Ahad, 7 Ogos 2011

citer monyet....

tadi aku tgk citer rise of the planet of the apes kat pavi. terus-terang aku cakap, citer nih memang best. on the whole, aku bagi 8 out of 10 stars.


mamat yg jadik monyet dlm citer memang mantap. nama sebenar dia Andy Serkis. dia nih kalo korang nak tahu dlm citer Lord of the Rings, dia yg jadik Gollum tuh. dlm citer King Kong plak, dia jadik King Kong n dlm filem nih sekali lagi bawak watak bukan manusia. kire mmg bakat dia tahap haiwanlah... syabas!

citer nih xde kene mengena ngan citer Apes lakonan Mark Wahlberg dulu tuh or citer Apes thn 60an dulu. semua guna teknik CGI so xder topeng yg nampak mcm Michael Jackson.





jln citer dia pun lain sket. ia mengisahkan tentang sorang doktor yg sibuk carik ubat utk penyakit alzheimer. so doktor nih n geng2 lab dia guna chimpanzee utk test ubat tuh. at the end, ubat tuh dah makan diri n chimp tadi nih dah jadik bijak pandai mengalahkan manusia. evolution sgt!

so pada siapa yg suke mendera binatang tuh, tgk lah citer nih. sikit sebanyak filem nih ajar kita menyayangi haiwan cuz dia orang dia binatang pun ada perasaan lebih kurang sama mcm kita jugak.

ok, next movie yg wajib ditonton... Life of Pi. tarikh tayangan Dec 2012. gile lambat lagi. ntah ada rezeki ker tidak time tuh... hmmm....




ps: still menerima penyertaan utk KOUGAR KONTEST. maklumat lanjut sila klik pada link tersebut. tengs!

4 ulasan:

  1. aku malas nk layan citer ni sbb igtkan mcm citer apes yg dulu la, gila bosan.oh x erk?ok aku tgk nnt.

    BalasPadam
  2. tengok malam ni kot. semalam tengok captai HAMerica. sampah!

    BalasPadam
  3. dah tgok.... tp mawas tu scary ckit ler.. :)

    BalasPadam
  4. buyui: ok.

    hid: citer apa tuh? hangover?

    ed: scary2 sedap org cakap...

    BalasPadam