Khamis, 20 Januari 2011

PERFECT.


maseh lagi dgn citer korek2 cium. kali nih pasal citer Black Swan yg aku tgk malam tadik (thx to dvd courtesy of Naomi Campbell Wangsa Maju aka Zac Jalil yg sudi meminjamkan aku citer hebat nih).

citer nih pasal sorang Ballerina nih, nama dia Nina Sayers. dia nih gigih nak pegang watak utama dlm pementasan Swan Lake so sepanjang dia practice utk menjayakan watak Princess Swan (ker Swan Queen kot? ntah aku x ingat) dgn baik, banyaklah elemen horror, drama, n paranoia yg berlaku.

acting si Natalie Portman dlm filem nih mmg tiptop. tak sia2 lah dia menang Golden Globes baru2 nih n kebarangkalian utk dia menang Oscar for Best Actress amatlah cerah. tp a frenly reminder kepada sesiapa yg mengamalkan ciri hidup keislaman yg mendalam, atau menanamkan budi pekerti yg tinggi dan mulia dlm kehidupan seharian beliau, dinasihatkan jauh2kan lah dr menonton citer nih sebab ada few adegan korek mengorek di situ. kang pitam plak korang tetibe kan?

another thing yg menarik minat aku ialah, pelakon omputeh kalo berlakon filem beria2 sungguh menjayakan watak. aku rase so far kat msia nih, artis mude yg berani buat cenggini cuma Nabila Huda jer kot? kalo jadik bohsia pun menjadik. jadik budak baik bertudung pun bole tahan jugak. artis lain... hmmm.... watak sama jer kot ulang2? napa ek?


ps: lepas nih nak tgk filem 127 hours plak.

10 ulasan:

  1. bukan tkt pitam bila tgk,tkt hati hitam kalau tgk kowt..maklumlah goglongan ini kan hatinya bersih?ok mau carik dvd, hati aku warna warni..so x kisah dah jadi kaler ape pon :P

    BalasPadam
  2. huhu kene tgk ni.......baik punyer review dari JA

    BalasPadam
  3. dah beli dvd film ni tapi tak tengok2

    BalasPadam
  4. nak tengok ah..

    p/s: half angel.. *hee

    BalasPadam
  5. korek jangan tak korek... baru tengok Black Swan versi Saturday Night Live.. Lawak giler Jim Carey..

    BalasPadam
  6. 127hours tu kawan aku cakap best.

    BalasPadam
  7. ,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
    //__l_l_,\____\,__
    l_---\_l__l---[]lllllll[]
    _(o)_)__(o)_)--o-)_)___
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Salam ... Kami Datang Ziarah Blog anda
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    wooooo lama tak singgah ni wehhhhh sorry beb

    apo bondonyerrrr misss nina ni.... ade sensore 18 sx tak....

    tu lahhh nabila aku tengok pakai tudung cun siut....

    BalasPadam
  8. afzai: kalo aku yg pakai?

    vivi: dah tgk dah. mmg best dan ngeri.

    ryma: yer ker? heheh.

    tanpa nama: mende half angel?

    sang: ic. abis beli nak buat apa? loket rantai?

    fauzi: jgn x korek...

    ann: JA mmg baek...

    faiz: hidong ko?

    buyui: kaler kelabu taik itik?

    BalasPadam