Rabu, 29 Jun 2011

casting utk KOUGAR katanya....



semalam aku terbaca ada hamba allah nih post komen dlm FB fanpage KOUGAR tentang nama2 yg dia n geng2 bas sekolahnya rasa layak utk memegang watak bagi karekter2 dlm novel KOUGAR aku. seandainya novel aku tuh difilimkan lah kan. kalo tidak, non ado.

ok, nih senarai nama2 yg dicalonkan oleh beliau...

1. Kisha - Rozita Che Wan/Rita Rudaini/Zila Bakarin.
2. Abg Mike - Dato Rahim Razali/Nasir Bilal Khan/Ridhuan Hashim.
3. Emir - Norman Hakim/Aaron Aziz/Ridhuan Hashim.
4. Razif - Fizz Fairuz.
5. Suraya - Sariyanti/Vanida Imran/Jasmin Hamid.
6. Azril - any male actor dlm Spa Q.
7. Yusri - Mohd Syafie Naswip (Mukhsin).
8. Shamsuri (fotografer) - Jehan Miskin



hahah... gelak aku sorang2. x sangka buku aku telah dijadikan topik perbualan hangat oleh dia n geng2 bas sekolahnya dgn sebegitu mendalam n komited skalik. untuk itu, marilah kita sama2 doakan impian dia n geng2 bas sekolahnya itu menjadi kenyataan. amin ya rabal alamin....

*by the way, siapa male actor dlm Spa Q? aku x penah tgk pun citer tuh. n siapa Sariyanti? x kenal jugak. sian ek aku?

ps: ada jugak org yg membayangkan Erra, Nasha, Vanida, Sofea Jane, Melissa Saila, Maria Farida utk watak Kisha ketika baca KOUGAR tp xder sorang pun yg bagi nama Rosnah Mat Aris atau Emma Akma. heheh. mcm2 dorang nih kan?

ps2: ada org ckp lagi, buku nih aku nih khas utk org KL saja. kalo org kampung x paham ayat2 or dialog yg ada dlm buku tuh. heheh. sorry, aku org KL, x berapa reti sgt nak ckp cam org kampung. kang tiru2 style org kg kang kata aku poyo plak. ;p

12 ulasan:

  1. kalau buat Filem, nanti carik i k.. Hahahahahah jd watak Utama.... kawan hero pun jd la... lol

    BalasPadam
  2. faiz: pandai ker berlakon?

    BalasPadam
  3. perghhhh..
    kelassss ko..
    ehehehe...

    BalasPadam
  4. riben: kelas atasan ker kelas pertengahan?

    BalasPadam
  5. Apakah Dato' K jd watak Azril dan makyam JA jadi watak Kisha? Sure heboh...

    BalasPadam
  6. Uncle Shaz yang dalam spa q tu anak lelaki dia tu ke? Ahaa! Dia jambu! :D tak pun ambil je Gambit! Woot woot! Hot! Hahah! :D

    BalasPadam
  7. sorry, x minat gambit. gambir ok?

    BalasPadam
  8. i kampung. tapi i faham kougar. camner tu?

    BalasPadam
  9. hid: tuh la yg peliknyer....

    BalasPadam
  10. tahniah...memg best bku tu...ni kalo ulang balik bace bleh dapt feel lebih...sbab list plakon2 tu memang kene, just kisha tu maria farida, n suraya tu kene cari org len yg kurang hot...heh

    neway...best bro...

    BalasPadam
  11. gen: best ker? thanx....

    BalasPadam