Isnin, 22 Februari 2010

merpati dua sejoli. jangan joli2 sangat ya!


aku naik keta dgn jejaka lengchai bernama leong pagi tadi. nasib baiklah aku nih jejaka anggun bukan jejaka lengloi sebab kalo aku jejaka lengloi mmg dah lama aku ajak jejaka lengchai nih kawin. muke nyer comey benar.

kitorg actually dlm keta on the way ke bangi. tujuan ke bangi tuh lenkali aku citer eh. dlm perjalanan, dia pun mule buka citer pasal sorang driver yg keje ngan dia. kire aku kenal gak lah ngan driver nih. nama x yah reveal lah eh. kita gelarkan saja driver nih sbg uncle. kenapa uncle? sebab dia dah kertu n x berapa leng lah macam kami berdua.

katanya, uncle nih masuk paper baru2 nih. dia ditahan reman dlm lokap. aku terkezut gak sebab aku x tau lak citer dia masuk paper mana. kalo paper nan yang ke sin chew ke sah2 la aku x baca kan? kalo utusan zaman tuh aku bacala. aku plak bile si leong nih kata uncle masuk lokap, tanpa syak wasangka lagi aku trus suspect dia kene tahan sebab langgar org sampai mati sebab dia kalo bawak keta mmg kalah michael schumacher. sekali lain plak kes....



nih ayat leong, baca dgn muke yg sweet mcm muke dia tapi pelat2 sampai ko turn off nak ngorat.

itu malam aaa... uncle ni ada pergi rumah gerrfren dia. gerrfren dia ni sudah kawin la but sepalated. diorg ada minum2 la. minum air apa itu olang cina ckp !@#%&. haaa itu ayer la. olang melayu ckp saya x tau. kasi tau awak nama dia air manis la. awak faham kan?

aku ngangguk jer lah. pastuh dia sambung....

uncle tuh lepas minum2, dia pun balik. tau2 ah esok olang jumpa itu pompuan sudah mati la. skang uncle sudah masuk dlm lokap sebab polis still investigate. sian la dia. dia tatak sambut CNY. baru saja masuk seminggu, dia kene duduk sana dlm 20 hali.

aku terkesima sekejap. minum air manis sampai mati? cepat betul efek penyakit diabetes?

pastuh leong sambung lagi....




ini tahun aaaa, tahun tiger tau. mmg manyak olang mati. awak xder baca paper meh? (tak leong, paper cina mmg aku x baca)

tiger suka makan apa? makan olang kan? saya pun asik semayang saja. malam tadi pun panggil sami datang umah. semayang sampai pukul 4 pagi.


aku senyum.... x sangka, orang cina pun buat semayang tahajjud tengah2 malam.

pastuh aku tanya, u ada semayang utk i skalik x?

turn dia plak senyum, skalik dia jawab...

nama tuhan saya bukan allah ma.... u suluh olang kistian la!

*cibai. aku terus ketawa besar.

ps: sampai umah, aku carik la citer pasal uncle dlm paper online. xde la plak. yg ada citer pasal penyanyi shidee yg karat tuh kawin ngan anak dara 22 tahun selepas dia dah puas perabihkan duit mak budak pompuan tuh beribu2. hahahah. nih la yg dinamakan cinta jerawat buta.


ps2: lagi citer pasal kawin. abang sam imuda kite dah kawin baru juga dgn anak dara umur 20an. wah... abang2 kertu sekarang nih saham tengah naik nampak? semua rembat anak dara saja. congrats!







17 ulasan:

  1. perghh..
    dr nk investigate citer cam csi..
    trus jd reporter gosip kertu kawen muda..
    hehehehe...

    *I rasa ada bc kes uncle tuh*

    BalasPadam
  2. Kertu tu yg mahal..ahaks..tak sampai masa tak kan jadi kertu tau..kena sampai umur 50an dulu..huhu

    BalasPadam
  3. nama tuhan saya bukan allah ma.... u suluh olang kistian la!

    mmg c******i pun..sori...

    BalasPadam
  4. hahaha! kelakar betul lah leong ni! ada dia bajet kita nak baca paper dia. memang paham lah pulak kan? huhu! dah lama dalam kete tu, tak amik hp num ker? ner tau satu hari jadi lengloi plak kan? huhu =p leh lah i merasa makan nasi minyak + kuih bulan! kan?

    BalasPadam
  5. kan..

    layan sgt kan uncle tuh

    BalasPadam
  6. ingatkan jejaka tadi yg khawain dgn gadis 20an...buat suspen je..ehehehh

    BalasPadam
  7. air manis???hahahahaha!my freind mempersoalkan si imuda tu ada je duit spi 30 k wat hantaran ha.....padahal bukan masyuk sangat dia sekang kt tv ni....tp mungkin sebab dia ada jual lukisan tu kot...

    BalasPadam
  8. riben: sampai la nih x jumpa lagi news pasal uncle. tetibe plak mode risau.

    ad: lambat lagilah camtuh kalo i nak jadik kertu. lagi seratus tahun kot?

    akukah: hehehe. dia pun pandai gak melawak. layan jer lah.

    may: amik dah. dia la yg kol ajak berkereta bersama sama. nnt i jemput makan dim sum eh? kalo jadik la.... insya allah.

    qarl: uncle2... camtuh la.

    BalasPadam
  9. buyui: imuda tuh jual lukisan laku ker? lukisan gambar naser wahab yg free tuh pun naser wahab x nak beli. hahahah.

    BalasPadam
  10. aireel: ai kawin dgn gadis bawah umur.

    BalasPadam
  11. nama tuhan saya bukan allah ma.... u suluh olang kistian la!

    *cibai. aku terus ketawa besar.



    macam shial jugak kan.haha

    BalasPadam
  12. haha..kesimpulannya betul ke kes uncle tu ada masuk paper??haha..effect diabetes cepat betul..mengalahkan racun..

    BalasPadam
  13. imuda maintain muda dowh..
    kira jejaka anggun akan maintain anggun ah kan???

    tapi,ayat reply mmbr ko tuh bukan setakat cibai, puaka tahap keliwon dowh!sentap!

    BalasPadam
  14. hehe..pandai tul kawan cina tu ye..

    "nama tuhan saya bukan allah ma.... u suluh olang kistian la!"

    -rasa mcm ke-malu-an taks? :p

    BalasPadam
  15. vivi: agakla tp x per. aku faham dia gurau.

    iyl: mmg ada pun masuk paper. paper melayu pun ada kot?

    norfa: jejaka anggun mmg akan menten anggun. insya allah. ayat reply dia tuh oke gak tuh kan? aku faham dia gurau.

    faiz: lawak tang mana?

    lynn: a'ah sikit. nasib baik dah sunat.

    BalasPadam
  16. dim sum jer? yang lain2 yang boleh dibuek makan takdo? =P

    BalasPadam