Rabu, 27 Julai 2011

KOUGAR KONTEST



Perhatian kpd semua penulis dan bakal2 penulis hebat semua!

Penulis KOUGAR (yakni aku) ingin mengadakan satu pertandingan menulis cerpen yg bertemakan kisah hidup kougar atau dlm bahasa jawa halusnya, tante girang. teruja tak? kalo teruja, sila teruskan membaca entri nih...

ok, cerpen hendaklah ditulis dlm bahasa Ingrish SAHAJA sepanjang 5 ker 5000 patah perkataan. Jika ada perkataan yg memerlukan penggunaan bahasa campur (manglish), ia juga boleh diterima dan cerpen yg telah disiap hendaklah dihantar ke alamat email berikut: malayrhapsody@hotmail.com

Tarikh tutup penyertaan adalah pada sebelum takbir di pagi syawal. Lagi cepat korang hantar, lagi bagus. Hadiah misteri menanti anda dan cerpen yang menang akan diterbitkan di dalam majalah online Anak Sastra edisi bln Sept.

So, apakah anda sanggup menyertai cabaran ini? Jika ya, sila keluarkan pen dan kertas dan mula hasilkan karya terbaik anda dari sekarang.

Semoga berjaya!!!



Calling all writers and writer wannabes!!

Shaz Johar, the author of KOUGAR, is sponsoring a writing competition for short stories featuring a cougar (otherwise known as an older woman who likes younger guys).

The story needs to be written in English an should have a word count between 5 and 5000 words. Feel free to use dialogue in Manglish (Malay English) if necessary. Send your completed stories to malayrhapsody@hotmail.com

Deadline for receiving the stories is by 1st Syawal (1st Sept). The sooner, the better.

The winner will receive a gift (to be announced), and the story will be published in the Sept edition of the Anak Sastra online magazine...

So who's up for the challenge? Grab your pen and paper and get started.

best of luck!!!


ps: thanx to Suria Latif and Al-Reza Muhd Hamin. i stole your pic dlm FB.

10 ulasan:

  1. 1. ada lg org pakai email kt hotmail.. :)
    2. Ingrish tu British Irish ke?
    3. Menulis cerpen ke?gulp!ok best of luck kepada sapa yg nak try.

    okebai.

    BalasPadam
  2. nak tau adiah dia ape? hehehehe

    BalasPadam
  3. buyui: 1. ada. 2. omputeh. 3. try jer lah. 5 ker 5000 words kot...

    faiz: faham x maksud misteri?

    mamu: good.

    hana: cubelah...

    BalasPadam
  4. tang kena tulis in proper english tu yg lemah sket. ambo bukey tokleh speaking... cumo tok brapo gheti jah...

    btw... takde proper deadline ke? hehehe....

    BalasPadam
  5. shandye: try jer dulu.... usaha itu tangga kejayaan....

    BalasPadam
  6. hid: hadiah misteri lah.... ciuman hangat. mampu?

    BalasPadam