Selasa, 19 Januari 2010

gosip artis tempatan ala2 mama juwie.

*first of all nak ucap congrats to james cameron kerana telah berjaya merangkul title best director n best picture utk avatar. nampak gayanya avatar telah me-repeat kejayaan Titanic 13 thn dulu. kudos.




gosip artis tempatan.


nih kisah benar bukan main-main. terjadi dlm satu negeri antah berantah yg diberi nama malaya. kisah nih berlaku antara satu makcik (ibu kpd artis popular satu malaya ni) dgn seorg artis yg ais beku kuku. *bkn suam2 kuku lagi dah sebab dah lama x act pun.

makcik nih mengadu kat artis ais beku kuku nih yg kawan artis ais beku kuku nih (yg juga artis ngetop masakini) dah buruk2 kan nama anak dia kat artis baru yg lain masa launching satu pilim baru2 nih.

aku dgr kata2 makcik nih memang pedas. dlm luar kain semua dia selak. dia kata dulu anak dia kecoh2 ngan reporter pun org buat citer. anak dia dah senyap skang pun org still nak buat citer. so dia pelik napa org still kecoh2 lagi pasal hidup anak dia yg memang dah huru hara tuh.




n dia pesan kat artis ais beku kuku nih suruh warning kat artis yg ngetop lagi satu tuh supaya berwaspada cuz beberapa tindakan drastik bakal diambil. contohnya:

1. kalo dia jumpa artis tuh kat mana2 dia akan ganyang cukup2. biar satu malaya saksikan tragedi tuh pun xper. biar kene terjah melodi. dia x heran.

2. n dia jugak ckp, dia tuh keturunan mona fandey so dulu kalo ada reporter yg kene baling darah ngan kepala ayam, dia plak akan baling kepala gajah skalik. mungkin dia kene mintak permission dgn perhilitan. tp insya allah, dia akan cuba usahakan utk buat yg terbaik.



aku paling suke dgr kata2 dia yg terakhir...

anak dia tuh artis gred A. payment berlakon meletop puluh2 ribu so walau macamana teruk pun kene hentam ngan reporter still ada aura. artis ngetop lagi satu nih konon2nye berlakon berpuluh drama ngan pilim, tp still x ke mana jugak perginya. katanya lah.

since aku x berapa kenal kedua2 artis ngetop nih so aku sendiri x sure la sapa betul sape salah. cuma aku byk gelak bile dengar citer kawan aku tuh.

cume pada pandangan aku pacal yg hina nih lah, kalo hal budak2 x yah lah mak ayah sibuk nak masuk campur. mmg lah artis tuh anak ko tp kalo dah namapun artis, sah2 lah dlm 100 org yg suke, ada la 10, 20 org yg x berkenan.

kalo x hingin anak ko tuh kene keji jangan suh dia jadik selebriti. suh dia duk kampung ternak ayam ataupun lintah secara komersil.






ps: bak kata artis ngetop yg kene tuduh tuh, "alah mak ngan anak sama jer perangai. xder bukti ape2 terus nak serang2 org. taulah ABP dah nak dekat. saja nak carik publisiti lah tuh!!"

ps2: ABP tuh anugerah bintang popular. harap maklum.

ps3: kenapa aku rasa cam aku nih mama juwie masa tulis gosip nih?


10 ulasan:

  1. wah..JA terjun ke bidang gosip artis tempatan pulak....majalah manggakah?swimming fool mana plak menjadik pilihan kali ni?=)

    BalasPadam
  2. buyui: hehehe. entry buat renungan kite bersama.

    BalasPadam
  3. amboi...
    bukan main lagi. nak join melodi ker?

    BalasPadam
  4. may: x. x nak join pun. saja nak jadik kak nam jap.

    BalasPadam
  5. wah JA jadi repoter lak sekarg ni kekekeke caya lah....sungguh xsesuaiiiii...oh tidak hehehehe

    BalasPadam
  6. ibi: abih jadik apa yg sesuwai?

    BalasPadam
  7. jadi jejaka jambu je hehehe

    JA...lame xde citer pasal dato'k ni...mane mghilangnye?

    BalasPadam
  8. dia berada di labuan. urusan kerja. mlm kang balik. napa? rindu?

    BalasPadam
  9. owhhh...rindu plak ngan dato'k mu tu ler hik3

    BalasPadam
  10. jejaka anggun! cuba ko tgk ni cerita betul ka atau tipu belaka?

    tgk ni, rahsia penyanyi terbongkar http://www.rahsia-artis-terbongkar.blogspot.com/

    aku dh tgk, bukan blog lucah. tp rahsia artis sebenar. cuba ko tgk.

    BalasPadam