Ahad, 10 Januari 2010

10.01.10


cute kan date ari nih????
semalam pun cute gak. 09+01=10. rasa2 korang, sama x cute ngan pic kat bawah?? ahaks.




aku tibe sini around 11 pagi setelah capek lebih 24 jam dlm flight (seattle to narita to singapore) plus transiting 4,5 jam kat changi airport utk flight balik KLIA.

sampai2 umah jer, segala plants yg aku tanam, mati. ingatkan letak kat luar bole la mandi2 hujan setiap ari, sekali nampak kering jer. KL kemarau ke you all?

carpet aku plak kotor. maybe ujan masuk thru sliding door dah membasahkan carpet bulu2 aku tuh. jahanam.



air paip warna hijau+itam. yuck! dekat sejam gak aku biarkan air tuh flush sampai dia jernih. kat umah kampung aku pun x camni air dia walaupun 4 5 bulan skali baru jenguk.

lantai bathroom melekit n kotor. puas gak aku jadik nirmala bonat sental jamban.



pastuh dah settle semua, konon2 plan nak mop living room n tido sampai ke mlm. tetibe kawan dari Australia plak call. dah tibe kat depan umah katanya.


jadik korang faham x entry aku kali nih berbentuk keluhan hati seorg jejaka anggun yg kepenatan?

x faham? oke. sila abaikan. terima kasih.




ps: balik KL dikejutkan dgn berita gereja dibom. x faham. perlu ker bom gereja sebab marahkan nama tuhan dikongsi? sebab org2 mcm nih lah, dunia asik memandang islam tuh sebuah agama yg memperjuangkan kekerasan.


15 ulasan:

  1. betul tu cik shaz

    ermm ntahla, dlm setandan pisang, mst ada yg busuk kan? mcm tu la analoginya

    dh smpai k.l la ni? hu hu hu

    BalasPadam
  2. "ps: balik KL dikejutkan dgn berita gereja dibom. x faham. perlu ker bom gereja sebab marahkan nama tuhan dikongsi? sebab org2 mcm nih lah, dunia asik memandang islam tuh sebuah agama yg memperjuangkan kekerasan." betul...setuju ngan ngan stekmen tu.. ntah ape2 kan...sabo je la..tu pon nak kecoh....

    penat ke? tu la nape gi travel jauh2 hehehe

    BalasPadam
  3. pergggh! penat gile kot cantu.
    yana pun pernah gak kene cantu.
    gile penat ok!

    BalasPadam
  4. qarl: yer. dah sampai KL dah.

    ibi: tuh la. badan dah penat. baca news tuh minda plak penat.

    liyana: gile ke penat?

    BalasPadam
  5. apsal bunyik mcm umah JA je kena bom??

    BalasPadam
  6. tuh la mesti org ingat JA nih penyokong Allah kristian.

    BalasPadam
  7. tanak review lebih2 pasal kes bom tu..karang diigt pro christ plak...tp kalau la kata sebagai org manusia x ptt la kan kalau x puas ati buat cara mcm tu....mesti ada something la ni....

    BalasPadam
  8. dah balik? tak payah lah join hal2 remeh temeh tu! memeningkan kepala jer! kang cakap lebih2, kena. tak buat apa2, kena pijak kepala. =0

    BalasPadam
  9. haha...jejaka bonat dah bang oii kalo cuci toilet tu...huhu..hurrmmm stuju point last ko tu..

    BalasPadam
  10. buyui: ada byk cara nak suarakan isi hati. kekerasan nih cara org yg kurang bijak.

    may: mmg x join pun. malas tp agak pening sedikit.

    chokio: jejaka bonat eh? oke gak nama tuh.

    BalasPadam
  11. Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

    Pada suatu perkenalan yang telah lama
    yang tidak disangka-sangka
    satu jalinan persahabatan
    di antara kita

    dek keluhuran
    ketulusan hatimu
    sifat memahamimu
    dalam mengeratkan hubungan

    dalam jalinan persahabatan
    sesungguhnya
    kunci sebuah persahabatan
    adalah pengertian dan kepercayaan

    wah ko transit plak singapore ye.... balik KLIA

    habih le pokok ko.... hah tulah lain kali tanam pokok kaktus senag aje tak yah siram bebanyak air....

    yup kejadian baru-baru ni kat KL ni aku anggap boleh jadi tahap serius kalau tak di bendung.... mungkin aku boleh anggapkan suatu propaganda asing atas toleransi beragama kat Malaysia....

    BalasPadam
  12. afzai: lagu ker sajak ni? anyway, pokok kaktus mmg ada kat umah. aloe vera pun ada. harap maklum.

    faiz: gambar pertama tak?

    BalasPadam
  13. haha..tanam balik la pokok2 tu..kena salji agaknya..tu yg mati..haha

    BalasPadam
  14. iyl: kene beli pokok yg baru.....

    BalasPadam