Sabtu, 22 Jun 2013

Cuti-Cuti You Ass Ehh (part 2)

Dah lama plak tak berblog rasanya. So apa kabar pembaca blog Jejaka Anggun sekalian? Sihat? Batuk dengan jerebu, ya?

Hari ni merupakan Jumaat terakhir aku stay kat sini. Jumaat depan aku dah pulang ke tanah tumpah air ketuban balik. hmmm... sedih rasanya nak tinggalkan negara ni. Beza sungguh dgn Malaysia.

Well, apa je yg aku buat selama dua minggu kat sini, ek? Entahlah. Macam-macam aktiviti menghabiskan duit rasanya. Huhu. Takpelah setahun sekali, balik KL nanti, kerja kuat2 kumpul duit, tahun depan habiskan lagi. Yer dok?

OKlah, memandangkan aku nak upload banyak gambar dlm entry kali ni, so korang layankan je lah gambar2 tu semua dan baca caption dia skali...Malas plak aku nak tulis entry panjang2. Korang bukan bacapun...

Hik hik. Enjoyzzz!!!!


First, tak sah datang sini kalau tak tolong orang pindah umah. Seingat aku, 5 kali aku datang sini, 4 kali kot aku tolong punggah barang. Kali ni aku tolong neighbor sebelah plak. Dia pindah balik Chicago.
Hahah. Dah nasib badan.

Ni lah muka2 yg konon2nya nak menolong... ahaks. Belakang, Madison. Depan, Riley.

Singgah beli groceries kat Walmart, terjumpa row jual senjata api. Kellas!


Sewa beskal di St. Augustine. Jalan2 tengok historical city. Banyak bangunan lama kat sini. Cantik.

Ni fort apa ntah nama dia kat St. Augustine jugak.

Kat belakang (ke depan? ke tepi?) fort tu ada laut. So sempatlah aku pose sekejap.. Huhu...

Yang ni plak still kat St. Augustine. Tapi St. Augustine beach. Tengok pantai dia. Gila bersih. Malaysia nya pantai ada putih bersih macam ni? Ada? Ada?

Kotak2 jual surat khabar ni bersepah-sepah kat sana. Malaysia patut buat macam ni jugak especially kat area yg takde kedai runcit.

Next day, aku gi Disney World.  On the way nak ke sana, aku jumpa sticker ni. Cute, eh?

Ni lah simbol Disney World, Magic Kingdom.  Cinderella Castle

Dan hanya orang gila je yg takkan pose kat depan castle nih...

Aku tak sempat nak jumpa Cinderella, tapi aku jumpa kakak2 n mak tiri dia. Klaka dorang ni.

Yang ni plak section Snow White. Masih dalam proses pembikinan.

Ni masa aku singgah Ybor City plak untuk lunch. Sempat tumpang baca paper kat uncle ni jap.


Lunch kat Mimi's Cafe, Ybor City. Cafe ni ada show drag queen malam minggu. Waitress dia semua drag takpun hadek2. ahaks!

OK dah. tu je pic yg aku sempat upload untuk entry kali ni. Kat bawah ni plak pic bonus.



ps: apa kabar anak aku ni eh? Dia tak rindukan aku ke?



ps2: esok hari jadi Dato K yang ke 29 the sequel...again. Aku harap dia suka dengan hadiah yg aku bagi... Heheh.


7 ulasan:

  1. hehehe,, nice pictures!!
    happy birthday dato k!!

    BalasPadam
  2. Cepat2 kembali kat malaysia...
    Ade la pantai bersih..
    Pantai langkawi aku rase,.. hahahhaa
    Singgah sini...

    BalasPadam
  3. Cepat2 kembali kat malaysia...
    Ade la pantai bersih..
    Pantai langkawi aku rase,.. hahahhaa
    Singgah sini...

    BalasPadam