Isnin, 18 Januari 2010

berpisah secara baek.


ada citer pasal kawan aku. katanya dia nak buat sesuatu yg radikal n aku telah diberi penghormatan sbg rakan dia yg pertama yg dia nak bagitahu apakah sesuatu yg radikal itu.

aku tanya, apa bende yg radikal sgt tuh?
katanya, dia nak tamatkan relationship dia ngan lover dia yg dah terjalin selama 7 8 thn itu.

hmmm.... aku nampak diorg berdua bahagia jer. dia sendiri pun tau dia ngan lover dia tuh bahagia. tp ada something yg buat dia rasa threaten ngan rship dia tuh.




aku tanya, apa yg buat dia nak tamatkan rship yg bahagia tuh?
katanya, dah macam ada gap antara diorang berdua. masing2 dah makin jauh walaupun pada dasarnya x berapa nak nampak kejauhan tuh. lover dia dah makin berduit, lebih banyak income dr dia. n yg penting, dia nak cuba utk bersendirian utk seketika n mencuba sesuatu yg baru.

aku senyum jer.
dia pun senyum.

aku tanya, kau x sayang rship yg dah bertahun2 tuh?
dia senyum.



*hmmm.... soalan tulah yg aku cube ingatkan kat diri sendiri selama ini.......


ps: semua rship ada problem n sometimes cara yg paling baik utk solve kan problem tuh ialah dgn berpisah secara baek. agree?


13 ulasan:

  1. shaz - me rasa .... kalo berpisah utk , " kawan u tu..mencari " kehidupan " . Apa salahnya.

    yeap..mmg lah orang akan kata :

    " Tak sayang ker..dah lama bercouple "

    me selalu percaya. Jika kita sayang kan orang tu. Maka, kita patut lebih rela utk biarkan ...orang tu pergi.

    kita tak boleh jadikan orang macam pasu antik.
    kita suka..kita simpan.

    jadi..kalo perpisahan itu jalan terbaik.
    kenapa tak ??

    tapi pisah lah cara baik.
    so still leh berkawan. kan.

    :P

    BalasPadam
  2. totally agree with u..bile berpisah secara baik ,hati pun rasa tenang la jugak berbanding berpisah dengan gaduh2..

    BalasPadam
  3. berpisah je..kadang2 bila dah break, baru sedar kepentingan org yg dah xde tu..

    BalasPadam
  4. cik mat: one more thing, org yg paling banyak kita bohong ialah lover kita sendiri so drpd menambah dosa baik blah dan cuba cari haluan lain.....

    chirol: masalahnya jarang terjadi berpisah secara baik2 nih....

    iyll: yerp. manusia slalu appreciate sesuatu bende tuh bila dah xder di depan mata.

    BalasPadam
  5. OMG... as wanita.. xboleh terima... especially bile dh lm giler mcmtuh... surely akan ingat balik... xpyh nk bohong... bukan pompuan je akan ingat balik, lelaki pun sama.. tp xnak ngaku jer...

    perlu tahu, lelaki amat sukar memperbaiki perhubungan.. tetapi amat senang utk memulakan perhubungan... berbeza pulak dgn perempuan... tapi semua itu perlu diakui lelaki dan perempuan.. tolak tepi ego tuh... kalo biar ego bermaharajalela, alamatnya merana la....

    BalasPadam
  6. aznee: kadang2 kita kene terima sesuatu dugaan tuhan sebagai correction atas kesilapan yg kita sendiri x perasan.

    BalasPadam
  7. hari ni terasa dgn satu cerita pasal seorg kawan yg LEGA kahwin cepat sbb dia cakap kalau dulu senyum ngn BF pon dah bERDOSA...insaf sekejap...[ni slh st cerita pasal relationship jugak kan?]

    BalasPadam
  8. ouh shit!
    dont talk about love.
    what the hell.
    hahaha!

    BalasPadam
  9. buyui: kawin cepat sebab dan gatai. haha.

    liyana: what the eff....

    BalasPadam
  10. rasenye reason cam lover die dh makin berduit n byk income bukan alasan yg boleh d terime akal...
    itu cume satu care untuk menyakitkan hati secara sopan...dan sesunggunye xde pmpn yg dpt terime alasan mcm tu tuk break off...xlogik...cri la alasan len..relationship tu dh lame...kalo jemu better trus trang je

    Khaizarien Blog @ atie

    BalasPadam
  11. atie: mungkin tuh alasan yg dia nampak secara kasar. yg secara halus byk lagi.

    sempoi: abih tuh? berpisah secara jahat?

    BalasPadam
  12. camno nk bpisah care baik tu kalu last2 mesti xbaik...adoaiiii

    BalasPadam