Selasa, 16 Ogos 2011

entri persiapan raya.

lagi 2 minggu jer kita nak meyambut syawal. tentu korang semua dah start planning nak buat kuih raya, kan?



aku spt biasa, mmg xkan buat apa2. malaslah aku. maybe nak beli kerepek2 manja dan kuih batang sedap buruk jer. siapa yg dtg nanti, aku lambakkan dgn apa yg ada. itupun kalo aku rajin, kalo aku malas, aku x jemput masuk. senang.

baju pun camtuh. baju kurung cekak musang melayu warna merah menyala tuh dah 2 thn dah aku pakai. niat ati malas dah nak beli yg baru tp kalo aku jumpa yg comel2 n murah nnt, aku sambarlah sepasang. bkn apa, sah2 aku pakai baju melayu 2 kali jer setahun. yg lain dlm wardrobe aku semua baju omputeh designer label. jd perlu ker aku beli banyak2, kan?



lagipun duit banyak kuarkan bulan nih. dgn bajet duit raya utk anak buah lagi. setiap thn ada jer bertambah sorang, anak sendiri non ado plak nak timbul2. yg paling best, anak buah yg sepanjang thn x penah berjumpa tp tetibe muncul di pagi syawal pun ada. yg tuh magik sgt. mak bapak dia blaja ngan chris angel kot? pandai betul memanipulasikan keadaan.

kad raya... ha, nih lagi satu. aku dah dpt terima hakikat yg dunia dah semakin go green. no more kad raya. yg ada semua online greetings. bole antar2 kat phone bagai. so x yah risau bajet kad2 nih. hahaha. tp rindu jugak saat2 dpt kad raya mcm zaman aku kecik2 dulu... waktu tuh dpt kad raya terasa mcm dihargai sgt. terasa mcm abang angkat kitela yg paling ramai kat sekolah... ahaks!

this year, aku dah balik KL. no more beraya di perantauan so dah x rindu dgn lagu Beduk Berbunyi lagik. utk sedara mara kawan2 aku kat bawah nih... mereka tujukan ucapan ini khas utk kalian.



ps: pada sesiapa yg sakit hati baca blog nih ada aku kesah? aku ingin ucapkan selamat hari raya. mahap zahir dan batin. aku insan yg lemah. hanya mampu berserah. wasalam.

13 ulasan:

  1. selamat hari raya...aku ada beli sekeping kad raya....sebelum poser hari tu..ni nak raya dah aku x kirim2 lagi kad tu...lol...

    Ramai jugak yang bajet tuk raya tahun ni ya...mari lah sama2 bajet...

    p/s: sblm poser dah buat kek n sekut raya...lol

    BalasPadam
  2. azataq: cepat gile ko letak komen. x sempat nak edit.

    BalasPadam
  3. selamat hari raya. terus rs nk nyanyi lg krimas. eh?salah..!!

    BalasPadam
  4. aku pun tak beli apa lg baju semua.. huhu... malas

    BalasPadam
  5. hahahahahahahahahaha.. tahun ni pakai baju melayu tahun lepas jew... malas nk beli bru..pkai pon setahun 2 kali.. g beraya umh org pakai bju moden... tp paling x ley blah... salam perantauan tu.. very derr

    BalasPadam
  6. buyui: apa kene mengena?

    faiz: malas ker xde duit?

    ed: kenal ker?

    BalasPadam
  7. lelaki: bole.... tunduk sikit.... hahah!

    BalasPadam
  8. oh ye ker..aku igt kan dah lama posting ni....lol

    BalasPadam
  9. Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Ingat pula sebak rindu raya di perantauan.. Raya kat kampung ke raya kat Kl?

    BalasPadam
  10. azataq: xperlah, aku tau ko mmg lekas teruja....

    silbi: raya di desa dan juga di kota...

    BalasPadam
  11. bongok lah gambar kawan2 ko ni. rasa macam mau sepak ko jak. haha

    BalasPadam