Jumaat, 12 Ogos 2011

aku sepasang selipar...



lihat pic di atas. selipar nih dicipta oleh Chipkos. harga sepasang $18,000. yer, bukan $1.80 atau $18. tapi $18,000. korang mampu? sah2lah x kan?

kenapa harga dia mahal sgt, ek?

sebab lukisan yg mcm conteng2 anak buah akupun reti buat nih dilukis by hand oleh renowned LA-based artist, David Palmer. katanya utk buat charity di mana dgn setiap kutipan pembelian, Chipkos akan adopt 100,000 sq ft keluasan hutan di Costa Rica utk permuliharaan hutan tuh n segala isi kandungan di dlmnye. murnilah kan?



benefits kpd pembeli plak...

selain melabur $18,000 utk tujuan charity, pembeli flip-flops nih juga akan dpt bertemu secara private dgn artistnya (Mr. Palmer) sendiri. pembeli juga berpeluang utk stay selama 2 mlm di Montage Hotel, hotel mewah yg eco-friendly di Beverly Hills, akan dpt sekeping lukisan istimewa (one-of-a-kind hand painted) dr Mr. Palmer, dpt mahogany wood and glass display case, dpt certs, dpt Chipkos carrying bag n last skalik dpt 6 gram hand-made solid 18 carat eco-friendly gold Chipkos emblem. dah mcm hadiah pemenang More Jutaria. interested??

kalo interested, sila dapatkannya di pasaran. but ada satu masalah, selipar nih hanya mucul dlm satu saiz jer iaitu 8/9 men. so kalo agak2 kaki anda persis gajah atau sang kancil, sila dermakan duit anda ke tempat lain. tp dah beli berbelas ribu, xkan la korang nak bawak gi pasar plak kan? sah2lah korang nak frame. so x kisahlah size apa pun...

bole????




ps: aku x mampu nak beli selipar mahal2 nih. skang nih pun pakai selipar tat sing jer...

10 ulasan:

  1. ayoyoyoy...ok la tu.. i pakai slipar keroks sajok.... easy..breezy... cover gurlz. *tetiba*

    BalasPadam
  2. tak tahan.selipar tat sing tu dah berkarat.kotor...jiljiks. biar murah tapi bersih beb :)

    BalasPadam
  3. its about time u tukar selipar baru kot hehehe

    BalasPadam
  4. tu slipar tandas ke? Nazak sangat dah rupanya

    BalasPadam
  5. ed: gitu ek?

    tanpa nama: kan? selipar siapa lah tuh...

    hid: i think so. tat sing gladiator plak.

    faiz: bukan selipar gi ngaji.

    BalasPadam
  6. aku pakai selipar jepun jak la. hee

    BalasPadam
  7. hid: segalanya mungkin....

    vivi: selipar jepun ko kene tsunami x?

    BalasPadam
  8. kalau selipar surau mesti dia potong kt dpn tu tkt org curik.

    BalasPadam