Isnin, 13 Disember 2010

pe bende lah citer ko nih..... *menguap!

aku ada terbaca satu artikel pasal satu pembikin filem yg mmg sengaja buat citer utk bagi org tido. hahaha... korang teruja?

nama pembikin filem ni Sondra Lowell. kata dia, dia skang tgh mencipta satu genre filem yg diberi nama "film sleepy". korg penah ker dengar genre movie mcm tuh? x penah kan? aku pun x. so far genre filem melayu yg aku tau cume ada 3 jer iaitu "horror non horror sleepy", "comedy slapstick sleepy", n "rempit/car racer sleeps wt bohsia sleepy". genre lain blom ada lagi eh....



so trus terang aku ckp cume pompuan nih sorang jer lah yg berani ngaku filem dia tuh betul2 bole buat org sleepy. bukan jln citer dia boring yer... tp sleepy.... heheh. tahniahlah kepada beliau.

bile ditanya kenapa dia nak buat genre mcm tuh? kenapa x ngaku jer citer dia x best sampai dia terpaksa buat genre mcm tuh kan? dia jawab....

"saya mmg pembikin filem yg tegar. dulu saya blaja di UCLA n cikgu saya tidur masa saya bacakan skrip saya kat dia. org lain pun mcm tuh, mereka tidur ketika menonton filem saya. memula saya pelik tp last2 baru saya tahu sebenarnya memang saya telah ditakdirkan utk membuat filem khas bagi org senang tidur...."


* no no no... akak punyer citer x boring oke.... akak punyer citer buat org ngantuk jer....


huh?!!!! korang dah koma ker belom dengar statement dia? ada rasa cam nak sepak x muke dia, suruh dia wake up n kembali ke jalan yg benar? *serius aku pitam!!!

jadik kpd sesiapa yg mengalami masalah insomnia atau mmg dah xder halatuju dlm hidup tuh, silalah tonton 2 filem karya unggul pompuan nih yg bertajuk WebcamMurder.com dan Sublime Crime: A Subliminal Mystery kat youtube. aku cube nak post vid tuh kat sini tadi, entah caner aku leh terlelap plak. hehehe. so korang cariklah sendiri yer. usaha sikit....




ps2: klik di sini http://shazjohar.wordpress.com utk Bobby Bikin Panas ch 11.

16 ulasan:

  1. haiyok.... ingatkan cite melayu je ley wat tido.. rupanye ada cite b0ley wat bedengkur trus.. kroh ...kroh.. kroh..

    BalasPadam
  2. slalu tertido time tgk midnight muvi ;-)

    BalasPadam
  3. kelazz statement wanita nie.. sampai cekgu dia pun terlelap baca skrip dia.. memang superwoman..

    p/s: Mr JA, sila bagi amaran kepada rakan2 supaya tidak menonton cerita dia nie masa tgh memandu. Dont watch n drive.. hehe

    BalasPadam
  4. haha...org mcm ni pun ade gak eh...

    BalasPadam
  5. haha adagak film gni..satu lagi perasantak kalau tgk org menguap mmg kitapun nak menguap.nie pun pakar kaji selidik tak dapat nak kaji lagi nape.myb dianie wat film sb nak tgk org nguapkop n sambil2 wat kajian.hehe

    BalasPadam
  6. azataq: suh anak2 ko tgk.... sah2 dorg tido...

    wan: ntah, org lain nguap, xder pun i ikut skalik.

    katak: ada. org mcm u pun ada.

    ryma: rakan2 tgh memandu mmg x tgk movie... yg tgk movie penumpang jer....

    faiz: huhuhuh

    qaseh: dengkur skalik x?

    ed: ada sayang....

    BalasPadam
  7. ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    Salam Ziarah buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
    adoiiii sorry banyak tertinggal entry ko ni.... bussy sejak-sejak ni....

    woooooo aku tak suka tengok filem yang asik sangap aje.... tak brutal langsung lahhhh... baru tengok mukadimah aje terus lelap... bukan tengok citer tapi membuta...

    beb kalau tengok blue nape yekkkk mata terang benderang aje... tak sangap langsung.... eeehhh aku yang sangap ni...

    BalasPadam
  8. ada ke pelakon nak berlakon filem die..??? huhu..

    BalasPadam
  9. blh gak buat ubat tidur.......

    BalasPadam
  10. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    Salam kunjungan salam ziarah…. eeeemmmm meroyan lahhh bila dok tengok citer ni.... sapa yang nak tengok citer yang bosan tahap gaban ni....

    BalasPadam
  11. afzai: sapa yg nak tido?

    ann: boleh...

    dzull: ada. kalo filem dr rozmey ada org nak berlakon, xkanlah filem dia xder...

    BalasPadam
  12. kalu mcm tu nak berlakonlah la jugak...mana tau dapat watak kaki tidur..x pyah hafal dialog

    BalasPadam
  13. sesuai utk org ada penyakit insomnia..

    BalasPadam