Ahad, 2 Januari 2011

kisah atuk kaya-kaya

awal2 tahun aku dah dpt story sensasi. kalo aku tokok-tambah sikit, dah bole buat novel dah....

citer dia cenggini, adalah kawan member aku nih (aku namakan dia Julia) bercerita kat member aku nih tentang nasib yg melanda dia baru2 nih. dia nih bercinta dgn omputeh (Gere) dr new zealand. kire stok cinta jarak jauh lah nih. jumpa bf pun sekalik setahun tarafnya so baru2 nih bf dia tuh dtg la KL utk menghantar air... eh bukan... utk melawat... heheh...

bf dia nih stay kat bukit bintang. nama hotel x nak sebut lah takut kene saman. memandangkan si Julia nih kene kerja di siang hari so dia ada bersama ngan Gere nih di waktu dinihari jer lah utk melempiaskan nafsu kan? siang hari si Gere pandai2 dia lah buat hal sendiri jln2 sorang diri mcm pelancong yg lain....


satu malam tuh masa Julia nak balik ke hotel, dia terserempak dgn si Gere nih dgn 2 anak ikan lain yg dia x kenal. sorang budak Sabah nama Lady Gaga, sorang lagi budak Kelate nama Beyonce. si Gere nih katanya bawak budak2 nih gi karaoke kat jln Imbi tuh utk jimba2. motif?

balik hotel, si Julia nih tanya camanalah si Gere nih leh berangkut ngan Gaga n Beyonce nih. dia leh jawab, budak 2 ekor tuh peramah. kenal2 masa dia tgh jalan sorang2 so dia xder lah boring. nak dijadikan penyedap cerita lagi, si Gere nih feeling2 bagi duit kat si Beyonce nih rm50 bile budak tuh buat muke seposen kononnya dia x berduit n org susah. kaaaannnnn......

esoknyer, si Julia nih amiklah cuti. kononnya nak bawak si Gere nih jenjalan la... sianlah kan, bf dtg jauh2 dia leh gi kerja plak. masa dorang tgh kuar jalan tuh....banyak kali si Gere nih punyer hp dpt sms dr Beyonce tanya, "honey, where are you?" "honey, where are you?"

*motif sangat kan? apakah nak ajak gi karok skalik lagik???




si Gere nih pun malaslah nak layan sangat bile dia tgk Julia tuh dah buat muke maha sentap. so dorang teruskan jer lah hari tuh ngan plan jenjalan mcm biasa. dah malam, bile dorang balik ker hotel balik, tetibe dorang perasan kedudukan barang2 peribadi mcm ada tertukar posisi sikit.

tenung punyer tenung, selak punyer selak, last2 si Gere nih perasan yg laptop dia n camera Canon dia yg berharga aud5 ribu dah lesap. dia pun buatlah report kat check in counter. kata staf tuh, makcik housekeeping sorang jer yg keje kat hotel tuh. dah 5 thn dia keje kat situ n x penah plak ada kes hilang barang mcm nih... so dorang pun check lah hotel punyer cctv.

rupa2nyer itu semua kerja si Beyonce. dia leh dtg mintak kunci kat check in counter seolah-olah mcm dia stay kat situ n tertinggal kunci dlm bilik. oke. persoalannya ialah: mcm mana si Beyonce nih boleh tau kat bilik mana si Gere nih duduk?


hehehe... jawapannya amat mudah... sah2 org tua tuh dah berangkut ngan dia n Gaga sekali sebelum gi karok arituh.... mampu???

bile polis dtg, rahsia terbongkar lagi. hp yg si Beyonce nih guna utk hantar sms arituh adalah pemberian si Gere nih jugak. hahahah... gile pemurah orang tua nih kan? baru kenal sehari dah belikan hp bagai.... kebetulan masa dia dapat hp tuh, dia siap register line Maxis prepaid skalik...

polis kata kalo mcm tuh boleh cek kat Maxis sebab mesti ada full details dlm record so senanglah sket dorang nih carik. tapi bile investigate nama beyonce nih dlm sistem Maxis sudah tukar jadik ANAK BABI n alamat dia KAMPUNG BABI.


persoalan yg kedua, macamana anak babi bernama beyonce nih sebegitu cekap boleh mendaftar dgn nama yg mcm tuh walhal kata si Gere nih dulu dia nampak budak nih fill up form according to his I/C?

