Selasa, 12 Januari 2010

tubuh ke tubuh

masih lagi citer pasal travelling.





Aku seorang mamalia yg celebrates differences. Mungkin kerana itu, dalam flight on the way nak balik KL ari tuh, aku habiskan masa membaca buku berjudul Body2Body.

Buku nih actually antologi cerpen (ada 23 stories) edited by Jerome Kugan n Pang Khee Teik. Ianya menceritakan tentang seksualiti alternatif di Malaysia or pengalaman Malaysian yg berseksualti alternatif di mana jua mereka berada.




Tau apa tuh seksualti alternatif? seksualti alternatif nih nama komersil utk golongan LGQBT la. Tau plak apa tuh LGQBT? LGQBT tuh maksudnya Lesbian, Gay, Queer, Bisex, & Transeksual. Tau x apa yg aku merepek nih? Kalo masih tak faham lagi, aku bagi dua pilihan mudah.

1. Apa kata korang tutup window blog nih, pergi solat n baca doa penerang ati sekalik.
2. Ataupun korang gi kedai buku yg berhampiran n dapatkan yg original sebuah. *jgn x tau, kat Cambodia ada jual buku cetak rompak, oke?




Mesti ada yg tertanya kenapalah diorang buat buku pasal manusia songsang nih. Takde ke citer lain pasal bohsia ke, mat rempit ke, hantu ke. *Aiyo!!!!!! Tolonglah!!!!!!!

Actually, tujuan mereka hasilkan buku nih utk masyarakat membuka mata tentang kehidupan golongan2 macam nih la. Masyarakat kita kan lebih bersikap denial & prejudice ngan orang2 mcm nih. Yer lah, ada tuh ramai kawan ngan org2 macam nih tapi bila anak (or adik) sendiri jadik camnih dia marah pulak. Sian.




So maybe bile kite baca buku nih, sikit sebanyak kita fahamlah cara hidup mereka yg x semuanya akan jadik pelacur atau mati dgn AIDS spt yg slalu digembar gemburkan dlm TV tuh. Cliché sangat kan?

And pada sesapa yg konon2nya straight tapi takut2 nak baca buku nih, don’t worry. Buku nih x kan ubah sexual orientation seseorang sebab sepanjang aku hidup, belum pernah plak aku dengar org berubah jadik bangang lepas baca buku hikayat pak pandir.

so kalo rase terminat nak carik buku baru, cubelah baca buku nih. lagipun kan buku itu pelita hidup..... pelita itu plak nama restoren mamak. tau?



Ps: dlm 23 cerpen, aku paling suke Muslim 2 Muslim dari Shanon Shah - jujur sangat story dia.



11 ulasan:

  1. nak baca tu xkesahhh tapi segan nak beli... nnti kena todoh plak..xpasal2 jer.. wat la sinopsis dlm blog ni...hehehehe

    BalasPadam
  2. ibi: hahahah. nak beli pun bukan org tau buku apa.... org tuh pun bukannya baca pun setiap buku yg customer pegang..... hahaha.

    BalasPadam
  3. tkt nanti x lama buku ni kena band macam black widow dulu....

    BalasPadam
  4. hahaha.... buku nih bukan buku lucah pun perlu ker kene banned?

    BalasPadam
  5. shanon shah? a singer dulu2 kan? n script writer tuk theatre kot

    BalasPadam
  6. better pinjam jer...sv bdget..blh ker? hik3

    BalasPadam
  7. nak pinjam..nak baca tgk..sure best..hehe..

    BalasPadam
  8. erkk..aku nk bca gk..tpi aku nk beli ngn ko skali hang skali r..hahaha..

    uitsss..mgapakah ada gmbar wanita bogel disitu..ternampak buah-buahan import disitu..wakakaka

    BalasPadam
  9. qarl: yerp. the same shanon.

    mayibi/akukah: hish. asik nak meminjam jer. supportlah industri pembukuan tempatan.

    lynn: seksualiti indie.

    ray: ko nak beli ngan aku ker ko nak beli buku ngan aku2 skalik? heheh.

    BalasPadam