Ahad, 2 Mei 2010

kenapa aku nak tipu kau? kita kan dah break up?


soalan tuh aku dengar dari mulut seorang sahabat.

katanya dia baru2 nih dah ambil keputusan x nak rapat langsung dah dengan ex girlfren dia. alasan dia simple jer. dia x nak terus stay in the relationship yg dia pun x sure sama ada dia dgn girlfren dia tuh kawan jer ker atau masih lagi kekasih. kalo ikutkan hukum syarak, diorang kene ambil cina buta dah kalo nak couple balik sebab aku rase sepanjang aku kenal diorang, dah lebih 40 kali aku dengar diorang sebut perkataan break up di luar mahkamah. ahaks!




tp biasalah manusia. masa tgh panas mulut tuh sebut lah mcm2. bile dah sejuk, mulelah nyesal. tepon balik, mintak maaf, n lastly buat perangai yg konon2nyer walau onak dan duri melanda sekalipun mereka tetap berkawan. no strings attached; just friends . *nan ado!

aku setuju gak idea utk remain friends tuh. yer la, dulu masa nak start jadik couple bukan main lagi, lautan api pun sanggup korang redah so bile dah break up nih x yah lah gegar2 satu malaya bermusuhan mcm couple ko tuh lah manusia yg paling jahanam skalik yg pernah ko jumpe. not nice lah camtuh, kan?




tp bile fikir2 balik, kalo dah cam rapat balik, kengkadang emosi kita agak mudah terganggu n terlupa. especially bila tgk ex-couple kita dulu bahagia ngan hidup dia yg baru. dlm x sedar, kita bole terkeluar soklan yg bukan2 macam...

awak x yah tipu saya, awak nak jumpa pompuan/jantan lain kan? alah saya tau apa yg awak buat kat belakang saya.... bukan sehari dua saya kenal awak! pulangkan saya kat mak bapak saya balik!!! pulangkan!!!




perlu???? so skang nih aku yg dengar pun cam pelik sikit. kata dah break up, so buat apa masih nak ada perasaan amik tau lagi ex-couple ko tuh buat apa kat belakang ko ek?

hmmm... entahlah. dah tua agaknya. daya ingatan lemah. anyway, thn 2010 nih aku isytiharkan sbg thn perpisahan. ada sorang lagi kawan aku yg dah break up but still remain frens jugak.... tahniah la kepada beliau.

20 ulasan:

  1. itu namanya still xready utk break..still ambil berat..maybe dah terbiasa..tu yang jadi camtu..

    BalasPadam
  2. iyl: kalo x ready jgn break up.

    buyui: bota kanan ke bota kiri?

    BalasPadam
  3. err..abg, adek nak tnye.

    si P (dah ade bf) cam x leh trm kenyataan yg si L (bekas skandal je kot) bercinta dgn si K (kawan si P). Pdhal si P ni beria2 kenal kan si K dgn si L dan suh diorg kawan.

    Then si P sakitkan hati sendiri dgn jadi jadi stalker.

    now si L dgn si K rase bersalah plak. Ape patot diorg buat?

    BalasPadam
  4. buyui: ada ka?

    alien: manusia dlm dunia nih ada lebih 3 org. perlu ke peningkan kepala fikir bende2 yg x munasabah mcm nih?

    BalasPadam
  5. haih. terima kaseh dgn jawapan tu. betol jugak kan. baik.

    BalasPadam
  6. dye tak bersedia nak break.
    bile marah sgt,break.bile hati da sejuk,kapel balik.hohoho

    BalasPadam
  7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  8. hahaha. no comment.
    tp kan, kalau marah je break, marah je break.. nnt kalau dah kawen.. marah je cerai marah je cerai.

    hermm. interesting ;}

    BalasPadam
  9. alien: yer... jgn peningkan kepala anda yer.

    rosli: bengong la. kalo nak break, break jer la.

    BalasPadam
  10. PS: apsal buang komen yg 1st? berbau perkauman kah?

    BalasPadam
  11. 1.selalunya lelaki plg susah nk remain friend kalo dh break-off.. nape ek?? kot ego kot.. but girls still cool.. ahaks.. walaupun dlm hati tgh jeles nk mampos!

    2. org break-off ni mulot je ckp break.. tp hati tak rela.. saje je sebenarnye nk tarik perhatian masing2.. kurang kasih sayang ataupun nk bemanja lelebih sekali dh jadi budaya sesuka nk break! hehehe..

    3.nape dh break-off masih amek tahu?? hum.. sebab mesti terdetik dlm hati "dia ingat lg tak kat aku??" sbrnye jeles kalo ex tu berjaya melupakan kenangan2 dorg bersama.. kalo ex tue menderita, mgkn itu yg saat membahagiakan!

    tapi tak semua couple boleh still jd kawan.. byk kawan2 yg dorg tegur tak tegur je.. kalo tegur pun takat cukup syarat je.. masing2 nk show-off dgn life baru masing2.. macam tak syok kan?? mgkn sebab hati kita tak cukup ikhlas kot!

    BalasPadam
  12. cinta itu hampeh..klu dh break buang jer org tu trus dlm fikiran..tpi kekadang klu baru break ni mmg tk leh lupa ex dia..kenangan byk tu..

    BalasPadam
  13. aznee: bercerita dari pengalaman nampaknyer nih. tahniah.

    akukah: kalo x leh lupa, gi jer la jumpa bomoh. minta ubat tlg lupakan.

    BalasPadam
  14. Salam ziarah salam muhibbah dari
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    selamat hari pekerja.... sorry coz aku lama tak ziarah entry korang... cutiii lah...

    eeeemmmm .... break off atau break up...
    ni macam slot hati lelaki aje...Semuanya ini melambangkan keunikan hati lelaki yang sukar diertikan....
    Love hurts when you break up with
    someone.
    It hurts even more when
    someone breaks up with you
    But Love hurts the most.
    When the person you Love has no idea
    how you feel about him/her
    Around the corner I have a friend,
    In this great city that has no end,
    Yet the days go by and weeks rush on,
    And before I know it, a year is gone.

    BalasPadam
  15. eyh. bukan berbaur perkauman. tp ade sentence yg lupa nak letak. hehehehe. so, delete yg asal. letak yg baru. ;)

    BalasPadam
  16. PS: oh.. gitu. ganbate (betul?)

    husna: me too.

    BalasPadam