kata kawan aku, utk Maxis kita bole tukar personal details secara online. aku x sure la plak bole buat mcm tuh ker apa cuz memang x secure lah kan kalo camtuh. tapi lantaklah, aku pakai Celcom. ada aku kesah?

complicated kan citer nih?? nak tau apa lagi yg complicated???? bile si Julia nih tepon polis yg investigate kes nih utk tanya pasal kes tuh.... polis tuh jawab.... "Cik Julia jangan risau, kes nih senang jer. sikit masa je bole settle.. tapi...... saya nak kena balik kampunglah. Cik Julia boleh beri rm250?"

boleyyy???????

aku dengar citer nih aku pun tersedak. kalo kawan aku nih tipu, aku tipulah korang yg baca.

*pitam.



16 ulasan:

  1. huakakakakakakakakakakakaka



    sengal

    BalasPadam
  2. perlu di filemkan ni

    takpun jadi drama bersiri

    BalasPadam
  3. faiz: siapa?

    qarl: filem prof madya?

    BalasPadam
  4. kesimpulannya semua org tak boleh dipercayai..haha

    BalasPadam
  5. OMG. I had no idea Beyonce was a crook. But that baby pig is so cute!

    BalasPadam
  6. Welcome..Happy..New..Year
    ╔══╦══╗╔╦╗  
    ╚═╗║╔╗║║║║ 
    ╔═╝║║║║║║║ 
    ║╔═╣║║║║║║    
    ║╚═╣╚╝║║║║    
    ╚══╩══╝╚╩╝
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

    Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

    Warrrrgghhhhhh ni kenalahhh rujuk pada dato Yusuf haslam bikin ini punya ceriter ....
    ko jadi director dia amacam ade berani takkk

    BalasPadam
  7. Welcome..Happy..New..Year
    ╔══╦══╗╔╦╗  
    ╚═╗║╔╗║║║║ 
    ╔═╝║║║║║║║ 
    ║╔═╣║║║║║║    
    ║╚═╣╚╝║║║║    
    ╚══╩══╝╚╩╝
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Selamat Maju Jaya... Di harapkan Tahun ini adalah terbaik dari sebelumnya...

    Bulatkan tekad mencapai impian ... Bukan sekadar manis dimulut.. Bukan sekadar hangat-hangat tahi ayam

    hahhh dato sekarang selalu bela anak ikan tak cukup satu dua pasang sampai 5 orang pun tak ape janji banyak duit buat pelaburan

    BalasPadam
  8. panjangnya la kisah, kepada Gere kalau ko ngaku awal2 ko karaoke dalam bilik hotel ko kan ke senang tuuu????aiyah....

    BalasPadam
  9. cite ni wajib di buat sebgai filem..konpem 40 juta dalam tangan uols !!!

    BalasPadam
  10. ed: kan? hebatkan jln citer dia?

    buyui: tuhan balas secara instant di muke bumi ini.

    silbi: bedasarkan pengalaman sendiri ker?

    afzai: marah sgt ker sampai 2 kali komen?

    BalasPadam
  11. iyll: betul....

    tanpa nama: yes, mariah carey is crook too....

    BalasPadam
  12. :D kelakar2!! btul ke silop kata gitu?

    BalasPadam
  13. amboii! sapa bg keizinan tulis citer aku kat sini?!.. ni mesti keje si kak jah sorang tuh yg citer kan!! (bedengus2 geram sampai idung kuar asap) ni yg nak kena mintak royalti nihhh!!.. hehhe.. masalah nya atuk tu x kaya, sesaja je dia feeling2 kaya... anyway, ada a few note missing dlm citer, however nicely done.. naseb baek ko x menambah2 keparahan citer tu... kalo takkk?!! hheheh

    p/s: yg penting kelas u ols bg nama ye.. julia, gaga n beyonce! very the 3 serangkai gitu!! ; ) next time letak la nama i saripah eni yerr.. lg satu jgn lupa pasal lagu paling hot si 'kim kardashian a.k.a kim kesian' tuuu.. ; )

    BalasPadam
  14. tanpa nama: err...excuse me, pls introduce yrself... hahaha....

    BalasPadam