Rabu, 2 Disember 2009

Silvano Lattanzi Laparpo Patakungsi

aku belek2 New York Daily News sambil2 buat keje semalam n aku terjumpa satu article pasal designer bernama Silvano Lattanzi.

korang pernah dgr ker nama Silvano Lattanzi nih? x pernah? hmmm... nampak sgt korang x cukup kaya ataupun xder fashion sense, kan?

oke. katanya, designer nih telahpun menghasilkan sepasang boots berharga USD18k dr kulit buaya tulen utk dijual kpd pengunjung kedainya di Manhattan, NY. lihat pic di bawah. perlu ke bazir utk kasut mcm nih?



pd sesiapa yg teringin nak buang duit dgn tidak semena-mena ke atas bende yg diletakkan di kaki dgn harga yg ridiculoous, bole lah visit kedai nih kat Madison Ave. at 73rd St.

harga kasut yg paling murah dijual kat sana beranggaran sekitar USD3,175 n kalo ada sales bole lah dptkan sneakers dgn harga semurah USD1,200. murah kan?




bile ditanya pada si tokey kedai ada ke org gile yg dtg beli kasut2 yg mahal cenggitu?

dia jawab, ada. sorg plastic surgeon yg telah membazirkan duitnya dgn membeli 80 pasang kasut dlm masa tujuh tahun sepanjang beliau menjadi pelanggan tetap di kedai tersebut. *bingai.



ps: mcm2 cara nak bazirkan duit. cube jadik cam jejaka angggun. gi memana ngan sipar jepun jenama GAP jer...

12 ulasan:

  1. sipar jepun jenama GAP tu la yg buatkan jejaka anggun bertambah anggun

    muahahaha

    BalasPadam
  2. cewah..taleh blah..selipar pon gap..haha

    aku tak sanggup bang oi nak bazir duit gni..bek beli kasot len..huhu

    BalasPadam
  3. shika: la. ye ker.... okelah nak beli lg sepasang la.

    chokio: a ah kan? baik belik kasut pallas jazz yg ada roda tuh ker... bata yg ada lampu lutsinar kat tepi tuh ker... kan? kan?

    fird: jenama?

    BalasPadam
  4. heh!! JA berbelanja ikut kemampuan lah tu .. kalo dah mmg duit banyok .. OK ja beli. kalo tak cam zalim pada diri sendiri pulak kan? dah kerja teruk2 cari duit .. kenalah nikmati hasilnya utk diri sendiri .. asalkan jangan lupa sebahagian di"pulang"kan pada tuan pemberi rezeki tu!

    pastu pakai sipar jepun ok asalkan kena waktunya .. tak sesuailah pakai kasut usd18k kalo pi kebun ubi blakang umah tu ..

    AiLing

    BalasPadam
  5. liling: yes. gua setuju. tp rase2nyer x mo ah beli kasut usd18k kalo rupe gitu. gi la beli yg elok2 sikit.....

    BalasPadam
  6. pastikan selipar jepun jenama GAP itew adalah betul2 buatan dr GAP ...jangan GAP dr Gombak..[kasut gombak]..hehe!

    BalasPadam
  7. buyui: sipar jepun GAP ku nih dtgnya dr USA. so telah ku pastikan pembuatannya.

    BalasPadam
  8. kasut mahal2 bukan jalan atas emas permata pun...ada taik terpijak juga...

    BalasPadam
  9. nur amina: kalo nampak taik, jgn lah gi pijak. cube elakkan oke.

    BalasPadam
  10. kesian kat binatang yg jadi mangsa rakus manusia

    BalasPadam
  11. aireel makan ayam ngan daging x?

    BalasPadam