Selasa, 15 Disember 2009

gebu + itam = precious.


overall, two thumbs up dr aku.

aku berpeluang menonton filem Precious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire siang tadi. meletop sangat sangat citer dia. aku yg berjiwa kental nih tetibe leh meleleh especially lepas aku tgk mariah carey (yg tetibe menghuduhkan diri dlm filem nih) turut sama menangis.

pada yg belom tgk, gi lah carik dvd dia kat sg wang. aku x rase filem nih akan kuar kat msia. kalo kuar pun maybe dah lambat, kot?



anyway aku nak wish congrats to Mo'Nique yg berjaya membawa watak mak yg mendera si anak yg gebu dan itam nih dgn berkesan. congrats juge kpd Gabourey Sidibe (si Precious nih la) yg walaupun 1st time acting, tapi lakonan dia mmg tip top. n Mariah Carey, wow! watak kecik tp mantap! beza sungguh ngan watak gedik x menjadik ko dlm Glitter dulu.... tahniah!

n last but not least, thx jugak pada Lee Daniels, Tyler Perry n Oprah kerana sudah membikin satu movie yg membuka mata masyarakat utk tidak memandang rendah kpd makhluk tuhan yg lain.

filem nih jugak telah berjaya membuat aku terfikir kenapa pembikin2 filem kat msia lambat sgt nak buat citer2 bermanfaat mcm nih. balik2 buat citer rempit, lumbe keta, bohsia, antu n cinta 3 segi. tolonglah!



ps: kenapa aku rase cam bagi speech ala2 aku plak yg menang award pelakon terbaik nih?

17 ulasan:

  1. hahaha. tau xpe. jejaka anggun bakal menang award la nnt. haha.

    erk. terasa plak bile bce post nih..

    gebu + hitam = mcm syiqa jerk!

    BalasPadam
  2. btl2..cite ni best gile nk mam...

    BalasPadam
  3. kalo movie yg ada kaitan ngan miss O, mesti besh..malam ni mmg nak serbu kedai CD, mungkin akan try cari this one :)

    BalasPadam
  4. saya dengan jejakan anggun..dah tgk komen di mtv movies memang gempak cerita ni


    nak cari kat pasar gelap dvd ni mesti ada kalau xde aku,aku nak ugut tukang jual tu utk beritahu polis.......pasal brg cetak rompak ni.uhuhhu

    tetitba excited plak

    BalasPadam
  5. teringgal ayat yg first tu "saya SETUJU dengan jejaka anggun"

    BalasPadam
  6. dh naseb industri filem kita...kalau wat citer mcm ni x laku la jawabnyer..[apsal aku ckp ala2 yusoff haslam lak ni?]

    BalasPadam
  7. syika: adakah cik syika seitam si precious nih?

    bella: so masa u tgk citer nih u gile nak mam x?

    aireel: sabar eh... bawak mengucap.

    buyui: kan? nak tunggu yasmin ahmad dia plak dah ninggal....

    BalasPadam
  8. lynn: kat sg wang ada. kat tingkat atas. itupun kalo anda stay kat KL la....

    BalasPadam
  9. http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

    mari menonton mariah cary apasal jadi hodoh cam tu ye....

    yup aku pun nak gi pasar malam beli DVD cetak rompak.... agak-agak dah kluar ke belum ye....

    eeeemmm cerita dari novel.... selalunya garapan dari novel klu buat movie pasti meletop panggung

    BalasPadam
  10. kat german agak2 ade tak??tapi mesti die ubah bahase..nyampah tol..tape..nati donlod je lah..lol

    BalasPadam
  11. afzai: slalu nyer mcm tuh la.

    chokio: a ah kan? kat germany mmg akan dub jadik bhs german. hahah.

    BalasPadam
  12. bkn german je. Indonesia pn ske dub jadik bhs Indon. hahaha.

    rasa kelakar la bila twilight saga series ada versi malay. dia translate. isk. rse cam xreal je.

    agak2, ade tak buku melayu ditranslate jd english?

    -.-'

    BalasPadam
  13. wohhh..hampir2 la..klo mam rugi lak nnti..mahal kot tiket wayang tu..pesal la tiket wayang kt sini mahalye..

    BalasPadam
  14. LA...mari2 sile la datang..wahahaha

    BalasPadam
  15. oh LA ka.... best tuh. di mana???

    BalasPadam
  16. area glendale...tahukan anda??

    BalasPadam