Ahad, 9 Mei 2010

30 hari mencari cinta!!!!



semalam aku dah menyahut satu seruan dr kawan baik aku sorang nih (pic di atas). nama dia Mr. Prince. orgnya berbangsa melayu, macam aku gak. potongan badan 34, 26, 35. tatak sumbung. bekerjaya dan berwawasan. haha! kau ada?

dia nih skang nih sedang berada di dalam dilema. katanya, dia dah kebosanan menjadi single n mahu mempunyai sorang pacar utk berkasih-kasihan. sian plak aku dengar kan so aku pun volunteer la nak jadi penyelamat. maklumlah aku kan duta pengaman PBB.

aku tetibe dapat lah satu idea. memandangkan zaman sekarang nih nak cari cinta amatlah susah, so setelah aku berbincang dengan pihak produksi blog jejaka anggun akhirnya kami telah sepakat utk post satu entry khas buat beliau dlm entri edisi spesial 30 hari mencari cinta malam nih. (actually mlm kelmarin aku nak post tp aku busy plak so postpone la ke mlm nih)



dia setuju. dia kata dia dah puas mencari pasangan di merata tempat tp xder satu pun yg berkenan di hati. kalo ada pun mesti ada jer yg kurang sana sini so kali nih dia nak cuba dgn cara yg aku syorkan nih plak. manalah tau kan terlekat plak sorang dua.

aku tanya gak mamalia jenis apa yg dia nak. x kan nak main belasah jer kan? tp dia kata dia x kesah cuma dia kata kalo bole, mestila ada 2 perkara penting nih...

1. berpendidikan SPM dan sihat tubuh badan. hahah. aku tipu. actually, dia x kisah pun org tuh berpelajaran ker tidak, yg penting bekerjaya dan berwawasan macam dia. pisau cukur ataupun pisau belit neset, sila abaikan entry nih. dia x hingin org camtuh.

2. SINGLE. dia pun x kuasa nak main tarik2 rambut you all!!!!



contest (contest ker?) nih terbuka kepada semua. lelaki ker perempuan ker binatang ker.... sesiapa pun bole cuba. terpulang lah kepada beliau untuk membuat pilihan, kan?

so, kalo ada sesapa yg juga ingin mencari teman silalah antarkan maklumat peribadi anda beserta gambar or bagi jer FB or MySpace korang kat emel aku - malayrhapsody@hotmail.com. atau kalo mmg korang jenis muke selamba, nak drop kat komen box nih pun bole. but pls, no sarcastic remarks needed cuz nih melibatkan peribadi orang. harap faham lah eh?!!

contest (contest lagi) akan mule dibuka sebaik entry ni di post dan akan berterusan hingga 30 hari seterusnya. by the end of the hari yg ke 30, aku akan umumkan siapa yg dia pilih. till then, good luck!!!!!



ps: kalo xder gak yg dia pilih, nampak sangat la ko nih memilih Mr. Prince oii!!! x dapek den nak nolong!!!!


ps: happy mothers day to all spesis ibu kandung, ibu angkat, ibu saudara, ibu tiri, ibu mertua, ibu muriarti, ibu susu, ibu mithali, ibu tunggal, ibu pertiwi, ibu roti & ibu ayam...ingatlah! sayangi anak anda dan buang di tempat yg betul.


30 ulasan:

  1. ada gak mcm ni.. klu berjaya, pakcik buat tuk pakcik skali.. heheheh..

    BalasPadam
  2. tanpa nama: do i know you?

    syah: nih test utk dia dulu. haha.

    BalasPadam
  3. nak sign atas boleh? huhu3.. *malu.

    BalasPadam
  4. sign atas = sign up.
    huhu :D

    BalasPadam
  5. UNCLE! dia kacakk lah uncle! tapi, tapi, budak budak bawah umur boleh ke join contest ni? HAHAHAH! :)

    btw, semoga berjaya lah mission uncle kali ni!
    GANBATTE! ;]

    BalasPadam
  6. terry: send your details to my email. TQ.

    FN: send your details to my email. manala tau rezki. arigato gozaimasu.anyway, kawan2 uncle semua hensem la!!!

    BalasPadam
  7. haii! do~mo~ arigatou gozaimasu! woah, uncle sudah ada improvement. haha :) yeayea! semua handsome. termasuk saya!. saya pun kacak! :)

    BalasPadam
  8. FN: sukati ko lah. eh dah! gi tido!!!

    BalasPadam
  9. ala...nak join! tp da ade alien pepel. isk3.. tabley...tabley...

    BalasPadam
  10. alien: dump jer yg purple tuh. amik yg kuning langsat nih. ahaks!!

    BalasPadam
  11. cam best je nak apply la gak.. hehe

    BalasPadam
  12. huh! mak ai...boleh plak cari jodoh dlm blog? haha ape2pun smoga dpt jodoh kwn ko ni..

    BalasPadam
  13. JA ..ai pon ada kawan pompuan yg mmg mencari....x spi ati lak nk wt entry cmni..huhu!

    BalasPadam
  14. yum yum... berapakah umor nya? nak sign-up kat mana?

    BalasPadam
  15. Bilis: kan dah tulis cara2nye kat atas.

    Nick: mcm2 bole buat ngan blog. Tenkiu

    Buyui: entry nih telah dipersetujui oleh si Mr. Prince sendirik.

    Hid: umur below 30. Details on how to apply ada kat dlm entry yer.

    BalasPadam
  16. hmm..xpe la..nk tunggu application utk uncle JA saje..

    BalasPadam
  17. tgk gaye memang mcm memilih je kwn ko ne bang..err..promote la aku skali..ahahaha

    BalasPadam
  18. iyl: lambaaaatttttttt lagiiiiiii....

    chokio: antar detail2 anda di alamat emel yg tertera di atas.

    may: kawan ler... ingat anak ikan?

    BalasPadam
  19. apsal kawan pun sepesen jer tgk..sama2 anak ikan n bapak ikan ek?desperate sgt ker cari awek?suh dia join myjodoh.net @jodoh4u.com..konpem dpt apa yg di berkenan ni.

    BalasPadam
  20. lebih kurang ah.. ikan masak asam.

    BalasPadam
  21. wahhhhh,. kawaii kawaii kawaii!!!!

    *Tak tido malam aku mlm nih*

    hahahaha.

    eh. akukahmilikmu tu dah dapat jodoh ke? Jumpa kat myjodoh.net eh? ;)

    BalasPadam
  22. dah lah kot? kalo blom pun ada aku kesah? haha.

    BalasPadam
  23. hahahaha. eh. JA, brape umo abg hensem nih?

    BalasPadam
  24. ehem. PS pown muda lagi. below 20 ;)

    BalasPadam
  25. tak mo org2 hensem ni....takuttt

    BalasPadam