?

    lynn: manusia x kan berubah.

    syah: anggun jugak mcm ayahnya. insya allah.

    azataq: bole. apa salahnye.

    aireel: tunggu kekasihku seru.

    afzai: bole lagi. pakai bayi tabung uji.

    BalasPadam
  13. ai pon ade pikir lama dh nak anak free...tp si kawan ai sll cakap....diri sendiri x terjaga nk jaga anak org..hehe!

    BalasPadam
  14. sometimes kite kene jaga org lain baru kita tau caner nak jaga diri sendiri....

    ai so far bela ikan puyu jer....

    BalasPadam
  15. "anak" ikan puyu??oppssss!!!!:P

    BalasPadam
  16. ko amek aku jadi anak angkat la bang..free jugak kan??

    BalasPadam
  17. buyui: ikan puyu punya anak. mak bapak dia dah kene goreng sambal ngan tempe.

    chokio: bole jer. nak suh kita buat anak free pun bole. aku no hal. asalkan free.

    BalasPadam