Isnin, 10 Januari 2011

Ten things you should know about AJL25

semua org nak kecoh2 pasal AJL25 dlm blog, FB or Twitter so aku pun x nak ketinggalan. heheh. so pd sesapa yg x sempat menonton, aku ada listkan 10 perkara menarik yg berlaku sepanjang pertandingan Talentime TV3 tuh berlangsung.

Sila baca sambil menggigit jari. Enjoy!





1. Nash nyanyi lagu Pada Syurga di Bawahmu masa opening. Tetibe aku teringat kat arwah Susilawati masa dia nyanyi lagu tuh. semoga arwah tenang di sana. Amin.

2. Suara M. Nasir memang best masa nyanyi lagu Ghazal untuk Rabiah. He nailed it walaupun tanpa Jamal.

3. Host merapu jer 24 jam especially Faizal Ismail. Tak sure dia buat lawak ke buat apa. yg penting dr mule sampai abis serba x kena.

4. Banyak sangat drama atas pentas. Sebijik mcm talentime sekolah. Ada yg dlm perang. Ada yg kene tembak. Ada yg masuk dlm sangkar. Ada yg bawak anak beranak. Ada yg masuk akuarium. Ada yang main buaian. Kire macam2 adalah!




5. Pentas sangat penuh dengan asap. mungkin sebab tuh kak ziana agak semput ketika menjerit lagu Madah Berhelah.

6. Ada orang kata Hafiz dah macam Herman Tino. Hahah. Aku setuju.

7. aku suke vokal Black. Tak sangke tetibe Hafiz plak yg dpt award utk best vocal. sian. anyway, suara Black masa dia nyanyi lagu Sofea Jane memang meletop. Nasib baik Sofea Jane tak naik atas pentas lempang muke dia macam Nasha lempang muke Shahir.

8. Stacy telah menerapkan semangat Gong Xi Fa Cai dlm persembahan. Tahniah!

9. Tok Pah dah macam ustazah Fatimah Al Zahra. Muke nampak gebu sangat. Aku yakin ianya dr kesan wudhuk yg sempurna. Tapi biler penari dgn costume warna-warni ala2 Mari Menari muncul sedikit sebanyak mencacatkan persembahan yg mmmg dah sedia ada cacat di atas pentas. TV3, pls take note.

10. Last but not least, seat dah kosong masa Ana Raffali nyanyi lepas menang. Sian. Masa Aizat menang dulupun camnih. Heheh. Korang terkejut eh??? jgnlah camtuh. dah rezki dia. dulu masa Mbak Siti menang lagu Jerat Percintaan pun org bising. skang tgk di mana dia berada?





ps: apa2 pun, Anugerah Juara Lagu kan utk lagu bukan utk penyanyi. so xyah lah korg beria2 nak marah2 juri yg bijak bistari tuh semua biler Faizal Tahir x menang. lagu dia biaser2 jer... cube ko letakkan Cikgu Shida nyanyi lagu Hanyut atau Selamat Malam tuh... ada ko nak dia menang?

18 ulasan:

  1. Haha very indept ANALysis ni. I x tengok abis sbb ada org tu nak tengok bola. Hanj!

    BalasPadam
  2. aku tgk stacy aku terigt street fighter..haha!

    BalasPadam
  3. overall cam bosan ja kan ajl kali nie..xtahu la apa yg x kena

    BalasPadam
  4. Aku pun tak familiar dengan lagu Ana Raffali tu. Tapi bila didengar dan dihayati balik memang patut dia menang.

    BalasPadam
  5. aku suka tgk persembahan ct ngn bala tentera dia....comel tarian dia

    BalasPadam
  6. seme org xperasan siti salah lirik nyanyi lagu balqis.....huhuhu

    BalasPadam
  7. emmm...qaseh tertido dari mula persembahan sampai akhir ;-)

    BalasPadam
  8. ni mmg dh smua org tahu LOL

    www.jurnalseorangmaskulin.blogspot.com

    BalasPadam
  9. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Aku suka tengok siti norhaliza makin cun lahhh.... ziana zzin tu mmg le vocal dia macam masa anak dara dulu...

    tang kak pah tu.... camner ye nak cakap.... macam yang kau cakap tu lahh

    yang pastinyerrr aku tak tengok pun AJL tu tau tau esok baca paper Ana Rafali yang menang.... rezeki dia tuuu

    BalasPadam
  10. hahahaha!!! masih menyengat hasil sentuhan JA..mmg pun, tak berapa menarik la AJL..sy dan mak layan Junior Masterchef kejap2..cuma nak tgk FT perform je. Tak minat ngan baju Cheryl Samad mlm tu...dull..dan blahh..

    BalasPadam
  11. hehehe... mcm2 komen ada.... tahniah!

    BalasPadam
  12. bila difikir2kan balik memang patut ana rafali menang...go ana..

    BalasPadam
  13. malam tu drama je byk tp best.. vokal macam kureng sket.. tapi apa2pun suara mereka mmg sedap..

    BalasPadam