Khamis, 26 Januari 2012

anda ngantuk? bacalah Kopi.



Greetings,

ramai dah org tertanya-tanya pasal novel aku yg ketiga. gile hebat dorang nih bagi sokongan bertalu2 mcm tuh kat aku. terima kaseh ya....

well, di sini aku nak tegaskan bahawasanya novel aku yg ketiga masih lagi dlm pembikinan n insyaallah akan siap dlm bulan June or July tahun nih. so kalopun ada publisher yg sudi nak publish, novel aku tuh maybe akan menemui pasaran tempatan dan global pd thn depan sahaja.

meanwhile, pada yg gigih menunggu tuh, dlm bulan Mac nanti aku dan Fixi (together2 dgn 18 penulis yg lain) akan muncul dgn projek yg seterusnya iaitu sebuah buku kiut yg mengandungi kumpulan (antologi) cerpen yg diberi tajuk KOPI.

ada 19 cerpen dlm buku kiut nih n kesemua cerpen yg ada, ada unsur2 kopi. utk maklumat lanjut sila ke fenpej FB KOPI di KOPI - Sebuah Antologi Cerpen Fixi dan 'like' banyak2.

Insya-Allah perlancarannya akan dibuat pd 24 or 25 Mac nanti di Art for Grabs, The Annexe Gallery. Promo juga akan diadakan di Pekan Frinjan Shah Alam pd 30 Mac. Sila datang yer!!

yg best, 4 daripada 19 cerpen yg ada dlm buku ni akan dijadikan filem pendek (filpen). waktu tayangan dlm 5-10 minit gitu. 4 pengarah tengah pilih yg mana yg sesuai untuk diadaptasi. cerpen mana yg berjaya dipilih tuh, biarlah tokey Fixi yg reveal.

oh, another thing. novel nih memang takkan dijual di kedai buku. ia hanya boleh didapati di online dan di pesta2 buku sahaja. cetakan pun tak banyak. dlm 1000 copies jer kot? so sapa cepat dia dapat...

ha, teruja tak? teruja tak?

*aku nak letak pic aku baca buku sambil minum kopi tapi takder. so aku paste pic aku baca buku (before night falls by Reinaldo Arenas) sambil pekena hot choc in Vienna, Austria. jgn marah eh...


ps: speaking about Pekan Frinjan, esok aku akan berada di Pekan Frinjan Shah Alam (klik info di sini: FRINJAN) utk mempromosi novel Kelabu dan Tabu pd jam 8.30 malam. sesapa yg xder kerja tuh, datanglah sana. kita chill2 borak2 ok?

8 ulasan:

  1. ada dijual time pelancaran jugak ker?

    BalasPadam
  2. anwar: eh ah eh ah....

    hid: ntah. x sure. adalah kot?

    BalasPadam
  3. nk joget gak.

    music puhlezee.

    hehe...

    BalasPadam
  4. Sorry uncle, tak dapat gi Frinjan. Nak tgk Sumpahan Kum Kum instead.
    :-)

    BalasPadam
  5. shandye: muzik apa?

    kris: ewww... with who?

    BalasPadam
  6. Takpe. Hot choc ada unsur yang lebih kurang dengan kopi XD

    BalasPadam