Jumaat, 2 Oktober 2009

zoom langkawi

aku baru tiba dari langkawi mlm semalam. patutnya aku tiba lebih awal tp knowing air asia lah plak kan... dari delay sejam sudahnyer aku terkandas kat airport sampai lebih dua jam setengah.

walau bagaimanapun, aku tetap puji jugaklah flight nih. dah banyak jasa dia dengan aku. dulu masa aku nak gi europe pun naik flight nih jugak ker bangkok(before naik air berlin ker germany) so kalo xder flight yg murah and simple mcm nih, passenger yg simple2 mcm aku nih x sampai ker mane2 kot?

anyway, aku nak citer pasal langkawi. aku stay kat Berjaya Langkawi Beach & Spa Resort. first time stay kat sini and aku suke sgt2 ngan environment nyer. bak kata org kampung aku, very cosy and unwind.

angin kat langkawi plak, kalo aku pakai sarong, sah2 mcm kak nita ngan arwah sudir bercanda di tepian pantai dulu. ribut berbuai2 sampai tertelan pasir.

n yg paling best, aku lah satu2nyer pelancong melayu kat dlm resort tuh. semua yg ada kat situ, either mat saleh, arab, atau jepun. memule pelik jugak tp lame2 aku baru terperasan. agaknya, org melayu masih sibuk ngan open house lagi kot?

okelah, pada sesapa yg x penah gi langkawi tuh, kat bawah nih ada few pics yg aku amik masa bercuti kat sana. so korang enjoylah sambil makan hati tengok wajah anggun aku oke.... ahaks!

- sunset di langkawi.

- view bilik dari luar.

- view bilik dari dalam

- tetap tersengih walaupun kepenatan baru tiba dari KL.


- jgn tertipu dgn senyuman aku yg anggun. pasir dah penuh kat muke nih...


- bikini tertinggal kat KL so sempat pakai t shirt peace jer. jadi la.....


- dah penat pusing2 oriental park, tetibe terasa nak apum plak si pikachu sekejap.


- x sah mai sini kalo x lawat umah arwah nenek sendiri - mahsuri.


- dah jenuh aku mendaki telaga tujuh yg xder apa2 tuh .... pekena plak nyok muder.



ha. amacam? puas x tengok pic aku? x puas? manusia macam tuh la. tamak. heheheh....


ps: melihat keindahan bumi sendiri, membuatkan jejaka anggun ingin mengambil kesempatan utk mengucapkan takziah kepada mangsa bencana alam di manila, samoa, dan padang. semoga negara malaysia yg tercinta ini tidak ditimpa musibah sebegitu. amin.

6 ulasan: