Sabtu, 3 Julai 2010

apa ada di tanjong malim?

tak ada apa-apa. sekian.



kalo nak tau lebih2 pasal tg. malim, sila layari travel blog Dato K yer.

aku nak citer sikit pengalaman aku dlm tren menuju ke tempat nih. kitorg naik komuter nak gi rawang dr salak selatan n itulah first time aku nampak pink coach yg disediakan utk kaum wanita. *well, aku rase nih baru 2nd time kot aku naik komuter dlm seumur hidup. ahaks.

aku x sure napa KTM or govt buat coach khas nih. dah terlalu banyak kes pompuan kene cabul dlm komuter ker? ker dorang asik jumpa bayi kene tinggal kat tempat duduk? n yg paling x bole blah, ada sorang budak lelaki dah salah masuk dlm coach tuh n dia dihalau kuar oleh staf yg ada dlm coach tuh... staf tuh plak seorang lelaki. motif?

aku ngan dato K gelak... lepas tuh dia tanya aku soalan yg paling menyayat ati. "so whats next? coach utk bumiputera plak ker?"

hmmm... aku selamba jawab. "maybe."



ps: sesungguhnya aku x faham, napa org lelaki yg suke mencabul wanita tetapi wanita plak yg diasingkan? tuh dah kire sexist tuh.

21 ulasan:

  1. hmm..tak pernah jumpa lagi koc tu..haha..maknanya dah lama tak naek komuter..

    BalasPadam
  2. Yup lama dah tak naik komuter.. dedulu mmg rajin naik dari KL ke Rawang Ke last skali ke Tanjung Malim...Beb berapa lama lah nak sampai naik komuter tu siap tidor 10 kali pun tak sampai lah....

    Uhhhh nasib ko lah... dok duduk semua jantan tak leh cuci mata lah nengok awek cun kat dalam coach tu...

    eeehhh... aku tak rasa lelaki cabul wanita... tapi selalunya lelaki cabul lelaki adalah...

    "waaarrgghhhh... I tampo kang hang teputak kepalo nanti.ape ni pegang-pegang i ni" kata lelaki 1

    "i tak sengaja you, i ingat u pompuan tapi u ni tak tulen" kata lelaki 2

    gitu lah citernya...dalam coach tu...
    hah sebabtu lah lelaki ngan lelaki.. biak pi pompuan ngan pompuan...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME—WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME.WORLDCUP  
    ╔══╦══╗╔╦══╗  
    ╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
    ╔═╝║║║║║║║║║ 
    ║╔═╣║║║║║║║║    
    ║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
    ╚══╩══╝╚╩══╝
    SAY.NO.JUDI.BOLA
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. iyl: tahniah!!!

    afzai: lelaki ngan lelaki? i like!!!!!

    BalasPadam
  4. ekceli bagus asing2kan coach ni. negara maju lain dah lama buat. kita jer yang baru nak start. tapi pastikan mutu perkhidmatan komuter tu plak bagus. kalau asyik lambat jer, baik tak payah buat coach asing2. menyusahkan ajer

    BalasPadam
  5. aku tak nah lg naik komuter...

    slh satu impian aku, nk naik keretapi..tp smp skng xtcapai...

    BalasPadam
  6. haha..kalo ade cmtu baguslah..tayah campur trus..tak sgop campo ngan laki bangla owh..

    BalasPadam
  7. ann: sian ek? naik basikal pernah?

    vivi: ko cekik tulang lagik ek?

    chokio: racist!

    BalasPadam
  8. luper plak nak reply: negara mana yg asing2kan manusia tuh? iran?

    BalasPadam
  9. tk penah naik coach lady ni.beli beg coach penah ar..

    BalasPadam
  10. sara: koch koch hota hai penah tgk?

    BalasPadam
  11. aku tak faham kenapa kau tak x sure napa KTM or govt buat coach khas.

    dan kau kata,tak boleh blah budak lelaki dihalau oleh staff ktm.der...dah itu koc wanita..dah tentulah lelaki tak dibenarkan,apsal kau tak faham? xkan nak mintak staff ktm perempuan lak nak wat spot cek sedgkn staff lelaki yg bertugas

    paling aku tak faham dgn ayat kau..."sesungguhnya aku x faham, napa org lelaki yg suke mencabul wanita tetapi wanita plak yg diasingkan? tuh dah kire sexist tuh"..abis tu ...nak asingkan lelaki lak? sexist ke..dlm islam byka isngkan lelalki dan perempuan demi nak mengelakkan kemungkaran..iye tak.

    gilerlah ini entri..menguji kebijaksanaan aku.tlg reply.ajar kepala aku ni sikit

    BalasPadam
  12. oh lupa.kau baru 2 kali naik komuter.sori sori.

    sebenarnya banyak perkara ttg komuter ni yg ktm buat gitu..kdg tu mcm unbelievable

    BalasPadam
  13. JA nampak semua kejadian tu meaning u dl pink coach tu la kan....???

    BalasPadam
  14. buyui: di sebelah coach pink di mana lelaki sesat itu dicampakkan....

    fndrocka: ko apa citer nih? sudahnyer aku sendiri x faham apa yg ko komen.

    BalasPadam
  15. hehe..dok baca komen "fndrocka" ngan komen balas dari "JA"..lucu la..hehe ^^

    rasanya "fndrocka" tak paham pendirian JA yg tak suka @ tak sokong ngan idea pengasingan jantina di komuter. mungkin "fndrocka" menyokong atas dasar ajaran Islam. dan dia tak rasa aneh komuter asingkan jantina. JA jarang naik, so..rasanya entri JA berat sebelah di mata dia ^^

    BalasPadam
  16. ye la lyn nasir..apesal findrocka tu?lama2 aku pon pening..

    BalasPadam
  17. Lynn: gitu ka lynn.. Oh br faham sikit. X kesahla itu pandangan masing2.

    Buyui: makan pain killer kalo pening eh?

    BalasPadam
  18. ada pro ada con bila wat coach asing untuk wanita..islamically (ade ke word ni..huhu)..bagus la..tak campur laki pompuan..campur laki pompuan kan haram..sebab bukan muslim..so maybe dorang try nak apply sistem yang ada kat arab saudi sana tu..connyer..discrimination la plak kan..Malaysia memang negara Islam..tapi kita tak menerapkan undang2 Islam tu dalam sistem pentadbiran kita..so orang bukan islam mana nak paham semua tu..tu la timbul gender discrimination la sexiest la apa la ni..

    So senang citer..kalau tak suka himpit2 ngan laki dalam komuter..or tak suka orang laki pandang2..dan tak mau kene cbul naik la coach yang disediakan khas untuk kaum wanita tu..bukan paksaan pon..kalau tak nak jangan naik..tu je..about staff laki yang jaga tu sangat pelik la kan..apsal plak coach untuk wanita laki yang jaga..mungkin dorang ketandusan staff pompuan kot..

    BalasPadam
  19. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  20. cayang: bagus jawapan macam nih. masalahnye malaysia nih suka ikut2. ikut mood pihak berkuasa. sekejap x bole, tp bile pihak tertentu buat, bole plak. pelik.

    anyway, lantak dorang la.

    BalasPadam