Isnin, 1 Februari 2010

mr. chia

entry kali nih aku nak berciter camner nak tanam rambut kat kepala org.


aku dapat kepala yg cute nih masa krismas thn lepas. serius aku x penah jumpa mende nih jual kat KL. maybe ada kalo aku gi tapak perkuburan ker apa tp kat kedai x perasan la plak. so masa kat US ari tuh tetibe dorang bagi lak mende nih kat aku sbg souvenir utk dibawa pulang. aku amik jer la.

nama dia dlm pek asal, chia head tp aku komersilkan sesedap rase aku menjadik mr. chia. sempena nama cikgu geog aku sekolah dulu.

last week, aku pun bukaklah kotak mr. chia nih. aku study cara2 nak lakukan operasi tanam menanam rambut beliau dgn gigih. aku tgk balik pics kat bawah nih aku gelak sorang. aku tgk rupa aku dah mcm gaya pakar rambut yun nam (yg caj ribu2 tapi hasilnya nan ado) tuh jer. ahaks.

tapikan hasilnya amat menakjubkan. malas citer banyak. korang tgk jerlah pics kat bawah.




nih bukan penanggal. nih la Mr. Chia yg aku terima masa krismas thn lepas.



sebelum operasi dijalankan, kepala Mr. Chia hendaklah direndam semalaman terlebih dahulu. org kata biar ubun2 dia lembik baru senang nak buat keje.



esoknya, barulah proses penanaman dimulakan. bahan2 nyer ialah: benih rambut, kepala, dan air secukup rasa. (tgk kepala si chia nih kepala aku plak yg gatal).



memula sekali kita campurkan 2 sudu benih rambut dgn 1/4 cawan air paip. tunggu hingga kembang mcm telur katak. pastuh minum. eh tak lah. biar jer la dlm cup tuh dulu.



pastu sapukan benih yg dah kembang tuh dgn menyeluruh di setiap rongga kulit kepala yg bermasalah.



dah abis letak benih di serata kulit kepala tuh, kita simpankan dia dlm suhu bilik. simple kan?



hasilnya selepas 3 ari. rambut dah tumbuh sikit demi sikit. utk menambahkan lagi seri, aku tampalkan plak mole di pipi kanan mr. chia nih biar sama mcm mole pemurah rezeki kat pipi kanan aku. hehehe. jangan jeles yer.



pandangan dari sudut kanan. agak keafroan. xper, nnt bile dah makin kembang, aku letak sepit feminin. mesti comel.



pandangan dari sudut tepi plak. rambut masih sikit sebab mak aku kata dia cukur bantal. xper. cukup 100 ari aku buat majlis cukur jambul. hahaha.


so caner puas ati x dgn kerja kraftangan aku kali nih? ada mcm citer art attack x? ker mcm citer A.L.O.N.G?

lepas nih bagi sesiapa yg mengalami masalah keguguran rambut ataupun kerak di kulit kepala, silalah hubungi aku dgn segera, ya! x yah bazir duit kat yun nam yg mahal giler tuh. bukannya berhasil pun. aku caj harga kengkawan jer. konpem 3 ari dgn izinNya masalah anda itu akan selesai dgn mudah. amin.



ps: happy thaipusam n hari wilayah. wilayah celcom pun cuti gak ker?

11 ulasan:

  1. adehhh JA ni kepale sape la ni.... rambut ke pokok tu?

    BalasPadam
  2. hahahahahaha!omg!i x baca entry u lagi scroll down first sbb nk tengok pic pon dh gelak terbahak2...hahahahhaa!tp kan how cute the gift la JA..memula igt nak tanam kt kepala u...hahahahhahaha!x abes gelak lg...

    BalasPadam
  3. ibi: kepala bu***

    buyui: cute kan? ada mcm2 tau. binatang pun ada.

    BalasPadam
  4. haha..comel..rambut mr chia tu boleh tumbuh smpai panjang mane??

    BalasPadam
  5. salam,

    seriau teman nengoknye..loya plak, rasanya mau mimpi ngeri malam ni...huk aloh..

    BalasPadam
  6. buyui: cik JA pun ada satu jer cik buyui.

    iyl: bole tumbuh sampai kaki kot?

    lynn: seriau ker? hahaha.

    BalasPadam
  7. wah.....kagum tgk semangat jejaka anggun melayan mr chia...uhuhuhu

    cuma "terperasan" mr chia tu seiras jejaka anggun...

    jgn mare......saje usik megusik.uhuhuhuh

    BalasPadam
  8. aireel: x marah pun..... geram sikit jer...

    BalasPadam
  9. comel dua2nya terutama bila berkaca mata....seksi sikit.....ehehehh

    BalasPadam