Isnin, 28 Disember 2009

mari mengkayakan tokey kedai!

ada ke pembaca aku kat sini yg beragama kristian? kalo ada, selamat hari gatal natal kpd kalian semua. kpd org melayu yg sibuk2 nak gak tukar2 hadiah n celebrate xmas ngan rakan2 non malay kat sana, selamat hari natal jugak. 1Malaysia, kan?



dah lama aku x post entry kat sini. korang rindu ngan entry aku x? bukan aku x nak post. citernye begini, mak bapak aku kat sini baru pindah umah baru. memandangkan skang musim cuti panjang kat sini, bapak aku ckp org verizon kata akan dtg pasang line internet 4hb nanti. cam cibai x? so bile aku nak online terpaksa la aku curik2 kuar gi carik restaurant yg ada free wifi.

bile dah lama x tulis plak, segala citer yg aku kumpul dlm kepala utk korang semua dah terpadam. maafla. aku nih ada penyakit lemah daya ingatan.

so in short nyer aku nak beritahu yg aku xder mende apa nak tulis skang nih. tapi aku ada few pics n vid utk dipaparkan kpd korang semua. bersesuaian ngan tajuk di atas, aku nak korang semua tgk macamana omputeh kat sini celebrate xmas dgn melampau.



*nih hadiah yg kitorg kumpul satu famili. banyak gile. lagi banyak dr kedai Toys R Us aku rase. perlu?


*Madison yang paling excited. lebih dr separuh hadiah tuh dia yang punya ye. bukan ahmat albab yg punye....


*Riley plak x berapa nak kisah sgt cuz dia baby lagi kot? tp korang perasan x wajah keibuan aku yg terserlah dlm pic nih?


*nih hadiah yg sempat aku kumpul utk xmas thn nih. hadiah paling best buku yg aku dpt dr dato K - Eat, Pray, Love. buku nih akan jadi filem thn depan lakonan Julia Roberts. sure malatop!


*Rex pun dpt gak hadiah... apa korang ingat manusia jer yg sambut xmas? haiwan pun sambut jugak....


last but not least, nih vid aku bukak hadiah yg pertama....

video


hahaha. so kerusi wayang mana plak bakal aku kesat kali nih???



on the way balik, terjumpa plak dinosaur avatar ni melintas jalan... org hon buat x reti. mampus?





ps: selasa nih harijadi aku plak yer kengkawan so makin bertambah la hadiah yg bakal aku bawak pulang ke KL. jgn excess baggage dah la!!

13 ulasan:

  1. Wah......dapat gold tiket tak ???

    sure lepas nieh..leh gie kilang coklat , Pakcik Haji willy Wongkang !!
    :P

    BalasPadam
  2. hahaha

    gmbr2 tu seakan sebuah cerita yang indah

    kenangan lalu kan>

    BalasPadam
  3. mana2 pon klu sambut raya mesti berlebihan kan...??janji seronokkkkk.....

    BalasPadam
  4. nak cket cekelat tu

    huhuhu

    kalau bnyk sgt hadiah yg JA dpt, share2 la yer

    ;)

    BalasPadam
  5. Salam dari http://firestartingautomobil.blogspot.com

    anggun sungguh ko ngan babby tu...terserlah wajah lelaki solehah... kecik lagi lah umur bawah 21 tahun lah... nanti ko kena sebat beb.. eeeee aku tengok ko macam santa cloust kutip utang adelah... ko bukak hadiah tu dapat kereta Ferrari ko bagi percuma plak kat aku ye.... ko pun bukannya pakai kan...

    BalasPadam
  6. nak tanya jugak... betul ke santa clause yg bg tuh?? banyak dana en.santa ek?? ke mak bapak punye duit dana gak??? huhuhu..

    BalasPadam
  7. woahhh. manja betul cara anda membuka pembalut hadiah tu ye? rasa macam nak hentak je laptop kerana kemanjaan anda . haha! :) and and and, yeah, terserlah wajah keibuan anda ketika membelai bayi tersebut.:D Btw, HAPPY BIRTHDAY lah yeaa? May ALLAH bless you, encik Shaz ! :)

    BalasPadam
  8. happy bufday!!..post la hadiah 1..boley??

    BalasPadam
  9. Selamat Datang Tahun Baru
    .dari kami warga
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/

    ... Azam baru...

    kehidupan menempuh alam dunia
    Menghabiskan waktu yang tidak lama
    Usia bertambah senja tanpa terasa
    Semakin dekat akhir tahun, menjelang tiba
    Akhir tahun sebagai sarana evaluasi
    Melihat kualitas hidup dari sisi diri
    Menjadi kualitas pribadi yang mandiri
    Untuk mencapai prestasi yang hakiki
    Era baru datang menyongsong
    Persiapkan diri jangan sampai kosong
    Jangan mimpidi siang hari
    Patah tumbuh hilang berganti
    Semangat bersimpuh tanpa henti
    Untuk hidup yang lebih baik & hakiki
    Perjuangan hidup terus disokong
    selamat datang tahun 2010
    Selamat maju jaya....

    Kepada anda semua kami ucapkan
    selamat pada kedatangan tahun baru dengan azam baru…

    BalasPadam
  10. cik mat: gold ticket xder. blom bukak lagipun. nak bawak balik KL. heheh.

    karl: kenangan yg blom nak berlalu lagi lah.

    buyui: mmg seronok pun!!!

    shika: insya allah. kalo dah terabih makan nnt, JA bg share sikit yer....

    afzai: keta ferrari mmg aku x pakai sebab aku nak pakai keta austin martin jer skang nih...

    aznee: sah2 lah duit mak bapak n family terdekat.

    hid: saper yg x seronok dpt hadiah cik hidney oi!

    syareena: dprd hentak ngan laptop tuh apa kata hentak ngan hammer skalik? baru afdal.

    iyll: bole. bole blah!

    BalasPadam
  11. wah...banyaknya hadiah buat aku cemburu...

    kalau nak hadiah birthday kena turun jb,,ahaks.....

    apa2pun selamat panjang umur buat insan comel bernama jejaka anggun

    BalasPadam
  12. aireel: hadiah apa yg bakal aku perolehi jika turun ke JB nnt?

    BalasPadam