Rabu, 18 Januari 2012

7 what ifs part 4

guest blogger kite yg seterusnya datangnya dari sorang jejaka tampan bernama Cik Zul, atau panggilan manjanya, Abang Long. alah manjanya... manja sangat...




beliau nih sorang yg penyayang, sopan santun, dan hatinya juga mempunyai taman seluas taman tema Sunway (dlm erti kata lain, beliau amat berkaliber dan layak utk dijadikan calon suami). syabas kepada beliau.

so, tanpa melengahkan masa lagi, mari kita saksikan jawapan2 soalan Mr. Universe yg telah aku beri utk beliau jawab. kita saksikan:


1. Jika anda tidak bekerja, berapa lamakah masa yang diluangkan utk menonton TV?
Lama. Selagi tak rajin nak keluar rumah, selagi tu aku lepak tengok tv.

2. Jika anda dapat meneka 2 org rakan sekerja yg sedang buat affair, siapakah rakan sekerja yg terlintas di dlm fikiran itu?
Aku rasa adib dengan awek 'trench coat'. Sebab haritu Adib nampak dia make-up dekat Red Oven. Sebenarnya awek tu make-up untuk Adib. Wawawa.

3. Jika anda dapat memilih untuk merealisasikan sebuah filem cereka sains, filem apakah yg anda pilih?
Cereka sains? Science fiction eh? House kot. Boleh ke jawapan ni?

4. Jika anda tiba2 diberi peluang utk menjadi perempuan, apa yg anda akan lakukan?
Aku akan buat perancangan bagaimana aku akan dapatkan status diva. Lepas tu aku buat acah-acah artis. Ko mampu?

5. Jika anda dapat memberikan satu nama insan yg memiliki suara yg paling seksi di telefon (selain Shaz Johar), siapakah nama insan yg anda rasa layak?
Akulah, ramai awek cakap suara seksi...........dowh.

6. Jika anda diberi wang utk berada di kawasan yg jauh dari tamadun manusia, lokasi manakah yg anda pilih?
Banyak ke dapat duit tu? Dahlah jauh dari tamadun manusia. Ko nak suruh aku buat unggun api ke guna duit tu? Tak pun gulung-gulung, bakar, sedut dan hembus. Fuuuhh.

7. Jika anda dijemput untuk bercakap dengan Tuhan, namakan satu perkara yg anda akan tanya.
Er...Er...

itu saja yer jawapan2 beliau. jawapan x bole blah utk soalan no. 5. hahaha. dia pun x nak kalah.... hebat kau ya!

kpd sesiapa yg ingin berkenalan dgn beliau atau nak ajak kuar date ker, silalah carik beliau di laman2 web di bawah. FYI, beliau adalah jejaka straight tapi aku rasa masih ada peluang utk dibentuk ke jalan yg salah nih... takper, kita cuba.

blog: www.zoelisme.blogspot.com & www.inikewl.blogspot.com
laman twitter: ZoelisZul
laman youtube: tak reti aku nak buat
laman bukumuka: Zoelhilmi
email: zoelhilmi@gmail.com


HAHA!

10 ulasan:

  1. aku suka soalan no 5. Amik sedas. Tukang buat soalan pun kan??? hahaha!

    BalasPadam
  2. hahaha
    aku nka cuba bawak dia ke jalan yg salah!
    hahahaha

    BalasPadam
  3. buyui: 5 ker 6 nih? boleh x tolong jangan bagi org konfius??? (ha, tetibe emo x semena2 nih).

    lelaki: jalan mana tuh? nak ikut?

    BalasPadam
  4. vivi: ko x usah jadik azwan ali yer...

    BalasPadam
  5. Tak boleh blah angan-angan nak buat perancangan untuk menjadi Diva! Sesuwwaiii!

    BalasPadam
  6. ada satu wish utk u kat blog i.. nnt baca k... hehehe

    BalasPadam
  7. aznee: wish sempena gong xi fa cai?

    BalasPadam