Jumaat, 12 Februari 2010

kematian part 2

RIP Alexander McQueen (1969-2010)




baru jer aku abiskan entry pasal arwah mimie aziz n arwah mak si aisyah, tibe2 aku dpt news baru yg mengatakan designer popular antarabangsa Alexander McQueen ditemui tergantung di kediamannya di London plak. setakat ini polis tidak dpt mengesahkan sama ada punca kematian adalah disebabkan oleh bunuh diri atau kene bunuh. tp aku rase dia bunuh diri cuz beberapa ari lepas, mak dia meninggal dunia n dia rase sedih sangat cuz dia mmg rapat dengan mendiang ibunya itu. sian.

sedih jer aku baca berita kematian mendiang nih sebab McQueen nih mmg one of my fav designer selain Jean Paul Gautier. bagi aku dia mmg talented n brilliant especially dlm penghasilan fesyen yg lain drpd yg lain atau orang kampung aku panggil, fesyen avant garde.

so sebagai tribute, aku letakkan kat sini fashion2 rekaan mendiang yg pernah bermain di pentas peragaan sebelum ini. enjoy!
















unik kan? lady gaga jer yg berani pakai fesyen2 macam nih. apa2pun aku doakan semoga roh beliau dicucuri rahmat oleh tuhan beliau sebab sah2 tuhan kita x kan cucuri rahmat apa2 kat dia. hehehe. (bole plak aku buat lawak pasal org mati? hampeh tul!)

12 ulasan:

  1. mmg hampeh pun..suka ati jer kata camtu..

    BalasPadam
  2. Kasut tu tak blh blah.. hihi. sapala nak pakai klu kat Malaysia ni...

    BalasPadam
  3. fesyen smua unik2..betol la kasut tu org pakai boleh berjalan ke??

    BalasPadam
  4. akukah: heheheh.

    faiz: aku pakai.

    iyl: boleh jer ai pakai. insya allah.

    BalasPadam
  5. cop!!
    means dia ke design JPG???

    BalasPadam
  6. salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

    uhhhh fesyen ape tu.... manusia semakin pelik dan berani memperagakan kepelikan dalam penampilan...

    Alexander McQueen juga tampil dengan rekaan cermin mata yang lebih kontemporari dengan rekaan yang inovatif di samping gabungan material yang berkualiti.

    ape-ape pun pereka fesyen ini banyak mengetengahkan elimen retro pada rekaannya

    BalasPadam
  7. Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

    Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
    Mei Ge Ren Di Zhui Li
    Jian Mian Di Yi Ju Hua
    Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

    Di tiap jalan dan lorong
    Dari mulut setiap insan
    Ayat pertama tika bersua
    Adalah tahniah, tahniah
    Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
    Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

    Dong Tian Yi Dao Jin Tou
    Zhe Shi Hao De Xiao Xi
    Nuan Nuan De Chuan Fung
    Jiu Yao Chue Xin Da Di
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

    Musim Salju kini berakhir
    Sudah pasti khabar gembira
    Angin panas musim bunga
    Akan menghidupkan dunia kita
    Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
    Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

    Hao Hao Bing Xue Rong Jie
    Yan Kan Mei Hua Tu Rui
    Man Man Chang Ye Guo Chu
    Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

    Salji dingin kini menghilang
    Bunga-bunga kian berputik
    Malam yang panjang kini berakhir
    Kokokan ayam kedengaran sana-sini
    Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
    Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

    Jin Guo Duo Shao Kun Nan
    Jin Li Duo Shao Mo Lian
    Duo Shao Xin Er Pan Wang
    Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
    Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

    Setelah mengharungi kesusahan
    Dengan penuh ketabahan
    Kita semua mengharapkan
    Keberkatan musim bunga
    Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
    Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

    Salam ziarah salam kunjungan persahabatan dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/

    Salam dari kami sorry agak lama tak menyinggah blog ko.... seperti biasa kami agak sibuk sikit... sorry ye....

    BalasPadam
  8. aznee: JPG tuh org lain...

    afzai: tuh dia siap ada lagu lagik. ging xi fa cai!


    vivi: alah ko pun pernah buat kan?

    BalasPadam
  9. semalam masa E! review pasal cerita ni pon dia tunjuk runaway yg pki kasut tu...terus i terigt kasut lady gaga pki masa grammy n dlm bad romance v clip!!

    BalasPadam
  10. erm......sedih...

    sungguh bebakat mamat tu but mungkin sampai disini je.....

    jejaka anggun x nak ganti temapat dia ker?eheheh mana tahu rekaan jejaka lagi anggun?ehehheh

    BalasPadam
  11. aireel: x mo ah. x reti gunting kain. jahit butang tau la.

    BalasPadam