Selasa, 1 Disember 2009

tulen ke tiruan? tulen, bang!



rakan wartawan aku ada beritahu pasal satu paper tabloit siarkan cerita pasal wanita bercirikan lelaki bernama Fatine baru2 nih. name sebenarnya Mohammed Fazdil Bin Min Bahari. dikatakan Cik Mat Fadil aka Fatine nih telahpun berkahwin dgn buah hatinya bernama Ian Young di Derby, England.

masalah melanda mereka apabila imigresen UK mengarahkan Fatine untuk keluar dr negara itu atas alasan tourist visa nyer tamat tempoh. *pelik plak aku, setahu aku bg mana2 bi-national couple yg kahwin kat UK x perlu apply tourist visa sebab bole dapat pr terus. hmmm... nih apa kes nih?

sekarang hidup si Fatine nih terumbang ambing la konon2nya. dia takut kene tangkap kalo dia balik KL nanti.



aku faham. dia mesti dah slalu kene tangkap kat KL masa checking dulu2. tuh yg dia lari jauh2 kat UK tuh. alih2 dah dpt jantan tetap kene buang negara. sian.

apa2pun mak salute ngan ko nyah sebab bkn senang tau anak melayu nak masuk dlm paper kat england. b4 this cuma budak pakar math yg dah jadi call girl tuh jer yg berjaya mensensasikan paper tabloit UK n tanahair, sekarang giliran ko plak.

tahniah!!



ps: dulu pernah dengar jugak kisah nyah kawin ngan lelaki kat KL sampai mak bapak lelaki tuh sendiri x tau mereka idup2 ditipu n now dengar citer mereka dah bercerai.

hmmmm... citer terkini lelaki tuh plak dah couple pun ngan org lain. yg penting, nyah jugak!

jadi betullah kata pepatah; ikan di laut, asam di darat, sesama batang bertemu juga. oooppss!!!

14 ulasan:

  1. haha..amboi bang..pepeath ko..bikin kontroversi..

    tapi aku plek..ape bes sesama jenis??haiyakk

    BalasPadam
  2. buyui: mmg berbaloi!

    chokio: apa kata ko cube dulu br la ko tau best ker x.

    lynn: x jadi aper2.

    ray: tang mana yg lucah?

    BalasPadam
  3. aku kenal Fatine ni sometime in 2000. Masa tu kitorang keje under one company. However, she is under different division (MAC). Baru jer lepas chatting ngan dia tadi. Ada satu media ni dah cuba speculate issue ni. Ada ke patut dorang cakap yang passport si Fatine ni lain dari muka sebenarnya (nak bgtau yang Fatine ni agaknya berubah masa kat UK laa kot). Pastu dorang kata yang Imegresen Mesia nak tangkap Fatine bila dia balik Mesia nanti...

    Update sekarang, blum ada warrant lagi untuk cekup kakak ni...sekarang Fatine cuba merayu melalui Human Rights...

    BalasPadam
  4. warna2: lamanya x komen. kalo x kene tangkap nak merayu kenapa plak? n kenapa dia kawin under tourist visa? same-sex marriage x legalize ker kat sana? bole kan?

    BalasPadam
  5. wah..mna ko tau cite nie..hebat betul...

    BalasPadam
  6. fird, itulah gunanya ada ramai rakan journalist luar n dlm negara....

    BalasPadam
  7. kata Nabi saw, yang halal tu nyata, yang haram tu nyata .. yang diantara keduanya tinggalkan. neraka Allah tu sangatlah perit azabnya.

    Selemah2 iman .. cukuplah sekadar ada rasa benci dihati kalau kita tak mampu menghalang kemungkaran.

    wallahuaklam.


    AiLing.

    BalasPadam
  8. masuk neraka !

    BalasPadam
  9. liling: baek ustazah.

    *nih sape plak tanpa nama sorang lagi nih. u ke liling?

    BalasPadam
  10. JA .. bukan i lah tu ..


    AiLing.

    BalasPadam